Gå till innehåll
torsdag 28 mars 2024

Cobran99

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    59
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av Cobran99

  1. Ok, det kan vara en lösning, ska titta hur mycket yta som finns kvar. Tackar.
  2. Båten är servad inför säsongen med byte av bränslefilter, rengöring förgasare å byte av växelhusoljan. Tidigare propeller var "original" 3-bladig med rätt mycket stenkänningar i bagaget, Propulse fått som tips av kompis som kör V4 90 hk, å är uppe över 32 knop, så vad gör min för fel !? Startar som en -85a 2-taktare, lite tjurig 1a 20-30 sek, hostar igång och går sedan lätt lätt ojämnt på tomgång, svarar utan problem på högsta motorvarv vid tomgång, startar sedan på sekunden när den blivit lite varm om man stannat. Tackar i övrigt för alla tipsen !
  3. Alla cylindrar, men varvtal vet jag ej, får inte varvmätaren att lira ihop med motorn.
  4. OK. Då gäller det att vrida alla 4 bladen lika mycket !? Och sedan åt vilket håll!? Toppfarten är viktigare än accet.
  5. Hmmm... Då jag är både novis och inkapabel att meka, så har jag lyssnat på "råden", nu är Propulseförespråkaren 25 mil ifrån mig, så det där med stigning får jag försöka googla mig fram till hur man gör och vad man ev ska införskaffa. Proppen är helt ny och ihopsatt enligt manual. Men, då båten trots allt planar till slut, borde den inte ha en lite högre topphastighet än 27 knop, vad felar månne...!??
  6. Jag har trimmat in till 90 % när jag ska öka gasen, men det tar säkert 45-60 sek innan motorn börjar varva ordentligt och båten planar. I motvind tar det längre tid. Den går med fören upp under den tiden. Så frågan är varför motorn inte ger alla hk (minus ålder)!? Att åka vattenskidor är inte att tänka på t ex. Propulse är nytt för mig, blev "tipsad" av kompis att den propellern skulle vara den bästa för mig, inom rimlig ekonomisk ram, så jag körde på den.
  7. Örnvik 530 med Johnson V4 115 hk, tar en bra stund innan den vill gå i plan, intrimmad motor så långt det går. Om man sätter ca 50 kg i fören, ex bilbatterier, kommer det att hjälpa eller stjälpa !? Sitter Propulse 4-bladig som borde få den att plana fortare!?
  8. Med nygammalt filter rengjort och ny 98-okatnig bensin, så går båten som den ska, även om motorn inte kan leverera mer än 26-27 knop, borde ju vara runt 35 iaf, eller....?
  9. Som rubriken säger, -85a Johnson V4 115 hk, puttra i 5 knop går bra, men vill man öka farten dör motorn direkt. Förgasare, tändning eller bränsletillförsel, var börjar jag !?
  10. Enligt manual är maxvarv 5500, tyvärr har jag inte fungerande varvräknare, inte heller rätt dimension för nuvarande prop, får gå i och mäta propen !
  11. Fråga för säkert 355e gången ! Johnson V4 115 hk, -85a, Örnvik 530 HT -76a ! Har blivit rådd till att byta till Propulse 8901, vad säger nu kunniga personerna? Har svårt att få motorn att att varva ur, kommer som mest upp i 26-27 knop med 3-blads "originalprop"!
  12. Newburger som man är !! Har köpt varvräknare från KUS på Watski, som skall passa in på Johnson V4 115 hk -85a! Enligt instruktion skall svart kabel kopplas in på motorn, på RPM signal ! Hur listar jag ut var den signalen finns!? Sätter man kabeln på tändstift? Eller på tändspolens negativa kontakt !?
  13. Motorn startar fint ( lite tjurig när den stått 1 vecka eller så), men när en väl kommer igång, går den jämnt å fint på tomgång, även när den varvas upp mot max på tomgången, så går den jämnt å bra. MEN, när man skall ut å åka, går bra upp till 8-10 knop, sedan när reglaget går ner mot max, lite morr från motorn, fören snett upp uppåt, och så går den ! Kan alltså inte accelerera ! Fått ett par tips, tändning ställer inte om, triggern funkar inte som den ska !!?? Är inte dessa 2 involverade i varann ? Andra tips på felsökning !?
  14. Någon som kan dagens ersättningsständstift för Champion QL77V för ovanstående motor!? Motsvarar vilket nummer hos NGK?
  15. Vilket NGK tändstift passar som ersättning för original Champion QL77V, till motorn i rubriken !? Min googling gav ett flertal olika förslag, så jag frågar er proffs därute!
  16. Jo, det har jag gjort,och motorn går hur lätt som helst utan kabel inkopplad. Tänkte bara hur mkt en vajer tål i belastning..!?
  17. Rookiehörnan! Min mekaniska styrning går väldigt tungt, och funderar på att byta kabel, funderar på Biltemas, främst pga priset, någon som provat !?? Och hur mkt extra tål en kabel avsedd för 50 hk !? Hydralstyrning får vänta till nästa år!
  18. Rookiehörnans kunskapsinhämtning om att montera beggad hydralstyrning på HTbåt! Vad behöver man, förutom själva vajern å det som hör till !? Bara att bulta på som Ultraflexen som sitter på nu !?
  19. Tackar för alla svar och infon jagfått av er kunniga ! Köpte en "nybegagnad", så får vi se vad den ger !
  20. Propellern på ovannämnda motor har fått sig ett par kyssar på 2 (3 bladig) av bladen, så de är lite vikta i utkanten av bladen ! Hur mycket påverkas gångfart resp toppfart av detta ? Skaffa nyare eller rikta den gamla proppen !?
×
×
  • Skapa nytt...