Gå till innehåll
fredag 29 mars 2024

DuoNova

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    8
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

1 Neutral

Om DuoNova

  • Placering
    Kadett

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Då passar jag på att fråga om dioderna. Hoppas det är ok? Har förstått att det är Schottkydiod som rekommenderas, men vilken storlek och var får man tag på sådana? (till exempelvis 2x50w)
  2. Använder både iPad och plotter. Det går att ladda ner områden i Eniro på sjön för att använda i offlineläge. Men om du har surfplattan uppkopplad (antingen med eget sim, via trådlös router eller synkad med mobilen) så får du även ”budget Ais” via Eniro på sjön. Kanske inte Beata löningen, men en trevlig funktion om en inte har riktig Ais. surfplatta med inbyggd GPS är smidigt, men det finns att köpa Bluetooth GPS som ofta kan ha högra precision än den som är inbyggd i plattan. Slutligen är ett vattentätt fodral att rekommendera. Själv använder jag ett lifproof fodral till min iPad och en Garmin GLO bluetooth GPS.
  3. Jag har prövat att gå förarintyg via onlinekurs. Bra och lärorikt. Dock så lyckades jag aldrig få tag på någon provförättare att skriva provet hos så det blev aldrig någon examination. Funderar själv på att pröva ta förarintyget på en vanlig kurs bara för att det blir enklare med examinationen.
  4. Jag har dragit fast mina med buntband. Rullade några varv tejp runt vanten för att hindra att radarreflektorn kan glida ner. sen tog jag ett varv tejp över buntbanden för att ge dom lite uv skydd. Hittade tyvärr ingen bättre bild på monteringen.
  5. Jo, det är klart. Har en 10,5x3m segelbåt, men tycker det skulle vara intressant att veta vilka vilka regler och storleksbegränsningar som gäller i grannländerna. Har själv inte lyckats hitta någon tydlig information.
  6. Vad gäller om man åker över till våra grannländer? Behövs Förarintyg eller Kustskepparintyg i Norge, Danmark, Tyskland?
  7. De svenska seglarna Knot Vikings har också lagt upp ett avsnitt om kostnader och intäkter. I deras fall verkar det inte löna sig riktigt lika mycket, men då har dom ju betydligt färre följare än Delos.
  8. Under premiärturen med vår nya båt slutade plötsligt loggen visa fart. Det är en Raymarine ST60+. Jag misstänker att det är något problem med givaren. Den visar fortfarande temperatur, så det borde inte vara glapp till givaren. Jag har även snorklat under båten och kollat så "givar hjulet" snurrar, vilket det gör. Några förslag på möjliga fel eller hur jag ska gå vidare med felsökning?
×
×
  • Skapa nytt...