Gå till innehåll
torsdag 28 mars 2024

henrytuba

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    16
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

1 Neutral

Om henrytuba

  • Placering
    Kadett

Profile Information

  • Plats
    Nyköping
  • Interests
    Uttern 690 - AQ140/280

Senaste Profilbesöken

505 profilvisningar
  1. Jag menar naturligtvis att trådarna är intressanta och lärorika Hade faktiskt problem med ett läckande silhus under förra säsongen. Avhjälptes med ett bättre begagnat silhus med tillhörande lock. Vill minnas att det förutom kopparskiva också sitter en gummipackning som täcker insidan av locket. Borde inte vara svårt att hitta motsvarande gummi och sedan klippa till en bit som passar. Kan kika lite mer ikväll när jag är hemma.
  2. Kul att följa dina trådar och ditt fotoalbum, håller själv på med en AQ140 som behöver lite kärlek. Den gick dock fint förra säsongen och fortsätter förhoppningsvis så den här säsongen också
  3. Det var det värsta, vi måste ha olika Google! Ska höra med dem om det är en sådan jag söker, tack!
  4. Hej, Iordningställandet inför säsongen fortsätter och jag tänkte byta ut zinkanoden som sitter i min avgaslimpa. Någon tidigare ägare har satt dit en piratlimpa (för att spara pengar antagligen...) som är märkt Sunderton på sidan. Något som känner igen det fabrikatet? Hur som helst, det sitter ett mässingslock med en i princip obefintligt anod kvar som jag därför tänkte byta ut. Problemet är att hitta en anod som passar. Jag har mätt och gjort lite efterforskningar och tror att det är den inringade modellen på bilden som jag skall ha. Är dock inte sugen på att betala uppåt 500 kr inkl. frakt för en anod från USA.... Är det någon här som vet på råd? Det enklaste kanske vore att köpa en zinkstav och gänga i den i mässingslocket...?
  5. Tack för många intressanta synpunkter. Jag ska titta och knacka ordentligt på skiljeväggen för att bedöma skicket. Även om avgasporten i toppen har lite mindre gods så kanske det finns tillräckligt kvar för att fräsa i höst/vinter istället? Jag hoppas som sagt att slippa göra några större åtgärder med det här i vår utan hellre vänta ett år. Det finns saker att göra i alla fall... :-)
  6. Ojdå, det låter ju bra! Hur är det med skiljeväggen inne i limpan, går den att se/känna på ett bra sätt?
  7. Hej, Har tagit av avgaslimpan på min AQ140 och tänkte höra vad ni säger om skicket på den. Hoppas väl slippa byta den inför kommande säsong men ev. till säsong 2018 (beroende av skicket såklart). Godset vid avgaskanalen på cylinder 4 är tunnare än cylinder 3 men frågan är hur tunt man vågar låta det vara. Jag har läst mig till att skiljeväggen/väggarna inuti limpan kan rosta sönder med risk för vatteninträngning i cylinder 4 som följd. Hur kollar jag det lättast? Har bifogat lite bilder.
  8. Marschar ca 13 knop och maxar lite drygt 16. Ska ställa tändningen ordentligt i dagarna, får se om det gör någon skillnad.
  9. Mausar, ledsen för trådkapning. Vill bara fråga vad du har för max resp marschfart? Har själv en 690 med aq140 och är lite nyfiken...
  10. Hej! Jag undrar om det finns någon med erfarenhet av att lyfta ur motorn i kassett på Uttern 690. Det lutar åt att jag behöver ta ur kassetten till vintern för lite tätning av genomföringar samt lite annat smått och gott. Är det mycket stök att få ur den? Finns det några tips och trix som man kan ha nytta av? Hur förvarar man kassetten och motorn på ett bra sätt, EU-pall, rullvagn etc etc...?
  11. Har en Uttern 690. Var ute och åkte för ett tag sen och båten krängde till, jag stod upp och tog tag i ratten (av fabrikatet Vetus) för att inte tappa balansen varpå det tjongade till och ratten åkte ut ca 20-30 mm. Ingen förändring i styrförmåga eller något annat, ratten och styrningen känns precis som förut. Inga märken på rattstången som indikerade på att ratten hade rört sig på själva stången. Misstänkte då att något hänt i styrväxeln. Har kikat så gott man kommer åt utan att demontera. Allting verkar sitta fast som det skall. Är det någon som har koll på innanmätet i dessa växlar? Bör jag vara orolig?
  12. Tack för tipsen på flödesmätare. För min del just som många skrivit att det är bra att kunna räkna på hur långt bensinen räcker när man är ute. Om man sen kan "räkna hem" kostnaden för installationen är det ju en fördel. Ska kika mer på eBay för även om mätarna kanske inte är superexakta så ser man åtminstone skillnaden i flöde vid olika gaspådrag.
  13. Ursäkta om det blir lite trådkapning men jag har kikat lite på att installera flödesmätare. Finns det några enkla och hyfsat billiga som är fristående från logg och gps?
×
×
  • Skapa nytt...