Gå till innehåll
lördag 20 april 2024

sjolof

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    6
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om sjolof

  • Placering
    Kadett

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Kan inte svara på 330 men har själv 335. Enligt tekniker från Skorgenes är skrov och däck ”överplastade” så något ev. läckage lär komma från annan källa. Däremot är det inte ovanligt att det blir läckage i gamla uttorkade fogar runt rutorna, men det är ju inte unikt för en viss båttillverkare utan ska ju undvikas om man underhåller sin båt på ett vettigt vis. Om jag jämför med tidigare båtar (bla. Nimbus) så är min uppfattning att det är ett fantastiskt fint bygge. Även så min vän med 375. Men som sagt, jag känner inte till 330 eller andra äldre modeller. Kan förövrigt rekommendera Skorgenes-gruppen på Facebook för de som är intresserade. Närmare 400 medlemmar och stor del ägare till just Skorgenes. Mycket diskussioner om fix och trix vilket är väldigt intressant.
  2. Tusen tack för svar. Mitt är sjövattenkylt. Ska kolla över det inom kort och bestämma mig hur jag gör. Kommer jag avyttra det så meddelar jag dig så får vi se var vi hannar. Återigen, tack för hjälpen
  3. Går i tankar på att riva ut förbrukarbanken och ersätta med LifePo4. Vill spara utrymme och vikt och av den anledningen tänker jag eventuellt även plocka ur elverket (installerar inverter istället). Modellen är Fischer Panda 4,5ND PMS dieselverk. 3.8 kW nominellt. 230VAC. 10 år gammalt och väldigt lite använt. Ser ut som nytt och startar alltid lätt. Fjärrmanövrerat. Separerat ljuddämpningssystem (avgas/kylvatten). Tänkte gå igenom det grundligt inom någon vecka för att bättre veta status. Har inte haft båten länge och har bara själv gjort enklare service så här långt (impeller m.m.). Min undran är vad ett sånt här elverk kan tänkas ha för värde på begagnatmarknaden om jag nu bestämmer mig för att avyttra det?
  4. 3003 (alltså med akterruff) finns i ett fåtal exemplar med helkapell. Våra vänner har en av dom. Vi har den vanliga. Känner tyvärr inte till de andra 3000-varianterna särskilt bra.
  5. Hej! Vore kul om det gick att samla lite info om Nimbus 3003. Det finns säkert ett stort gäng lyckliga ägare som kan dela med sig och även söker information. Skriv gärna här eller gå gärna med i gruppen på Facebook. Där är tanken att samla manualer, bilder osv. Det finns inget kommersiellt syfte med facebook-gruppen och hoppas därmed ni inte blir sura för att jag gör "reklam" för den här. Tack på förhand. Sök efter Nimbus 3003 eller gå till: https://www.facebook.com/groups/nimbus3003/
×
×
  • Skapa nytt...