Jump to content
Thursday 30 June 2022

Deikoo

Medlemmar
  • Content Count

    31
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

About Deikoo

  • Rank
    Fänrik

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Ja, jag misstänkte att det var för mindre springor. Detta är ju lite större fog. trekantsfog kan man säga där kanterna är ca 1cm. Så något på tub hade varit att föredra. Men frågan är ju vilket matrial som finns och som skulle kunna hålla några år.
  2. Tack för svar. Ja, jag kan lägga ut en bild, men först imorgon då sonen fyller år idag. Har funderat på annan tank, men det blir väldigt mycket pengar för det, vilket jag inte vet om jag känner för att lägga på detta när jag kan fixa till det genom tätning. Det är ändå 100 liters tank nu som fungerar bra (förutom detta). vet inte hur jag ska förklara utan bild så förstår hur svårt det är att fatta utan att se Men, locket ligger i jämnhöjd med resterande golv, så det är lite nedsänkt. Det bildas då en skarv mellan golv och lock. Denna skarven har haft någon form av tätning som spruckit och då rinner vatten rakt igenom. Så, det bästa hade varit någon form av matrial på tub (typ silicon fast inte) så att man får en fin jämn fog i denna skarv.
  3. Tjena, Nu kom nästa problem när man skulle sjösätta. Visade sig att jag fått in mängder med vatten i tanken. Jag har en fast tank i båten. Det är som en balja, som det bara ligger ett lock över som är tätat. Tätningen har släppt i kanterna på sina ställen så vatten rinner nu rakt in från sittbrunnen på båten. Nu till min fråga. Jag har tagit bort så mycket dålig tätning som möjligt, men vad ska man använda för att täta om med? Silicon kommer ju inte fungera då det är bränseångor upp där. Kan tilläggas att "locket" är i glasfiber, likaså där det är fäst mot. Det bästa hade varit om det finns något man kan lägga en sträng med (som silicon), fast med ett matrial som håller för vibrationer och de vridningar som blir. Någon som har något förslag ?
  4. Har redan försökt det, men vinkeln blir för kraftig så det gick inte. Var däremot nere igår och borrade ett nytt hål mittemellan dessa två, så vi får se hur det fungerar nu. Kommer definitivt bli bättre, men inte så bra det kan bli utan att flytta hela styrcylindern antar jag. Vill inte göra ett jätteprojekt av det heller så förhoppningsvis duger detta!
  5. Tjena, Satte i "ny" motor förra året då gamla gick sönder. Bytte till en exakt likadan, men med tilt. Tack vare tilten så kommer motorn längre ut och jag får sämre slag på styrningen. Är det någon som har ett tips för att åtgärda detta? Se bilderna så ser ni. Ena bilden är neutralt läge, andra är max utslag på ratten.
  6. Kollade lite felsökningsprocedurer på youtube. Av 4 möjliga test så felade två. Testade med den jag hade på gamla motorn, Samtliga tester OK. Bytte likriktaren och nu laddar den fullt igen!
  7. Hej, Tänkte kolla med er duktiga här inne. Min Mercury 75 gick veven sönder på, men jag hade tur så har hittat en annan likadan motor (från 1986) som jag nu monterat på. Problemet med denna verkar vara att den inte laddar bra alls. Jag har 12.7 V på batteriet (nyladdat), och när jag startar motorn så är detta oförändrat. Det bör väl vara någonstans mellan 14-16V? Med tanke på att motorn går så kan väl inte statorn vara orsaken? Kan det vara likriktaren? Eller kan det vara något annat? Gamla motorn har jag kvar så kan ta reservdelar därifrån.
  8. För de som läser denna tråden så kan detta vara ett bra komplement! https://www.perfprotech.com/mercury-marine-parts-catalog/gear-housingpropeller-shaft/assembly/277/200?model=432 Här finns sprängskiss över hela motorn.
  9. Ja, misstänkte att det gjorde det. Då är motorn tyvärr "slut". Jävligt synd eftersom den bara gått 110 timmar (har timräknare på). Den har ägts av försvaret innan så den har bara stått i deras beredskap. Får väl försöka sälja den. Har hittat vev för under 1000kr på ebay så det går att laga den, men jag har varit plats eller tid för det.
  10. Ja, 100%. Jag har haft ned växelhuset. Splines är borta uppe i motorn. Helt rent. Så frågan är om detta är direkt i veven eller om det sitter något mellan som går att byta.
  11. Hej, Vi sjösatte vår fina båt igår och skulle testköra innan vi la till för första gången. När vi la på gas för att gå upp i planing så tappade vi allt driv till proppen. Har idag haft bort växelhuset och det ser bra ut. Däremot så ser det ut som att det har snurrat vid drivaxeln uppe vid motorn. Frågan är, hur sitter drivaxeln i motorn? Är det direkt i veven (splines i vev trasig?) eller sitter det med någon connector av något slag som är ganska lätt att byta? Splines på drivaxel är ok, även om man ser att det har fått liiiite stryk. Inte mycket alls, men det syns. Drivaxel skulle jag därför våga påstå är OK. Någon som vet vad som behöver göras? Motor: Mercury thunderbolt 75hk , 4cyl 2-takt från 1980. Mvh Uppgiven båtägare...
  12. Den där är inte rolig. Hade samma problem på min mercury 75hk när jag bytte impeller. Alla så olika om hur jag skulle få tillbaka den rätt. Det enda som funkade för mig var att hitta en gammal rephandbok online på motorn. Där stod det hur jag skulle göra, o ingen annan hade sagt rätt.
  13. Som jag skrev innan, motorn går som den ska på alla register så fort det knäppt till i blåsan så att jag kunnat pumpa någon gång till. Jag hatar att skriva egna teorier eftersom jag vill ha nya fräscha tankar, men spontant känns det som att ena förgasaren inte fyller förren knäppet kommer. Jag får inte heller förgasaren att flöda över när jag pumpar, men osäker på om man borde få det.
  14. Hej Får se om någon vänlig själ kan hjälpa mig. Jag har en mercury utombordare på 75hk,4cyl dubbla förgasaren. Sitter på en crescent 53 med inbyggd 100 liters tank som har luftning som inte är blockerbar. Mitt problem är att när jag kommer till båten efter en vecka typ och pumpar på blåsan så blir den hård. Kör jag sedan ut med båten så får jag dåligt med soppa. Han dör när man lägger på halv eller mer gas. Pumpar jag på blåsan igen så blir den hård på nytt, trycker jag sedan till lite hårdare så känns ett klick och jag kan pumpa någon gång till. Efter detta så går motorn som en klocka på samtliga register. Problemet dök upp denna våren. Saker som är gjorda i år: Bytt bränsleslangar Satt nätfilter på pickup i tanken Monterat delbart bränslefilter För 2 år sedan så byttes membranet i bränslepumpen i motorn. Jag har köpt ny blåsa som ska monteras på, men tvivlar på att detta kommer hjälpa. Visserligen gammal biltemablåsa på nu men tack vare filtret som är monterat så ser jag ju att den pumpar bränsle och fyller filtret (filter monterat innan blåsa) Någon som kan ha en susning om vad som pågår??
  15. Inte säker men misstänker polypropen. Det känns inte som epoxy och väv, långtifrån.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. Du behöver som gäst även vara medveten om våra Terms of Use och GDPR policy Privacy Policy