Jump to content
Thursday 13 June 2024

DanielPrice

Medlemmar
 • Content Count

  15
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About DanielPrice

 • Rank
  Kadett
 1. Det är en kuggkrans där! Suveränt. Då kan vi montera en dyna start i framtiden. Det var mycket lättare att starta motorn idag, så fort man fick in snitsen.
 2. Det gav sig til slut och vi lyckades få igång kylningen. Det var luft i systemet som fick det att inte gå runt korrekt.
 3. Nu är vi vid båten. Vi har rensat röret till vattenintag och skruvat fast allt. När vi börjar veva nu så kommer det en vitgärddig sörja från vevdrevet. Se bild. Vad är det och varför sker det?
 4. Smärjkannan har vi koll på. Det är bara vad man ska fylla på med vi inte fullt förstår. Jag kollar det nästa helg när vi åker till båten. Återkommer.
 5. Härligt! Jag ska meddela min vän om detta. Han får stå för kassan.
 6. Kannan är fylld med någon sorts olja. Frågan är bara vad. Skulle själv gissa att det är vanlig motorolja. Generatorn är kopplade med en drivrem.
 7. Okej, vet du vad det är för olja man sprutar i behållaren ovan? Vanlig motorolja?
 8. Tack Makro! Skönt, då kan vi köpa in ny olja. Det enda jag har svårt att hitta är glödstift som man kan ersätta startcigaretter med. Har du någon aning?
 9. Hej MarcusF, Tack för att du svarar. Minns du vad för sorts olja man pumpade i den lilla behållaren? Hur lyckas man med synk med kompressionen? Är det något man bara får lära sig med tiden? 🤔
 10. Tack för svar! Ska kolla på detta om det finns att byta ut generatorn.
 11. En till sak, man fyller ju på med olja i den lilla behållaren vid kompressions spaken. Vad är det för sorts olja? Oljepumpen kommer ju någon gång att ta slut och vi kommer behöva köpa nytt.
 12. Kan man annars byta start cigaretterna mot glödstift?
 13. Tack för svar. Det är till stor hjälp. Då ska vi se till att köpa start cigaretter. Tror du att man kan installera en startmotor på veven?
 14. DanielPrice

  Sabb G11A

  Hej, Min vän ärvde en väldigt fin träsnipa av sin farfar. Det är hans farfar som har byggt båten. Det sitter en Sabb G11A, äldre modell. Tyvärr så gick hans farfar bort innan han kunde lära ut honom hur motorn fungerar. Jag kan lite om motorer, men är nybörjare kring båtmotorer och just Sabb. Vi har lyckats starta motorn med vev någon gång, men den är svårstartad. Har ni något tips på att förbättra starten? Min vän pappa var inte mycket på den båten, men säger att det är bara veva på fort som fan så går den igång tillslut. Vi tänkte byta olja på den men vad är bäst att använda? Instruktionsboken säger SAE 20, men jag hittar inte någon för dieselmotorer. På ett videoklipp så såg vi att någon la i nåt i en mutter. Vi skruvade bort muttern och den var helt tom. Se bild 2. Vad är det som ska vara där och är det nödvändigt att använda? Tillsist, ovan motorn så sitter det någon form av stift, där det går en kabel till. Är det glödstift/tändstift? Hur vet man om den är kass?
×
×
 • Create New...