Jump to content
Wednesday 06 December 2023

sama

Medlemmar
 • Content Count

  31
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutral

About sama

 • Rank
  Fänrik

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. sama

  Täta bockhorn!

  Jo Nr1 det är fränt. Nr2 motorn ventilerar ut avgaserna bättre. Nr3 jag bygger bort ett framtida problem med rostigt ärgat bockhorn Nr4 inga varma avgaser i drevet.
 2. sama

  Täta bockhorn!

  Kamd är för rak axel jag har drev därför frågan!
 3. sama

  sea ray 29??

  Jag har c5 propellrar. Timmar på grejerna vet jag inte då timräknaren inte funkade när jag köpte båten! Den funkar nu och står på 780 Tim. Drevet har jag haft problem med sedan jag köpte båten, det är vatten i oljan! I år har jag trycktestat och vacumtestat men utan resultat! Får hoppas mekaniker hittar problemet! Just det förra året bytta jag bussningar till styrgaffeln då den var glapp.
 4. sama

  sea ray 29??

  Nu ska jag uppdatera om än lite sent om båten jag köpte! En sea ray 290 sundancer 92a. Motorn en kad 43'a räcker gott och väl till! Har kopplat kompressorn på knapp då den inte behövs ens vid acceleration till marchfart som är mellan 20-22 knop (topp ca 32). Båten har kostat alldeles för mycket pengar att uppdatera som vanligt 😃 men det blir bra! Lite saker jag gjort. monterat värmare, klätt om interiören i sittbrunnen blev nya skivor oxå då dom gamla var dåliga. Förlängt badbryggan och monterat ankarspell. Renoverat värmeväxlaren oljekylare intercoolern, ny turbo och avgasknä. Drevet är på översyn nu! Det är väl dom stora sakerna jag gjort, sedan är det en miljon till saker som tar för lång tid att skriva om // jonny
 5. sama

  Täta bockhorn!

  Jag funderar på att få ut avgaserna på sidan om båten istället för genom drevet. Finns det något lock att montera där bockhornet ansluter på drevet? Eller hur löser man det. Kad 43'a med dpe drev.
 6. sama

  Vikt kad 43?

  Tack, vad skiljer det i kg på två v6or kontra en kad 43a?
 7. sama

  Vikt kad 43?

  Tjenare, någon som vet vad en kad 43 väger utan drev. Och vad en v6a bensinare väger? Sådana som satt dubbelmonterade i typ Sea Ray 290? Tacksam för svar då jag hittat dåligt med info på nätet
 8. sama

  sea ray 29??

  Tack för svaren, japp det var den på blocket! Det blir nog affär på den och jag ska uppdatera er om båten när den är hemma. 😊
 9. sama

  sea ray 29??

  Är lite intreserad av en sea ray 29 och har lite funderingar ang den. räcker en kad 43a till, är det targa båge på alla?? och kan man få reda på årsmodell enbart på utseendet eller sitter det ngn typ skylt någon stans.. alltså lite generellt om båten om någon vet. tack för svar..
 10. Hoppas nu bara att det inte rasar i sommar för det får jag väl äta upp
 11. Jo det stämmer! Men när jag köpte båten 2007 så var motorn bytt. Så nu en Gm 350. Köpte föresten microbrytarna hos lidingö marin och fick ett riktigt bra bemötande. Min upplevelse att det skulle vara svårt med reservdelar, tycker inte JAG stämmer heller.. Impeller byter jag varje år och kostar nog 200 spänn. Och bälgar, stödlager bytar jag vart fjärde, och anoder när dom är dåliga. Har också bytt knutkorsen och drivaxeln i drevet pga en dåligt installerad motor..
 12. Jag har kört omc cobra drev med tillhörande gm 350 maskin i snart 10 år. Mickrobrytarna funkade inte dom första åren, bytte för tre år sedan, var jättelätt att få dit och shystera in. Kosta kanske 3000 spänn. Tycker nog att omc får lite oförtjänt mycket skit. Mina grejer har funkat bra men jag servar drevet varje höst..
 13. sama

  Skit oxå!!

  Det är ett omc cobra drev, och motorn är en Gm 350.. Ska man smörja på splinesen?? och med vad då för nått?.. Sama
 14. sama

  Skit oxå!!

  Har nu fått reda på att det är ganska viktigt när man monterar drev/motor.. Att det är ganska viktigt att man passar in allt nogrant. Finns visst ett Tolkvektyg som man ska använda, när jag bytte medbringaren 2008 gjorde jag det när båten låg i sjön.. Satte alltså tilbaka motorn precis som den satt tidigare! Det jag nu inte fattar, är hur man ska kunna passa in motorn på drivaxeln till drevet, det kan ju bara passa på ett sätt eller??
 15. sama

  Skit oxå!!

  Givetvis, när jag fått bort drevet för att byta bälgarna.. fick jag ju se att splines i ryckdämpare och på drivaxeln var ju fan precis slut .. det tråkiga är ju ätt jag bytte ryckdämparen på motorn 2008! efter haveri, varför är dom nu så slitna igen för?? och är det någon som vet hur mycket en gm 350 väger?? (utan limpor och knän) Tacksam för svar.. Sama
×
×
 • Create New...