Jump to content
Thursday 25 July 2024

Yamamoto

Medlemmar
 • Content Count

  13
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutral

About Yamamoto

 • Rank
  Kadett

Recent Profile Visitors

601 profile views
 1. Har haft exakt samma problem på en Yamaha 5hk, försvann efter att jag bytte bränsle, hur gammal soppa har du? Vatten i? Testa att koppla bort bränsleslangen och kör ner den i en dunk och kör ett tag för att se om du behöver tömma tanken.
 2. Hej, felet är motorkåpan. Det står Johnson på den. Byt motorkåpa till en där det står Honda eller Yamaha så går den fint sedan. 😀 Hälsningar en tidigare Johnson- ägare P.S. Hade liknande problem på en Johnson 60, fast den var inte lika regelbunden utan dog bara när det passade som sämst. Ingen aning vad som var felet men det kostade skjortan, tror bl.a. att de bytte termostat.
 3. Tack ziggemannen, tror som sagt att min också betett sig så tidigare då detta hänt tidigare, dock surrade jag ratten för första gången i år, hade annars tänkt att ratten roterade när motorn vred sig av vikten. Har kollat och Yamaha (och andra motorleverantörer) säljer block som man kan klämma fast på styraxeln eller vad den kan tänkas heta. Dvs ett block på var sida om motorn hindrar att den vrider sig. Antar att dessa finns till försäljning för att det inte räcker att surra ratten.
 4. Hej, nej styrningen verkar fungera som den ska och hackar inte. Hade samma fenomen nät jag trallade förra året men då surrade jag inte ratten så jag tänkte att den snurrade med. Känns knepigt att motorn kan vrida sig utan att ratten gör det. Någon annan som vet ifall det ska fungera så?
 5. Trailar båten och startar med motorn i mitten, men när jag kommer fram så lutar motorn åt ena hållet, dvs den har max styrutslag, detta trots att jag surrat ratten. Är det fel på styrningen eller är detta normalt på hydraulstyrning? Jag har motorn något upptiltad och vilandes mot en bräda mellan trimkolvarna.
 6. Yamamoto

  Motorn dog

  Låter som dåligt bränsle eller igensatta filter i mina öron då jag haft liknande problem med en gammal utombordare. Löstes genom att byta bränsle och filter i mitt fall.
 7. Hej, har en yamarin 65 och har precis monterat Zipwake interceptorer och säger bara, montera inte trimplan. Har kört med trimplan tidigare och det är ett förfärligt knappande vilket förtar körglädjen och ändå blir resultatet inte ens hälften så bra som med automatiska interceptorer. Tyckte innan jag monterade dem inte riktigt att de behövdes då båten går bra utan. Nu har jag varit ute 2 ggr, en gång blåste det inte och då är största vinsten utebliven planingströskel, att kunna plana i 13-14 knop samt framförallt att slippa kommendera runt familjen var de ska sitta för att få balans i båten! I lördags när det gick lite vågor (ca11m/s och 1m vågor) var vinsten ännu större då man vid sidsjö kan luta båten för att undvika smällar. Testar man att stänga av systemet märker man direkt vilken nytta det gör. Kör i havet på västkusten och du kanske inte har lika mycket vågor så snabba trimplan med Mente automatik funkar nog nästan lika bra och är lite billigare. Dock har trimpan en annan nackdel vs interceptorer. Det är lätt att trassla in linor i dem eller slå i dem när man badar.
 8. Tack för bra tips, får kanske blir ett projekt nästa vinter, får lova med plask i sommar!
 9. Ja, fast den är ju lagd i fasta limmade sektioner och inte i ribbor och att få loss hela sektionen utan att förstöra den och båten känns svårt. Jag tänker mig att man blåser ut med tryckluft och sedan tätar, alternativt väntar till nästa vår då det har torkat en hel vinter. Om det är minimalt med fukt under, borde inte det tränga genom träet eller är någon cm teak helt tätt?
 10. Hej, Har en Yamarin 65dc där det tränger in vatten under största teakpanelen på fördäck. Vattnet plaskar/ bubblar ut i ena hörnet när man går på däcket. Någon som har erfarenhet av att fixa liknande fel? Tänker att man kan täta hålet (i sikaflexfogen) med lite ny sikaflex men då hörnet sitter i nederkant tänker jag att det rinner in någon annan stans och ut i hörnet...
 11. Sent svar men det kan ju vara fler som undrar. Har haft en 53br och är drygt 183cm lång. Om jag sträckte på mig fick jag lite vind i håret, annars helt lä.
×
×
 • Create New...