Jump to content
Saturday 25 May 2024

Tobbev

Medlemmar
 • Content Count

  11
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

About Tobbev

 • Rank
  Kadett

Recent Profile Visitors

620 profile views
 1. Tobbev

  Dyna upphittad

  Hej Vet inte om man får lägga sådant här, men såg att någon i närheten hittat vad som ser ut som mittdynan till en Ryds 20 DC nere i Fiskebäck, Göteborg Jag kan förmedla kontakt vid behov /Tobbe
 2. Ok, tack. Det kanske blir något liknande till våren. Vi har ju inte haft vår båt så länge, men vi har varit 5 vuxna och 4 barn utan problem. Som oh2000 skriver så är det klart att den blir lite tröttare upp till planing, men det är absolut inget problem att vara fler än 5 vuxna i båten.
 3. Hej Tack så jättemycket för svaren så långt. Jag inser också att bogpropeller känns onödigt, men jag har sett att en del andra båtar i samma storleksklass (t.ex Askeladden 705) ibland har det, därav frågan. Ankarspel får jag fundera lite på. Precis som nämns adderar det vikt, men är bekvämt. Tack också för tipsen ang. trimplanen. Just nu använder jag dom inte alls, men kanske får göra det vid ojämn last. Skönt att höra att de är långsamma (trodde det var något fel). Nästa projekt blir nog dubbla batterier samt ny 4-bladig propeller. Har du något specifikt tips på propeller gusvo085 så tas det gärna emot. Mvh Tobbe
 4. Hej Har precis köpt en Ryds 23 DC från 2009 med en Mercruiser 4.3 MPI 220hk, och jag har rätt många frågor. Hoppas att någon med samma båt kan svara på åtminstone någon eller några... 1. Badbrygga Jag har sett att en del har en förlängd badbrygga på sina Ryds 23 DC. Var detta något man kunde få från fabrik? Kan man köpa en som passar i efterhand och montera på, och i så fall, var köper man det? 2. Ankarspel Är det någon som monterat detta på denna båten. Är det värt det? 3. Bogpropeller Är det någon som satt in detta? Behövs det? 4. Marschfart Efter att ha haft båten en vecka och börjar lära mig lite om beteendet på den (hade en lite styrpulpet innan) så känns det bäst att dra upp båten med maxgas till 26-27 knop, för att sedan sänka lite så motorn ligger runt 3500 varv. Hur kör ni andra denna båten? Att köra riktigt fort har aldrig varit min grej egentligen utan jag är rätt nöjd vid 22-23 knop. Båten gör ungefär 30-32 knop i maxfart när vi är två vuxna och två barn och full utflyktspackning, är det normalt? 5. Trimplan Båten har Bennett trimplan, och jag blir inte riktigt klok på hur man använder dessa på bästa sätt. Dels tycket jag det är svårt att veta hur de står (finns ju ingen indikator utan bara upp/ner på vardera sida). Är det någon som kan ge lite tips? Sedan så tycker jag trimplanen är väldigt långsamma. Jag har inte tagit tiden exakt, men det tar säkert 30 sekunder att gå mellan maxlägena. Skall det vara så? 6. Dubbla batterier Båten har ju ett startbatteri, men det känns lite vanskligt när man kör kyl etc när man ligger still. Är det någon som monterat ett extra batteri så att man har ett specifikt batteri för förbrukning och ett för start etc? Vart har ni i så fall satt det extra batteriet? Kommer säkert mer frågor så småningom, men det var nog alla just nu.... /Torbjörn
 5. Hej Jag köpte min Oceanmaster av Grebbestad Hav & Bygg AB http://www.snipa.nu Mvh Torbjörn
 6. Hej Tack för alla tips. Har helt klart fått endel att fundera på när det gäller båtval. Nu vet jag i alla fall lite mer om vilka båtar som kan vara aktuella. Tack!
 7. Hej galetgambler, tänkte inte på det. Det vi funderar på är en båt i max 300-400k klassen. Där kvalar ju Askeladden 705 in, om man väljer en lite äldre. Aquador blir ju lite dyrare, likaså Bavaria, men hittar man en båt som känns helt rätt så kan vi nog tänka oss att lägga till lite mer. Nimbus 28 känns också intressant, men är nog för bred för att kunna lösa båtplats.
 8. Tack återigen för alla svar. Verkar som att Askeladden 705 är en av de få båtar dom uppfyller mina krav då, såvida jag får plats i någon utav kojerna. Flippermannen, den båten såg riktigt fin ut, men det blir ju ofattbart omständigt att åka och titta på den.
 9. Hej Funkis Ja det har jag planerat, men mitt stora problem just nu är att jag inte ens vet vilka båtar som är aktuella att kolla upp. Det ligger en Askeladden 705 på min brygga (som är till salu) så vid tillfälle skall jag kolla om jag får plats i någon av kojerna.
 10. Hej Tack för svaret, mycket uppskattat! Anledningen till att jag har fastnat lite för Askeladden 705 är att den har just 4 fasta kojplatser trots sin något korta längd. Jag vill också ha en båt som kan tuffa på i minst 20-25 knop om det behövs. Är Askeladden 705 en "unik" båt på det sättet, dvs med 4 fasta kojplatser trots sin längd på 7.05 meter?
 11. Hej Ny på forumet och ganska ny båtägare till en liten 4.7 meters båt. Denna båt har vi (2 vuxna + 2 barn) tuffat runt med i Göteborgs södra skärgård en hel del under sommaren, och vi inser nu att vi vill ha en större båt nästa sommar för att kunna göra lite längre turer, samt sova i båten någon vecka eller så. Vi (jag) har tittat lite på Askeladden 705 Voyager. Denna har ju fyra fasta kojer samt möjlighet för två till. Den har även matlagningsmöjligheter "ute", dvs inte nere i båten vilket jag kan tycka känns lite ofräscht. Det jag behöver från er specialister är tips på andra båtar som skulle kunna fungera för oss. Kraven är alltså: 1. Minst 4 fasta kojer 2. Möjlighet att laga mat under bar himmel (då går väl de flesta amerikanska båtar bort?) 3. Max 3m bred 4. Så rymlig som möjligt (jag är 196cm lång) Detta hade ju kunna vara ganska enkelt att lösa själv, speciellt om man kunde sortera ut båtar med färre kojplatser än 4 på blocket, ungefär som att man kan ange massor med parametrar när man söker på bilar. Detta går dock som ni vet tyvärr inte utan man får ju upp ALLA båtar mellan 7-8 meter och får gå igenom var och en för att läsa texten. Många skriver ju inte heller ut antalet kojplatser (vilket är mycket märkligt) Hoppas på hjälp Mvh Torbjörn
×
×
 • Create New...