Gå till innehåll
torsdag 28 mars 2024

Dannebo

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    19
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Dannebo

  • Placering
    Kadett

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Beställde en tub av detta på skruvat efter jag läst det du skrev. Nu har jag redan kletat på flexibel kemisk metall. När det ger med sig så får det bli RTV.
  2. Dannebo

    Problem avgas.

    Skulle idag byta avgas o insugningspackningar på min md21. När jag plockat bort limpan så ser jag att ena avgasporten/utblåset på toppen blivit fasat runt om så packningen räcker inte riktigt till. Jag har haft problem med att det läcker avgaser. Jag har ingen som helst lust att byta topp denna säsongen. Så hur löser jag detta i bästa mcgaiver anda ?
  3. Dannebo

    Orkeslös!

    Jag blir snart idiot. Har en Bosjö 25 med en MD21A. I friläge varvar den lätt upp till 4500 varv. Men så lägger jag i växel. "Framåt" då varvar den utan probem upp till 2100 varv, o där tar det stopp. Hur långt jag än för gasspaken så händer det inte mer. 5,6 knop på fullgas. Hjälp!!!
  4. Har fått rådet att ha en vhf i båten. Dels pga nödanrop (sända eller ta emot ). Och även för vädervarningar. Alltså inget slöprat. Så jag har ingen susning hur detta med PMR eller programmering av kanaler fungerar. Detta låter komplicerat..
  5. Dannebo

    vhf

    Hej gott folk. Har en fråga angående vhf. Jag har en sådan här liggande. Kommer den funka i våra svenska vatten?https://www.google.se/search?ei=5qBlWuijG8evsAHN_7moAg&q=Walkie+Talkie+Radios+Comunicador+BJ-218+25W+&oq=Walkie+Talkie+Radios+Comunicador+BJ-218+25W+&gs_l=mobile-gws-serp.12..41.5849.11272.0.13400.31.22.0.0.0.0.318.4124.0j15j5j2.22.0....0...1c..64.mobile-gws-serp..21.10.2275...33i21k1j33i160k1.0.OA_hnE5iPVE#imgrc=easdHFrGyRj2aM:
  6. Ja till saken hör att tidigare nämnde att han bytt propeller på grund av att dom var 7 stycken i familjen. Så när alla var i båten gick den bättre med denna propellern
  7. Dannebo

    propeller?

    Hej igen. Har en Bosjö25. Problemet är att jag inte får den att gå optimalt i vattnet. För att försöka förklara, motorn en md21 varvar ca 4500 varv i neutralläge. När jag lägger i växeln och får upp toppfart så gör den ca 6 knop och varvar ca 2800 varv. Alltså det måste ju sitta fel propeller på båten. Så nu undrar jag, hur får jag fram vilken propeller jag skall ha? Tack på förhand.
  8. Men som det är idag är endast start batterierna kopplat till generatorn. Och förbrukarbanken är åtskild från dessa och laddas enbart av en solpanel på fördäck. Så vid halvkasst väder orkar inte solcellen med riktigt. Därför skulle jag vilja kunna ladda även de batterierna genom generatorn emellanåt
  9. I min vilda fantasi trodde jag att generatorn laddade startbanken för att sedan gå över och ladda förbrukarbanken med hjälp av skiljerelä. Men nu har jag förstått att det inte fungerar på det viset. Så jag tackar alla för hjälpen. Nu behöver vi inte bråka om skiljerelä mera 😉
  10. Exakt så är det. Jag har en batteribank till förbrukning. Dvs kylskåp, vhf, belysning etc. Det sitter idag en solcell till förbrukningsbanken. Men känner att det inte riktigt räcker till. Så skulle vara gött med lite fräsch ström i banken när jag drar igång md21:an
  11. Dannebo

    skiljerelä.

    Kan någon vänlig själ förklara med enkla termer för mig hur jag kopplar in ett skiljerelä mellan mina batteribankar och generatorn i båten. Grovlek på kablar och hur jag skall dra dem. Tack på förhand.
  12. Tack. Jo, i medbringaren ut från backslaget sitter en centrumbullt. Denna hade skruvat ut sig och detta såg jag först när jag plockade loss axeln. Så nu blir det locktite och låsbricka. Hängslen och livrem så att säga.
  13. Halloj igen. Ville tala om att backslaget fungerar igen. Behövdes inte bytas eller skruvas isär
  14. Prövat att snurra på axeln för hand nu. Lägger jag in framåt, helt omöjligt. Direkt till neutral åxo omöjligt. Bakåt axen går fritt igen. Bakåt mycket längre gång på armen och ingen distinkt känsla att backen går i sitt läge. Kanske blir att byta bakslag iallafall😢
  15. Så här ser det ut. Axeln rör sig inte när jag växlar. Framåt snurrar axeln bra och driver framåt. Men bakåt händer ingenting.
×
×
  • Skapa nytt...