Jump to content
Thursday 18 August 2022

Cobran99

Medlemmar
 • Content Count

  48
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Cobran99

 1. Enligt manual är maxvarv 5500, tyvärr har jag inte fungerande varvräknare, inte heller rätt dimension för nuvarande prop, får gå i och mäta propen !
 2. Fråga för säkert 355e gången ! Johnson V4 115 hk, -85a, Örnvik 530 HT -76a ! Har blivit rådd till att byta till Propulse 8901, vad säger nu kunniga personerna? Har svårt att få motorn att att varva ur, kommer som mest upp i 26-27 knop med 3-blads "originalprop"!
 3. Newburger som man är !! Har köpt varvräknare från KUS på Watski, som skall passa in på Johnson V4 115 hk -85a! Enligt instruktion skall svart kabel kopplas in på motorn, på RPM signal ! Hur listar jag ut var den signalen finns!? Sätter man kabeln på tändstift? Eller på tändspolens negativa kontakt !?
 4. Motorn startar fint ( lite tjurig när den stått 1 vecka eller så), men när en väl kommer igång, går den jämnt å fint på tomgång, även när den varvas upp mot max på tomgången, så går den jämnt å bra. MEN, när man skall ut å åka, går bra upp till 8-10 knop, sedan när reglaget går ner mot max, lite morr från motorn, fören snett upp uppåt, och så går den ! Kan alltså inte accelerera ! Fått ett par tips, tändning ställer inte om, triggern funkar inte som den ska !!?? Är inte dessa 2 involverade i varann ? Andra tips på felsökning !?
 5. Någon som kan dagens ersättningsständstift för Champion QL77V för ovanstående motor!? Motsvarar vilket nummer hos NGK?
 6. Vilket NGK tändstift passar som ersättning för original Champion QL77V, till motorn i rubriken !? Min googling gav ett flertal olika förslag, så jag frågar er proffs därute!
 7. Örnvik 530 med Johnson 75 hk !
 8. Jo, det har jag gjort,och motorn går hur lätt som helst utan kabel inkopplad. Tänkte bara hur mkt en vajer tål i belastning..!?
 9. Rookiehörnan! Min mekaniska styrning går väldigt tungt, och funderar på att byta kabel, funderar på Biltemas, främst pga priset, någon som provat !?? Och hur mkt extra tål en kabel avsedd för 50 hk !? Hydralstyrning får vänta till nästa år!
 10. Tackar för infon/kunskapen.😃
 11. Rookiehörnans kunskapsinhämtning om att montera beggad hydralstyrning på HTbåt! Vad behöver man, förutom själva vajern å det som hör till !? Bara att bulta på som Ultraflexen som sitter på nu !?
 12. Tackar för alla svar och infon jagfått av er kunniga ! Köpte en "nybegagnad", så får vi se vad den ger !
 13. Ok, blir under tidig kvällning !
 14. Propellern på ovannämnda motor har fått sig ett par kyssar på 2 (3 bladig) av bladen, så de är lite vikta i utkanten av bladen ! Hur mycket påverkas gångfart resp toppfart av detta ? Skaffa nyare eller rikta den gamla proppen !?
 15. Örnvik 530 med Johnson V4, där styrning sitter som berget! Kört femfaldiga doser WD40 på alla synliga delar, förutom baksidan av själva ratten och dess fäste i styrpanelen! Något mer handfast tips för att lösa detta !?? Som Corvetterna på 60-talet, fanken så snabba rakt fram !
 16. Motorn har gått i Siljan10 år, tills i våras, när jag införskaffade den, tippar på att jag varit 20-25 timmar i högre fart än 15 knop i saltvatten. Impellern har ju hela vintern på mig att titta på film och försöka komma ihåg ! Kamrem eller inte, någon med den kunskapen !? Har för info oxå kört den med alkylatbensin 10-15 minuter efter tips ! Bra, eller...?
 17. Hola ! Min bilmek sade att jag behöver tömma växellådsoljan, byta impeller och tändstift, samt köra in glykol i motorn ! Jag har lärt mig var "skvallervattnet" kommer ut, men var tas det in, så jag kan fylla på med glykol åsså !?` Och impeller, det kan jag byta själv antar jag, om jag kollar på någon YouTubefilm !? Och oljan tas ut via nedre skruven vid propellern, och sedan fyller man på i den övre skruven, eller...!? Tacksam för upplysningar till Rookiehörnan !
 18. Elchoken börjar plötsligt skjuta säkringar till och från vid kallstart, inte alla gånger, men 4 av 10! Några tips på felsökning !?
 19. Nu har ovan nämnda motor krånglat 2 grr efter strandhugg, vägrat å starta 1a gången=paddling hem 3 tim, inkl ett par hjälpande båtar med bogserhjälp, 2a gången igår, då började den skjuta säkringar , vid vad jag förmodar är startmotorn, så det blev paddling och bogsering igen ! Har under veckan provat med start när den legat i hamn, inte strulat en enda gång, men efter några minuters färd och sedan stopp i någon timme = vägrar att starta! Tips på felsökningar !?
 20. Se ovan nämnda motor. I vilken ordning räknas cylindrarna på den motorn, om man står bakom båten/ motorn? Vilken räknas som cyl 1 ?
 21. Rookiehörnan...problem med gasreglaget! Hur mycket extra centimeter skall gasreglaget ha kontra den längd man mäter upp? Om jag sätter längd 300 cm efter uppmätning, hur mycket ska jag lägga på?
 22. Rookiehörnan provar igen..! Johnson V4 115 hk, hur kopplar man in trimmätaren (eftermarknadsartikel)?
 23. That´s the plan ! Tänkte då ha en dyvika utfall det är den, så därav frågan om storleken, för att vara förbereddd.
 24. Om jag förstått rätt, så är det ett utrymme på vänster/babords sida där det finns vatten mellan botten och durken, ca8-10 cm djupt och ca 65-70 cm brett där det kommer in vatten och det kan bara var sjövatten, det har inte regnat så mycket att det kan kommit uppifrån. Alternativt är det ett hål någonstans på babords sida runt aktern. Så har det förklarats för mig !
×
×
 • Create New...