Gå till innehåll
tisdag 16 april 2024

TSventon

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    14
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

3 Neutral

Om TSventon

  • Placering
    Kadett

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Motorfästet har i alla fall på min motor en egen anod och växelhuset är säkert 5 cm över vattnet.
  2. Vad är det egentligen för något positivt att ha motorn nedtiltad vid icke frostsäsong. Jag har den alltid uppe så är den alltid ren och fin vid upptagningen. Ända nackdelen jag kan se är att det är lättare att stjäla den rostfria propellern.
  3. Däremot kan det bli problem med kylningen om man glömmer bort sopsäcken när man åker iväg efter hemkomsten.
  4. Fungerar naturligtvis utmärkt mot beväxtning.
  5. Tycker också att risken för vatteninläckage till växelhusets olja ökar markant om motorn alltid är nedtiltad om det har gått en tid sedan ompackning. Om motorn är upptiltad så är det en försvinnande lite del av tiden som den är utsatt för vatteninträngning.
  6. Jag skulle ställa någon vikt i fören t.ex. en 20 liters vattendunk så skulle nog växelhuset komma upp ur vattnet och ha motorn upptiltad. När man är ute och åker kan man ställa dunken på bryggan.
  7. Har ett Bruce original i boden, tror att det är 7,5 kg i Norrtäljetrakten. Jag har för mig att det sitter några meter kätting på också. Var och kollade, 75 kg var det och gula originalklistermärket sitter kvar.
  8. Köpte Biltemas till min Q1000 för några år sedan men den passade inte men anslutningen såg exakt likadan ut som på Webers flaska. När man skulle gänga på Biltema så tog den aldrig gäng men det var säkert gängpaj på den. Kastade flaskan men jag har inte velat prova igen. Någon som har provat?
  9. Synd att jag kastade mina, dom var i det närmaste nyskick. Väldigt bra kompasser det där, lätta att styra efter med grinden och lugna och fina trots sjögång. Kompassvätskan behöver nog bytas efter 70-80 år om det inte är bytt.
  10. Givare magnesynkompass är namnet.
  11. Det är en givare till en kompass, antagligen surplus från flyget. Lämnade en sådan + 2 instrument samt omformaren till återvinningen för någon vecka sedan. Den matas med växelspänning och 48 volt om jag inte missminner mig så omformaren kanske sitter kvar i båten. När den är påslagen så hörs det ett svagt vinande ljud från omformaren. Finessen med en sådan här givare var att man monterade den på en deviationsfri plats men i dagens läge så är det väl enklare med en plotter.
  12. Den korta delen över axeln skall vikas upp. Då kommer man åt muttern som håller torkararmen mot den med splines försedda axeln. Allt har kanske ärgat ihop men skall armen bytas får man kanske bruka destruktivt våld.
  13. Hej, här är ett tips på en fuskfix som fungerar. http://www.drevman.se/html/tips___tricks.html Här är länken till trimsändarna som jag tyvärr tycker inte håller särskilt länge, https://drev.se/produkter/805320a03?ref=750 Lycka till.
×
×
  • Skapa nytt...