Gå till innehåll
lördag 27 april 2024

Kipemoja

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    30
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

3 Neutral

Om Kipemoja

  • Placering
    Fänrik
  1. Yamarin 68 DC. En perfekt båt för 2 pers. Världsklass på sittbrunn, Snygg båt och går bra i sjön!
  2. Jag såg denna på mässan. (eller liknande) www.smartasaker.se Sök på länspumpen länsman. Tror att stöldrisken är betydligt mindre med en sån här än med en solcellspanel.
  3. Tack bhemac! Har du möjligtvis någon postorderfirma att rekommendera?
  4. Jag åker på semester till USA och Florida om en månad. Är det någon därute som vet nått ställe/butik man borde åka till. Jag är intresserad av en flexibel solpanel som man kan rulla ihop. Erfarenheter av dessa? Vilket storlek borde räcka för att supportera en liten kyl?
  5. Spontanköpte en Uttern D77! Bytte upp mig från Yamarin 68DC vilken var en fantastisk båt, men som inte riktigt höll för vad vi önskade vad gäller kojplatser och toa. Trots bara lite mer än metern längre är D77:an en betydligt större båt. Ser fram emot att sjösätta till våren.
  6. Var ute vid båten igår och pillade lite. Jag sänkte en av rullarna längst akterut, vilket gjorde att ankaret lutade lite mer nedåt i bakkant. Såg lovande ut de gånger jag testade. Återkommer om det funkar efter 5 dagar på sjön :-)
  7. Jag håller verkligen med dig SeaMaster om att grejen med ankarspel försvinner. Riktigt irriterande att behöva "ta om" pga att ankaret inte går ut. Men frågan om vad som triggar spelet att stoppa när jag tar upp ankaret kvarstår. Kan det vara en givare inbakad i linan eller är det helt enkelt bara ett motståndsrelä? I det fallet skulle ju en stopp monterad på linan lösa problemet.
  8. Jag har en fråga till er som har detta ankarspel. Vad är det som gör att motorn slutar dra in lina? Jag skulle vilja att den slutade ca 10cm tidigare. Mitt problem är att den tightar upp så mycket att när jag nästa gång skall släppa ankaret så vill den inte ramla i, utan måste putta till den med foten. Jag har en Yamarin 68 DC vilket betyder att ankaret mer ligger på badbryggan än hänger. Detta är det som gör att inte ankaret av egen vikt faller i. Hur har ni gjort?
  9. Du har en poäng där forgus31. Skall inte använda tryckluft, vore ju trist att stjälpa i stället för hjälpa en god vän. Tack för den!
  10. Min kompis har en Yamaha F150 som slutat pissa. Min tanke var att ev ta med lite tryckluft och blåsa ur klägget med luft. Vad tror ni om det?
  11. En kompis till mig hade samma problem med en Optimax 75. Nytt batteri och den startade direkt.
  12. Vi valde en DC med utombordare pga att sittbrunnens storlek. Med en modern Yamaha 225 är bränsleförbrukningen förbluffande låg. Marschar i 30Kn med en förbrukning på 0.8l/Nm. Detta med en relativt "tung" båt. Yamarin 68 DC.
  13. Hej Steff. Jag har en F225BETX och den gör samma skutt just i startögonblicket. Har inte exakt koll på om det är 3000 varv men jag kan tänka mig att det ligger där någonstans. Men vi pratar om ca en sekund eller så, sen går den ner i "stealth"-läge. :-) För övrigt en superb motor. Så tyst och ändå så kraftfull!
  14. Om du är rädd för en massa el-arbete rekommenderas köpa små batteridrivna LED-puckar. Batterierna håller hur länge som helst. Absolut helt riskfria när det gäller brandfaran.
  15. Verkar som om inkörning krävs. Enligt kompisen sjunker förbrukningen för varje båttur. Runt litern nu.
×
×
  • Skapa nytt...