Jump to content
Friday 01 March 2024

Tewski

Medlemmar
 • Content Count

  32
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Tewski

 • Rank
  Fänrik

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Frågar även dig Ralle. hur gick ni tillväga med att få upp tanken? Även jag har en Nidelv 24 (Med U-soffa), och måste ta upp tanken för att göra rent den från bakterietillväxt. Tack för din tid.
 2. Hej Mikael. Lyckades du få ur tanken, och i så fall hur gick ni tillväga? Även jag har en Nidelv 24 (med U-soffa), och måste ta upp tanken för att göra rent den från bakterietillväxt. Tack! //Ted Ingarö
 3. Stort tack för att du tog dig tiden att konvertera bilderna rätt! Ovan finns även en ny bild på botten i tanken. Må fint!
 4. Här kommer bild på botten av tanken som jag försökte ladda upp imorse. (man ser bara en del genom hålet, men förhoppningsvis duger det för att dra en slutsats) Min "Förhoppning" var att det svarta man ser på tankgivaren är korrosion och inte bakterier. Hur upplevs bakterietillväxt? hos mig är det som sagt hårt och ramlar av likt rost. Inte geggigt. Om en skall tömma hela tanken till våren baserat på att det är bakterietillväxt, hur sjutton gör en då med all soppa som töms? Jag kommer behöva köpa en hel drös me dunkar... Bästa tips mottages varmt. Tack för er tid
 5. Hej igen vänner. För ett tag sedan när jag fyllde tanken med tillsatser och kikade ner så fick jag mig en deppig syn. (Se bilder) Vågar ni ta er en gissning över vad det kan vara? Är det korrosion? Eller är det bakterier? Eller både och? Det svarta som sitter på bänslemätar-staven är hårt och faller av likt gammal rost. Om det vore bakterier, så är väl det mjukt och geggigt? Det som är på botten av tanken har jag ingen aning om vad det är. Tror ni att det är bakterier? Att tömma tank och helt göra ren är väl det enda vettiga här? Tacksam att höra era tankar. För att se det på den positiva sidan så vet jag nu orsaken till varför bränslemätarn inte fungerar 😃 IMG_2164 2.HEIC IMG_2164.HEIC IMG_2157.HEIC
 6. Skulle precis beställa, men jösses va dyrt Grotamar var. 700 spänn. De som jag länkade till var 200 kr. Anser du att det är stor skillnad i effektivitet mellan Grotamar och andra varianter, så att det är värt pengarna? Har spenderat alla mina besparingar på att få åbäket att funka igen, så ser över alla inköp. Tack!
 7. Tuuusen Tack alla för eran visdom och tid. Nu känner jag mig mycket lugnare.. Båten har alltid tankats med Båtmacksdiesel innan min ägo för 1 år sedan. Men att köpa ett litet endoskop som @Boanjohan föreslog var ju en ypperlig idé. @Volvo_Penta du föreslog Grotamar som tillsats. Jag hittar det bara på sidor som säljer landmaskiner och industri. Gissar att det är samma oavsett båt eller traktor, men bara för att vara på säkra sidan, Är det "Grotamar 82"? och är det 100% att det även funkar för båtmotor? Dom renoverade min Insprutningspump, som hade rostat sönder rejält. Blev lite rädd att det kanske kunde finnas vatten i tanken. Finns det något knep för att se vatten i tanken, utöver kondens? Lägger sig eventuellt vatten i botten då det är tyngre, eller hur funkar det? TACK!
 8. Hej vänner. Mekaniker har nyligen reparerat min VP MD2040 motor i min snipa. Det är ca 60% Bilmacks diesel i tanken p.ga ingen båtmack i närheten. (Jag är nybörjare... så visste inte bättre) Mekanikern som lagade motorn föreslog att jag skulle pumpa ut de ca 70 liter diesel som är där i nu och tanka fullt med ren båtmacks diesel istället, både för att minska risk för bakterie tillväxt och korrosion i tank, men också för att systemet kloggar igen med tiden av RME dieseln. Eftersom båten står uppställd nu, så undrar jag om jag kan slänga i bakteriedödande tillsast över vintern, och sedan vid sjösättning nästa år köra båten med gamla dieseln till en båtmack 2 timmar bort och byta ut dieseln, mot ren? Eller gör jag mig själv en tjänst genom att bara byta ut det så snart det bara går? Vad anser ni om val av Tillsatser? Finns det bättre/sämre varianter? t.ex Denna VS Denna? När jag försöker googla mig till att hitta Blankdiesel diesel på land så finns det inte mycket här i Stockholm. OKQ8 säljer detta: "GoEasy Diesel Extra (B0)" är detta samma som ren Blankdiesel som jag kan använda? Tacksam för eran visdom i detta. Må bäst!
