Jump to content
Tuesday 07 February 2023

Springrod

Medlemmar
 • Content Count

  6
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutral

About Springrod

 • Rank
  Kadett

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hej! Jag har fått problem med ”gruskorn” som kommer ur kranen med färskvatten och öppnade luckan till färskvattentanken och fick då se att det sitter många vita ”stenar” på insidan i tanken och de sitter hårt fast. Jag tror det är kalk som lagrats till små stenar, eller har ni ngn annan ide? Tanken är producerad av aluminium……… Hur får man rent tanken då den är i aluminium som inte tål syror som kanske behövs?
 2. Tack för bra beskrivning problemet och tips på turboservice. Jag bor i Örebro så jag får söka efter verkstäder som gör detta i närområdet.
 3. Hej Georg, tack för tipset. Då blir det lite skruva imorgon👍
 4. Hej. Fick ett problem idag med min Volvo Penta Kad44. Åkte i båten idag utan problem men avslutade dagen med att tanka den. Efter tankning så blev orkeslös i form av att den inte går upp i varv, lägger av vid cirka 1200rpm och det händer inget mer. Går att köra den på 1100 rpm men den går framåt sakts. Kompressorn låter men inget händer. Efter ett tag testade jag att successivt öka gasen sakta och då får jag upp den i varv och båten går som den ska. Är det någon som har varit med om ngt liknande eller har en ide vad det kan vara?
 5. Tack för ditt svar, då ska jag fortsätta mitt letande.
 6. Jag har en KAD44 som läcker glykol både under körning och när den står still men jag lyckas inte hitta läckaget. Är det någon som har någon ide på var det kan läcka?
×
×
 • Create New...