Gå till innehåll
söndag 18 mars 2018

Sneseglarn2

Medlemmar
 • Innehålls Antal

  71
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

8 Neutral

Om Sneseglarn2

 • Placering
  Löjtnant

Profile Information

 • Location
  Södertälje

Senaste Profilbesöken

258 profilvisningar
 1. Jag får tacka för all input jag fått av er alla..! Har nu kommit fram till att det får bli en Flexofold, det verkar vara det bästa alternativet för min båt...! M.V.H. Thomas.
 2. Jag provade det i somras...! Det gick inge bra..!
 3. Det går ju inte för sig..! Jag vill ha så mycket tid som möjligt...! He He..!
 4. Precis den rutten hade jag också i tankarna, att gå över från Norska kusten Bergen möjligen... Men eftersom jag kanske blir tvungen att segla ensam, så vet jag inte om jag vill ta den lite längre omvägen... Shetland/Orkney har jag länge velat besöka, jag får se hur det blir med det... Målet är i alla fall Isle of man, via Caledonian Canal..! s841 slå mig en signal på 0709927214, jag bor i inloppet från mälaren till Södertälje.
 5. Själv så seglar jag ju in det längsta, lägger även till med hissad trasa om det går... Det är ju för guds skull en segelbåt.. En gång i tiden hade man inga motorer att puttra in i hamnarna med, men man tog sig in i hamn ändå.. Det viktiga för mig är..! En propp med bra tryck i motsjö, strömmar, samt att den bromsar minsta möjliga vid segling, och denna Flexofold 14*10, har ju visat mycket bra tryck,(bollard pull) och bromsar minimalt... Backegenskaperna sätter jag inte så stor vikt vid...! Och den kostar 11,000:- direkt från Flexofold i Danmark ända hem till dörren... Capella marin i Skogås vill ha över 13,000:- plus frakt..! Så om den bromsar mindre vid segling, samt som dom efter att ha räknat på det, sa att den skulle ge upp till en och en halv knop mera i toppfart och ger bra tryck, så kan det väl vara en bra investering, bara den inte kastar blad som Autoprop..!
 6. Ja nu har ju kollat på detta test... Och vad jag ko fram till var att Danska Flexofolds foldingprop, kunde vara ett alternativ, bra tryck (bollard pull) hög toppfart, och även bra driv i backläge.. Efter kontakt med Capella marin i Skogås, räknade dom fram till en tvåbladig 14*10LH ,12,136:-..... Direkt från Flexofold i Danmark landar det på 1100 euro ända hem till dörren. https://flexofold.com/folding-propellers/7-saildrive-propellers/48-2-blade-saildrive-folding-propeller/ Frågan är bara, kommer jag att få en så pass ökad prestanda, så att det är befogat att lägga ner 11,000:- på denna visp..? bifogar bild på min nuvarande prop, som i diametern också ligger på runt 14 tum.. Stigningen har jag inte mätt, men något lägre är det, ser det ut som...
 7. Biltemas Fuktslukare / Torrbollar

  Om du läser på, så har jag fyra st, varav tre är dom största som finns på biltema, med två påsar i vardera..! Har vart ombord i eftermiddag, och nu hade burkarna ca tre matskedar i vardera, så det tycks ju börja fungera..!
 8. Biltemas Fuktslukare / Torrbollar

  Har inget att mäta med.. Men ska lyssna nere på båtklubben om någon har en fuktmätare jag kan låna... Det har ju vart rätt kallt från och till, men även 4, 5 plusgrader under flera dagar, från och till, så man tycker ju ändå att torrbollarna som funnits i båten sen slutet på oktober borde avgett lite vatten, men icke..!
 9. Är det en MD7A du har..?
 10. Biltemas Fuktslukare / Torrbollar

  Ja det är väl bara att ge sig till tåls då, och avvakta... Hoppas bara att jag inte får mögel på mina nyklädda dynor... Har ingenstans att göra av dom, annat än i båten... Dom står luftigt och fritt på högkant...!
 11. Luft till motorn

  En förgasarmotor, och då en med dubbla sådana, kan råma rätt duktigt, nästan överösta avgasljud ibland... Men vad jag vet så finns det färdiga insugsljuddämpare att köpa... Bygga själv kan bli ganska omständigt, framförallt på en bensinare, där inte dämparen får choka..!
 12. vhf

  Jag skickade min Cobra som satt i båten när jag köpte den 2016.. Skickade den generalagenten i GBG.. Tror jag betalade 500 totalt inkl frakt, för omprogrammeringen..
 13. Biltemas Fuktslukare / Torrbollar

  Börjar undra om inte bitemas torrbollar är rena skräpet.. I alla fall det absorbent som finns i dom jag köpte i höstas... Påsarna har blivit hårda, vilket bevisar att dom sugit åt sig fukt.. Men dom har inte sedan slutet av oktober, till idag måndag 29/1, avgett en enda droppe vatten i burkarna...! Det är tre av dom största burkarna, med två påsar i vardera, i salong och förpik, samt en liten med en påse i motorrummet... Och som sagt inte en droppe nånstans... Och det är en 30 fotare... Som jag skrev i början på detta inlägg, så hade jag en knapp halvmeter lång korv ca tre tum i diameter också från biltema, hängande över en hink förra vintern, och vid det här laget då, så hade den släppt ifrån sig omkring två tre liter...! Kan vara så att det absorberande materialet inte klarar att ta åt sig mera vatten.. Dom har blivit hårda och slutat att suga åt sig mera vatten... Och därav inte släpper ifrån sig något ner i burkarna...?
 14. Jag är av samma åsikt.. Bara jag har driv, och inte blir stående i motsjö/tidvatten så är jag nöjd..! Jag minns en gång för många år sedan, på väg utifrån ö-sjön in mot Trosa i hård motvind/sjö, med en gammal träsnipa med fullt tillräcklig motor, men med helt Fel propeller, Vilket elände..! men vi kom iland till slut...! Puh..!
 15. Jag har ju hållit på och skruvat motorer en hel del genom åren, då mest med bensinare... Och det är ju sant som du säger, att det var mer gedigen kvalitet förr, mot idag.. Helt klart.. Så en ordentlig översyn av Pentan kan väl kanske räcka för den här seglatsen...!
×