Jump to content
Thursday 23 May 2024

Dadid

Medlemmar
 • Content Count

  306
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by Dadid

 1. Dadid

  Garmin GPSMap 722xs

  THIS ADVERT HAS EXPIRED!

  • Säljes
  • Used

  Mångsidig och lättanvänd plotter med bygel och möjlighet för infällt montage. Nyskick! Säljs utan sjökort.

  4,700.00 SEK

  Helsingborg - SE

 2. Det finns en centralt placerad däcksögla på fördäck och en i varje aktre hörn. en lättviktslösning.
 3. Har en båt som helt saknar knapar och ja, det är lite opraktiskt….. Vilken storlek väljer man lämpligen till denna båtstorlek? Är 250 mm för klent? Tips på modeller mottages tacksamt. Obs, de ansluter ej till relingslistutan är fristående. Basen får inte vara för bred.
 4. Har en svart vattensäck. Gummi eller PVC. En av anslutningarna har blivit dålig så jag tog loss den för att byta. Själva anslutningen kommer från Vetus och kan med all sannolikhet beställas, men förstärkningslappen, var finner jag den? har någon sett denna typ av anslutning som säljs med ”lapp”? Bor i NV Skåne.
 5. Det är den typen av resliga torn jag önskar komma ifrån. Vill inte skada dem eller mig. ser uppenbara poänger med dessa: https://www.rosenberger.com/product/magcode/ Har dock inte stött på dem live eller sett några specifikationer.
 6. Jag tror att det är säkrare att hålla tåtarna från de olika cellerna väl separerade och snyggt färgmärkta än att de skall skruvas loss från varje pol vid kontroll/flytt/etc av batteriet. Biltemakontakterna finns endast upp till 4 poler. Jag önskar finna något som är kontrakterat och klart, dvs med färgade kablar. Köpte hos GWL, men insåg att det saknades en ledare: https://shop.gwl.eu/Battery-Management/GWL-Modular-Connection-set-4-wire-bolt-M12.html
 7. Skall installera en BMS till LiFEPO4 cellerna. Söker någon form av kablage med kontakt. 5-polig. Har sökt utan att finna. Så över till solpanelerna… Jag vet att ämnet behandlats här tidigare, men är inte säker på att jag sett den optimala lösningen. Jag vill ha låga, robusta, vattensäkra kontakter för anslutning av portabla solceller. Dvs kontakterna skall monteras helt oskyddade på däck. MagCode ser fiffiga ut, men 500 kr känns svettigt.
 8. Montageplatsen ger tillräckligt arbetsutrymme för en smärt ompalompier. Tyvärr måste den demonteras. Tack för föredömlig vägledning. Du tycker alltså att det är värt att ge sig på att försöka felsöka och laga? Är tryckreläer OEM-vara?
 9. Det är möjligt. i detta fall gick den inte tom alls. Jag stängde kranen varvid pumpen stoppade som sig bör. När jag efter en stund skulle tappa lite vatten var den knäpptyst. Felsökte lite, knackade på pumpen etc. Rätt var det var gick den….tills jag stängde kranen. Därefter död.
 10. Tömde tanken så pumpen fick gå några minuter. Så plötsligt dog den. 13,4V i anslutningspunkten. Känns spontant brytarrelaterat. Är det värt att plocka isär den?
 11. Då det är denna givare jag köpt ( https://www.biltema.se/bil---mc/elsystem/matare/branslegivare-2000037781 ) är det alltså ”fel” instrument på båten med ursprung i England? Om så, behåller jag nog givaren och kopplar intill Victronsystemet istället.
 12. Bytte givare i bränsletanken varefter mätaren går baklänges. förstår att givaren är av amerikansk modell och mätaren europeisk, men brukar mätarna (Wema har jag för mig) gå att ställa om på något vis?
 13. Men om den är pluggar, vilket jag har för mig är det bra om den del jag söker är kompatibel med den del som är lödd till kretskortet. Gör dessa gröna det?
 14. Denna skruvplint är lite trött. Blecken som skruven trycker mot kabelns kardeler är bruten på ett par terminaler. Skulle vilja byta den. Någon som känner igen den och kan tipsa om var jag får tag på en ny?
 15. Ett steg närmare lösning… - Att bygga termostaten hade ingen påverkan annat än att fläkten startar. - LED mellan + och D indikerar 5 blink = Thermal cut-off, vilket torde betyda att egenheten är kaputt.
 16. Nej, det är enklaste varianten. Classic. Vridtermostat i boxen.
 17. Termostaten är ansluten med tre tåtar. Några idéer om hur man kortsluter termostaten?
 18. Började lite baklänges pga risig arbetsmiljö. Så här ser den ut inuti. Inget uppenbart bränt eller svällt.
 19. Efter vinterdvalan startar inte kylen. - Fläkten går igång - Jag mäter 13,6V på matningen - Hör inga som helst försök till kompressorstart. Sannolikt är eldelen kaputt. Har någon erfarenhet av att laga, eller återstår endast att köpa en ny?
 20. Vi kan hel glömma ovanstående. Jag är uppenbarligen för dum för mitt eget bästa. Rätt kopplat och nu god funktion….
 21. Byter jag plats fungerar det prima, men hur tusan kan det göra det? den ursprungliga ser ut att heta tempo. Den nya Biltema.
 22. Enkel resistor ja. Men dieseltanken är rimligen jordad tillsammans med motorn. Blir det inte lite dåligt att koppla plus till den?
 23. Bef givare i dieseltanken av aluminium är jordad via en av skruvarna som håller flänsen på plats. mäter jag med multimedierna mellan röd och svart kabel visas ca 5v och riktningen är korrekt. Den nya givaren (Biltema…) kräver jorden i mitten och plus på flänsen för att visa rätt. Jag förmodar att det är en dålig idé att koppla så?
 24. Sockerbiten sitter i en topplanterna, dvs endast 2 ledare. I ena änden ansluts ledarna från mastkabeln. I andra änden trycks två flexibla stift in när lanternan fästs i dess fot med bajonettfattning. Lanternan är sliten och skall bytas nästa säsong. Tills dess måste anslutningen säkras och då måste jag finna en ersättare till denna.
 25. Jag skulle behöva byta ut en sockerbit i en Aqua Signal-lanterna. Den är av en typ jag inte tidigare sett och kan inte ersättas med något annat pga hållare, bajonettfunktion osv. Vore supertacksam för tips som leder till att jag kan hitta en. Som synes är den kapad från en längre enhet.
×
×
 • Create New...