Gå till innehåll
torsdag 25 april 2024

Agoran56

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    7
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Agoran56

  • Placering
    Kadett

Profile Information

  • Plats
    Eskilstuna

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Kvicksund i Mälaren. 19 kr/liter för både 95 och diesel.
  2. Hej, nu är det kompassen bortplockad ur båten. Hela paketet med trafo, visartavla och kompassgivare syns på bild. Trots min okunnighet på området blev jag imponerad av installationen och skänker en tanke till den tidigare båtägare som installerat den. På visartavlan finns t.ex en "mösskärm" med två röda ljusdioder för mörkernavigering. Är någon intresserad att ta hand om delarna ger jag bort dem med förbehållet tveksam funktion och att mottagaren betalar eventuell portokostnad. Finns i Eskilstuna om någon bor i närheten.
  3. Då är det kanske någon tidigare ägare som installerat den. Ser inte ut att vara original från tillverkaren.
  4. @TSventon det stämmer bra det. Visaren ser ut som på bilden och vid dagens provtur visade den kursen. Ställskruven som sätter önskad kurs kärvar kraftigt, men det kanske går att lösa. Dagens teknik med plotters och gps gör att den får bli en nostalgisk påminnelse. Kanske rent av någon som vill köpa den?
  5. Tack för alla spännande förslag. Mycket möjligt att det är givaren till en kompassvisare som sitter i panelen. Kollar närmare på detta i helgen. Tänkte själv gasvarnare men det finns inget som tyder på att gasol varit installerat. Det är en wallasvärmare i båten, spritkök och 12V kylskåp.
  6. Aha, tack för tipset. Själva kompassen är inte kvar så det kanske förklarar saken. Ska undersöka närmare om ledningarna försvinner i tomma intet någonstans.
  7. Hej, som nybliven båtägare till en Marieholm 24 från 1975 hittade vi denna (bilder) på undersidan av insteget till förruffen. Gissar på någon givare av något slag men osäker. Försökt att följa ledningen utan resultat. Någon som vet?
×
×
  • Skapa nytt...