Gå till innehåll
torsdag 25 april 2024

Simon1991

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    18
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Simon1991

  • Placering
    Kadett

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Hej! Hur gick det för dig? Hittade du nån som kunde fixa detta för dig?
  2. Sista uppdateringen. Löste problemet nu, vågade inte använda verktyg för att ev skada växelväljaren men fick ge det ett försök idag med pollygrip och se om man kan vrida förbi den det mina egna nypor inte klarade av. Fick den i neutralt läge och nu så går växeln och resten av motorn galant igen. Semestern är räddad. Tack för ert engagemang.
  3. Provade så mycket skit igår att jag inte riktigt vet. Har riggen i bilen så kan inte riktigt testa, men får montera fast den ikväll eller imorgon och hålla på och pilla med allt som går. Annars är det väl bara att ta av hela motorn och åka till en verkstad...
  4. Det är det jag gjort, utan lycka. Har typ en gängad slang som går in u riggen, kan den ha nått med saken att göra? Skapa nått tryck eller liknande?
  5. Försökte få in den i neutralt läge i timmar igår. Va helt omöjligt, den går att snurra på men hamnat aldrig i neutralt läge. Kan det va att sprinten som skjuts fram och tillbaka inne i växel huset som kärvat fast? Och om så är fallet. Värt att ge sig på för en sån amatörmeck jag är eller ska man köpa ny rigg alternativt ny motor?
  6. Ok, hur gjorde du då? Kanske ska testa det, har en splines som snurrar. Ingen sprint som går upp och ner. Känner mig helt loss på detta. Vill inte behöva öppna upp hela växelhuset men kommer snart ge mig på det och sen kanske jag ska köpa mig en ny rigg när jag meckat sönder riggen jag har 😂😂😂
  7. Koppla loss den vajern som sitter och ta med till en reservdelsbutik.
  8. Impellern är inte problemet längre. Allt är grönt so far. Nu är det dock att jag inte får tillbaka växeln i neutralt läge. Även när jag sätter tillbaka hela riggen och försöker med reglaget. Den va i neutralt läge när jag tog ut den, sen pillade jag på lilla stången som styr växeln och nu står jag här och får inte skiten i neutralt igen.. Och nej, blir inge mer tips från folk i butiker haha
  9. Uppdatering igen... Bytte impellern och fick efter tips av försäljaren att för att få impellern vikt åt rätt håll att sätta i växeln och vrida på propellern. Sagt och gjort monterade allt på plats men får nu inte tillbaka den i neutralt. Så nytt problem jag behöver hjälp med. Vad gör jag?
  10. Ok, ja jag blir osäker nu när du säger det. Men vill tro att jag monterade den åt rätt håll. Är det samma på alla och vilket håll är rätt håll i så fall? Kilen är extremt sliten, hela insidan av impellern är spårad efter kilen. Jag körde från Järna till Södertälje med båten dagen efter att jag bytte impellern och då funkade den helt utan problem. Kan ju bara haft tur då i och för sig.
  11. Oj nej det missade jag. Krysskilen va riktigt sliten, liknade en såg. Men jag får kan ju varit oaktsam när jag sätter på nya
  12. Uppdatering. Satte igång motorn nu med vattenmuff. Pep till vid start men slutade rätt direkt. Motorn gick som den brukade vid tomgång men inte en droppe vatten. Kom några droppar när jag drog full gas i neutralt läge. Skumt tycker jag då jag bytte impellern för knappt två månader sen. Men misstänkte direkt att nått hade hänt med impellern och visst va det de som va felet. Krysskilen återanvände jag av en usel anledning och den har ätit upp hela impellern inifrån så den hade spruckit, som tur va va den tillräckligt intakt för att inte ha smulats sönder i hela kylsystemet. Misstänker att det också kan va för att jag smorde in allt med diskmedel när jag monterade grejerna då en smart snubbe på seasea sa att det funkar perfekt. Vet inte om jag haft otur men kommer aldrig göra det igen. Nog om det, beställt ny impeller, krysskil och impellerfett så hoppas jag att det ska få fart på motorn igen. Lär återkomma om det fortfarande kommer tjuta..
  13. Det kan jag inte svara på, får återkomma om det imorgon när jag är vid båten.
  14. Sorry, yes det är elstart också. Motorn går också bra medans det tjuter
×
×
  • Skapa nytt...