Gå till innehåll
torsdag 18 april 2024

Joelf

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    15
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

2 Neutral

Om Joelf

  • Placering
    Kadett
  1. Hur har alla andra gjort? Har ni dragit förbrukningskablar och gått på normala batteribanken? Känns lite olustigt att ha ett batteri där framme, bättre att man har alla på ett ställe så man kan koppla ihop lite olika batterier? Hur tjocka ska man ha om man dra förbrukning? Inte laddning. Lite knövligt med en huvudströmbrytare där framme också.
  2. Har en 31 fots daycruiser och ska montera plotter, har i tidigare båtar haft mellan 5-7" några saker som jag reflekterar över är varför ska det vara widescreen? Det är ju skärmhöjd dvs framförhållning för båten man vill ha! Så gärna så rektangulär skärm som möjligt, ekolod vill jag ha, för att kolla vattentemp och se djupet när jag är inne på grunt, men jag behöver inte ha någon avancerade bilder och jag fiskar inte. Gärna möjlighet att förskjuta båtens position neråt på skärmen för om möjligt få bättre framförhållning. Så gärna lite tips!
  3. Har fru och 3 ungar, så våran nuvarande båt är för trång, båten används för helger och dagsturer idag. Åker ofta båt då vi bor nära båten, dock inte alltförl ånga turer. Åker i norra Vänern och lägger till på konstiga ställen, så alltför stor båt går bort, dessutom har jag ganska grunt vid bryggan så drev är nödvändigt. Jag har fastnat för Sea ray 290 pga sittdel + 2 st separat sängdelar. Så man inte behöver bäda upp och ner. Har även sneglat på Bayliner 2855 tror jag den heter. Men jag vill inte ha större än så pga hanterbarheten. 2 st motorer ser jag som + då jag skruvar själv och hanterbarhet samt säkerhet går upp. Är beredd att betala runt 350tkr för bensinare och lite mer om det är diesel i. Har ju kollat på NImbus 32 ballista tex som jag gärna skulle ha, men den har ju inte separat sovdel utan då ska det bäddas upp och ner. Vilket gör att den går bort. Samma gäller Fairline 28. Men finns det några fler modeller som jag missar? Så runt 28-32 fot beroende på hur man mäter 2 st sovdelar + bord under däck. gärna 2 st motorer Daycruiser, HT går också Gärna dieslar, är det bensinare ska de vara lite billigare Pris 300-550 90-talet och framåt.
  4. http://www.searay.com/boat_graphics/electronic_brochure/company1729/1C1_27_74DERNPK5678.pdf
  5. Om det är den på blocket hos en bilhandlare med KAD43 du tänker på? Utan att veta själv är min gissning att en frisk 43 räcker till men inte mer. Alla har inte targabåge, finns flera på blocket utan båge. Verkar vara en privat importerad båt då främre pulpiten bara är uppkapad? Kan ha fel. Är nog väldigt prutläge på den vet att den har varit där i säkert ett år, för den var med förra säsongen på blocket. Motorn är nog bytt i efterhand satt väl andra marindieslar i de från början om de ens fanns med dieslar så tidigt kom nog senare. Så det kan vara värt att kolla att konvertering är sjysst gjort så det inte skarvade kablar och hemma meckvarning.
  6. Jag skulle börja med att kolla så alla tändkablar sitter på, och att de sitter på rätt position.
  7. Kom på en intressant sak att testa, om det är fart/belastning eller varvtals -beroende dvs vad händer när jag tomvarvar. Dett ska testas under morgondagen.
  8. jag har sötvattenkylning, all glykol bytes ifjol. inga luftfickor kvar.
  9. Så här ser mätaren ut normalt står den nästan klockan 12, men när fenomenet uppstår går den mot det vita strecket kl 11..
  10. Ingen som har någon filosofi?
  11. Igentäppta förgasare pga gammal bensin?
  12. Har en Mercruiser 3.0 LX i bra skick i en Örnvik 635 GP. Åker jag i normal fart 18-22knop runt 3200 - 3800 varv ligger temp och allt bra, men när jag drar på mer närmar mig 4000varv så börjar tempen sjunka runt 1,5 cm på mätaren och börjar fladdra lite. känns som det blir värre ju mer jag gasar. Vad kan det vara, egentligen gör det inte så mycket för jag kör sällan i de varvtalen, vill bara vara säker på att det inte är något som eskalerar under sommaren.
  13. Har köpt mig en örnvik 635 GP och det ska finnas test i detta nr, verkar omöjligt att få tag i gamla nr, någon som har som kan skana och skicka? Alltid kul att läsa vad man har köpt joel.frodin@astrum.se
×
×
  • Skapa nytt...