Gå till innehåll
torsdag 25 april 2024

ottootto

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    21
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av ottootto

  1. Hej, Varför inte en Yamarin 5940? Kabinbåt, perfekt för fiske/utflykter. Planar snabbt och enkelt. Finns dock inte så många till salu (på blocket). //Otto
  2. Hej, Jag har en Yamarin 5940, den är riktigt bra. Den klarar hyfsat "oväder" o krabb sjö. Mvh Otto
  3. Hej, Kan rekommendera en Yamarin 5940 (Cabin). Bra att kunna stänga om sig och barnen vid ev. väderomslag. Enkelt att gå ner i båten, både fram och bak, etc.
  4. Allmon678, köp INTE motorn/båten (i så fall väldigt billigt)! Om de har kört emot, vad har då mer skadats? Hur ser motor och båt ut i övrigt?
  5. Hej Stefan, Det bör inte vara några problem. Själv har jag en Yamarin 5940 (kabin) + Yamaha 100hk. I början hjälpte frun och barnen till vid iläggning/upptagning, men nu gör jag det själv utan problem. Gör som Mikael föreslår, ha linor så att du/ni kan dra båten dit ni vill. Kolla diverse filmer på Youtube, där finns många tips! Meddela gärna hur det går /Otto
  6. Skamförslag undanbedes ! https://www.blocket.se/kristianstad/Lamino_fatolj___pall_79968056.htm?ca=23_8&w=0 Kanske blir värt mer någon dag
  7. Jag skulle vilja säga att det även beror på vilken typ av botten du ska ankra i (Mälaren?). Kolla på youtube, där finns många bra förslag.
  8. Kör som den är! Firefish, varför ska man böja saxpinnar med fingrarna? Jag brukar använda en tång...
  9. Motor 3. 4-taktare och något nyare. Jag har själv en Yamarin 5940 (Kabin) med 100hk Yamaha fr -02 (4-takt). Längden är 5,8 och väger ca samma som din. Den planar enkelt och maxar ca 30 knop.
  10. Försäkringen täckte mitt, så det var självrisken som betalades. Har för mig att mekaren fakturerade ca 20000 till försäkringsbolaget. Det blir såklart billigare om du kan göra jobbet själv.
  11. Hej PantellicA Det var ju ett jäkla tråkigt sätt att börja säsongen med. Jag har varit med om exakt samma grej med min yamaha 100hk. Jag fick hjälp av en duktig mekare att byta bla CDI boxen och regulatorn. Har för mig att det även var några fler delar. (Kan ta reda på vilka, om du vill) Skulle gissa att batterierna inte bör vara några problem. Vet inte om detta var mycket till hjälp, men hoppas att det kommer att lösa sig för dig! Otto
  12. Ok, då blir det till att byta olja och filter, sedan hålla stenkoll på oljan. Tack för alla svar!! Mvh Otto
  13. Ja, så kan det vara. Antar då att det är någon packning som inte tätar tillräckligt. Måste det åtgärdas, eller räcker det att "hålla koll" på oljan samt byta oftare? Var börjar man om packningar ska kontrolleras?
  14. Det är kall motorolja, som byttes senast för 2 år sedan. Motorn startade fint efter vinterförvaringen och kyler som den ska. Tänkte precis som Caribic410, att byta olja + filter och sedan kolla (ev. byta) oftare. Tror ni att det kan vara sotpartiklar, efter att motorn stått still i vinter?
  15. Klumparna är mjuka. Läste att det skulle kunna vara sot? Är det möjligt och hur i så fall?
  16. Hej alla båt & motorintresserade! Idag tänkte jag byta motoroljan på min Yamaha 100hk -04. Dessvärre upptäckte jag små klumpar i oljan och den var i början ganska svart för att sedan bli mer brunaktig. Se bilder. (Det kan vara att den gröna behållaren ger en felaktig nyans av oljan) Varför har det blivit så här? Vad tycker ni? Kan man hälla på ny olja och hoppas på det bästa eller måste man undersöka ev fel? Tacksam för svar. MVH Otto.
  17. Kolla denna: https://www.blocket.se/kristianstad/Porsche_911_T_76779846.htm?ca=23_8&w=0 Om man har 249000 SEK över, så kanske man köper ett annat objekt....... eller?
  18. Hej Maeka, Tråkigt med din motor! Vet dock en duktig mekare i Rinkaby. Kan vara värt att köra 2x10mil om du inte hittar någon bra på närmare håll. Mvh Otto
  19. Hej igen, Tydligen endast jag som har haft detta problem i hela vårt avlånga land, (skönt för er) Lite uppdatering kring ärendet: Fick fatt i en väldigt duktig mekare i Rinkaby! Han var i kontakt med Yamaha och utan att de "erkände", så har det varit konstruktionsfel på kylning av likriktaren. Därför fick det bli byte av både likriktare, CDI box + div. kåpor. Nu går båt & motor som en dröm. Ps. Den nya likriktaren har större kylflänsar Ds. Otto.
  20. Hej, Undrar om någon har varit med om följande: Likriktaren på en Yamaha 100hk har brunnit, så att CDI boxen har tagit skada? CDI boxen sitter tydligen över likriktaren.
×
×
  • Skapa nytt...