Jump to content
Monday 24 June 2024

nyppa

Medlemmar
 • Content Count

  21
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

About nyppa

 • Rank
  Kadett

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Intressant. Jag ska testa! Har varken tid eller ork att göra en ordentlig polering i år. Hur länge håller en behandling ungefär? Behöver/kan man vaxa efteråt? Ungefär hur länge varar effekten, räcker det en säsong? Är gelcoat restorer och polytrol exact samma sak? Du har inga bilder på någon båt du använt det på?
 2. Hej! Undrar om någon har någon erfarenhet av Owatrol Gelcoat Restorer. Det framhävs ju som rena rama mirakelmedlet och ska få matt gelcoat att återfå sin glans. https://www.watski.se/Owatrol-Gelcoat-Restaurer-115Qx Skulle vara intressant om någon provat den. Hur länge håller den och ger den en lika blank yta som vax ger? Eller ska man vaxa efteråt?
 3. Tack för hjälpen! Det var membranet i bensinpumpen som var trasigt. Har bytt membransats och den går så fint nu. Dock blev den lite knepig på tomgången men det ska nog gå att justera till. Är det någon som vet var man kan köpa den här packningen på bilden nedanför? Den ingick inte i membransatsen.
 4. Nästa gång jag åker till stugan kommer jag se över bränsleslangar, anslutningar, tank och pumpblåsan. Byta membran i bensinpumpen. Om felet fortfarande är kvar tänker jag kontrollera igen att nålventilen verkligen sluter tätt. Men om det fortfarande krånglar efter det. Någon som har något förslag vad jag ska kolla då?
 5. Jag tycker ditt resonemang låter logiskt. Jag ska beställa en membransats och byta nästa gång jag åker till stugan. Det är inte så länge sedan jag bytte blåsan. Men jag ska kolla att den är okej och byta om det behövs. Men det borde inte ha något att göra med hur motorn beter sig.
 6. Styrs pumpen av vacum eller är det pulserande mellan vacum och tryck? Menar du att den kan suga i sig bensin ner i vevhuset om det är något trasigt membran eller nåt i pumpen? Kom på en annan sak. När man pumpar blir aldrig blåsan stum och det låter som man pumpar bensin in i cylindern. Kan det vara så att det är nåt som är trasigt i pumpen och jag pumpar in bensin i vevhuset via den?
 7. Via skruven? Japp. Är inte det bara för att justera tomgången? När jag hade isär förgasaren och gjorde rent den såg nålventilen fin ut och den stängde som den skulle. Om membranet är trasigt borde det väl vara tvärtom att den inte får soppa. Så hade jag på en annan motor. Då fick man pumpa för att hålla liv i den.
 8. Nej tyvärr. Kan fixa det nästa gång jag ska till stugan. Jag har inte sett något läckage från slangarna. Om det skulle vara som du säger så är det väl mer troligt att den skulle få en för mager bränsleblandning. Då borde väl motorn gå sämre om jag stryper bränsletillförseln istället som för nu att den går bättre?
 9. Hej! Jag har en Mariner (Yamaha) Thirty 30 hk. 2-cylindrig med en förgasare. Från början av 90-talet. Den är lättstartad och går bra på låga och mellanhöga varv. Men vid fullt gaspådrag och strax därunder går den bra en stund sen börjar den gå väldigt dåligt. Ibland vaknar den till igen och får upp farten men oftast tvärdör den. Om jag stryper bränsletillförseln genom att vika bränsleslangen så går den bra eller bättre iaf. Funderar på om den får för fet bränsleblandning eller för lite luft. Det startar väldigt lätt vid kallstart utan choke också. Men jag har haft upp förgasaren flera ggr och rengjort den ordentligt och monterat tillbaka den med nya packningar. Så min starkaste hypotes är att tändningen behöver justeras. Jag har fipplat med det lite grann men inte fått den att gå bättre. Nya tändstift gör ingen skillnad. Det är mina teorier men jag tacksamt emot era. Gärna länk till någon sida där det finns instruktioner på hur man justerar tändningen också.
 10. Är du säker? Vad är skillnaden?
 11. Hej! Jag undrar om en 30 hk Yamaha från -94 är samma som en 40 hk från -96. Då menar jag inte själva motorblocket och förgasarna utan motorn i övrigt. Varför jag undrar är för att jag eventuellt ska byta drev från den ena till den andra. Länkar till någon bra sida där man kan kolla upp det mottages tacksamt också!
 12. Jasså, tack för tipset. Ska nog ta och ringa runt lite till försäkringsbolagen. Om dom godkänner en större botor och sedan brakar akterspegeln ihop så måste det ju täckas av försäkringen?
×
×
 • Create New...