 9. Hej vänner. Har precis köpt ny Båt. Tog lite foton på skrovet innan sjösättning. (SE BILD) Ser de små skråmorna på skrovet OK ut? eller behöver de fyllas i med något? Nu har den dock precis sjösatts, och ja, jag är eftersmart som frågar detta nu... Tack för eran tid och kunskap. Må fint. //Ted
 10. Hej Vänner! Med risk att detta tagits upp tidigare. När jag ser annonser på Snipor som har motorer från sent 70 tal som hävdas bara gått 400 - 500 timmar och som ser välskötta ut rent visuellt. Så tänker jag spontant att den borde hålla i 20år till eftersom den gått så lite. Men hur tänker ni som kan motorer här? En gammal motor med få gångtimmar VS en nyare motor från 2005 med lika många eller fler gångtimmar? Givetvis förstår jag att man skall testa, lyssna, undersöka, men för mig som inte har mycket kunskap, så tar jag gärna hjälp av era ljusa hjärnor för att underlätta mitt sökande efter en ny Snipa. Tack för eran tid! BÄSTA!
 11. Ah, såklart det glömde jag skriva. Den har gått första 10 åren nere på västkusten, Helsingborg. Men sedan 1989 har den enbart gått i Sötvatten på Vättern eller Vänern. Kommer inte ihåg vilken av dom. Tack för länken. Det var ju lite dyrare än jag var beredd på...
 12. Hej vänner! Jag skall köpa en Snipa med en Volvo Penta MD11c motor i. (Se Bild) Den ser ut att vara i ovanligt bra skick för sin ålder från 1979. Men jag är väl medveten om att en bild säger 2% av sanningen. Det står att den är Sjövattenkyld. Jag skall köra den i Stockholms skärgård, altså bräckt saltvatten. Jag har förstått att köra havs vattenkyld motor idag är big NO NO? Om jag skulle göra om MD11an till internt sötvattenkylning. Är det en dyr och komplex installation att göra? Antingen att jag gör det själv, eller lämnar in på varvet. Vad säger ni om detta? Skulle jag kunna köra båten 1 säsong med havs vatten kylning utan att behöva oroa mig, och sedan till hösten lämna in den för byte isåfall? Gissar att det är många här som anser att köpa en snipa med en beggad motor från -79 i är dumt? Borde man vänta tills dagen då en båt med nyare motor dyker upp? Tack för eran tid! Må fint.
 13. Tack för era svar. 😊 Någon som vet om det går att hitta ritningar med dimensioner på båtar någonstans? Det skulle hjälpa att bilda en uppfattning helt klart.
 14. Tack för bra input. Du har helt rätt givetvis. Dock, eftersom ingen av båtarna finns i, eller närheten av Stockholm där jag bor, så är det ganska omständigt att resa till Landskrona, eller Gävle för mig, så i nuläget är Internet är min bästa vän. Detta forumet är fantastiskt, och jag tycker absolut att andras tankar och "upplevelser" hjälper en att ställa in siktet bättre när en annons väl dyker upp. Må fint.
 15. Hej Vänner. Med risk att detta har tagits upp 100 gånger förut här på forumet.. Jag vill bestämt köpa mig en Nidelv 24 (Med U-soffa). Det som är avgörande är framför allt för att det är så bra sittbrunn (u-soffan) och sällskapsyta. Dock hittar jag inte riktigt rätt förutsättningar på blocket och är lite otålig. Så jag har börjat kika lite på Skilsö 23 och Joda 24. (De som finns tillgängliga på blocket just nu) Min fråga är, förutom det uppenbara, hur Skilsö23 och Joda24 skiljer sig från Nidelv utifrån en "hänga i aktern och äta mat i solnedgången" - perspektiv?? Jag kan bara döma utifrån bilder, och när jag ser Nidelv, så ser den så förbaskat mycket större ut och som gjord för att just umgås i. Blir jag bara lurad av bilderna, eller hur känner ni som har erfarenhet av de övriga båtarna gämfört med NIdelv. Kommer jag ångra att jag inte väntade på en Nidelv, utifrån att jag just vill hänga och umgås i aktern. Eller är det minst lika bra mysfaktor i de andra? Tack för er tid! Må fint. //Ted
×
×
 • Create New...