Gå till innehåll
fredag 29 mars 2024

Mystik

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    28
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

3 Neutral

Om Mystik

  • Placering
    Fänrik

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Det blir om ca en vecka , hyttbåt 7 m, används för transporter, bad och fiske mm i göteborgs södra skärgård. Har 5 min gångavstånd till båten på en ö. Brukar ta upp strax före 1:e advent de senaste åren.
  2. Hejsan, det byggdes en del fiskebåtar på varvet, det finns en facebook-sida, fiskebåtar.se. Där finns kanske en del fiskare från det äldre gardet dvs som var aktiva då varvet var i drift som ni kan fråga.
  3. Använde owatrol i början på 90-talet på min dåvarande båt saga 27....den grå randen på skrovet var solblekt och blev riktigt bra med det medlet. Visste inte att det finns att köpa idag. Nu har jag ingen nytta av det då jag har ny båt.....tror att syftet var/är att få glans igen.....då polering inte längre hjälper.....typ gamla båtar med solblekta ytor sedan flera år tillbaka.
  4. Hej alla båtägare! Vill bara dela med mig av mina erfarenheter till alla båtentusiaster. Jag har vaxat mina rutor i ett par säsonger och det blir så bra att jag inte behöver köra vindrutetorkarna så ofta. Allt pärlar sig. Kanske många redan gör detta. Vill bara förmedla detta i all välmening. För min del kör jag uv-vax. Går nog lika bra med vilket vax somhelst. Vill samtidigt önska alla en härlig båtsäsong.
  5. Hyr en båt kommande säsong å se om det faller er i smaken innan båtköp.
  6. Hej! Gratulerar till att du snart blir båtägare! Det bästa hade varit om du beskrev vilken båtmodell du anskaffat, men jag har en hyttbåt typ quicksilver pilothouse som är 6.5m x 2.5m, vikt ca 1100 kg. Den har en relativt platt botten, ingen v-botten att tala om. Dock så räcker min optimax på 115 hk gott å väl. Ligger på ca 65-70% effektuttag och med rätt inställt powertrim så susar jag fram i 19-21 knop. Då är vi två personer i båten. Jag är mycket nöjd med min motor, dessutom är den lite lättare än en fyrtakt samt billigare i service/inköp. Det finns ju som sagt flera trådar om optimax om du vill veta mer om själva motorn. Ett tips är att helst ha max tillåten motoreffekt eller nästan max vad båten är godkänd för.Då slipper du köra så hårt och får en bra bränsleekonomi.
  7. För den som är intresserad av båttester mm kan jag rekommendera bootcenter kiel på youtube.
  8. Nja havssjö är väl inte ett korrekt ord egentligen men man kan väl säga sjöhävning på öppet hav, dvs du befinner dig utomskärs.
  9. Tack toaen för ditt svar/åsikter om detta ämne. Jo jag fiskar en hel del å brukar vaska av båten ifrån makrillfjäll å dylikt med saltvatten. Men skulle vilja spola det sista med fw vid bryggan då det inte finns tillgång till fw där. Bor på en ö & måste ligga på andras bryggor en stund i så fall, har i och för sig funkat förr. Lutar mot vattensäck, skrovbottnen är ju lite v-bottnad & med fästöglor så bör ju säcken ligga ok. Jag ska kolla på båtmässan nästa vecka. Längtar till våren som bara den!!
  10. God kväll! Har beställt en Quicksilver PH 640 & den är utrustad med en spolpump som suger från sjön. Funderar på att installera en fv-tank men kom då på att den måste fästas fast ordentligt i skrovet annars kommer den att glida omkring i lastrummet under durken. Kanske man skulle använda sig av en vattensäck istället, den bör ju ligga an bättre emot skrovet. Frågan är tank eller vattensäck? Några erfarenheter om detta? Vill ju inte gärna plasta fästen mm i en ny båt med en gång. Är det klokt att installera ett T-koppling så man kan utnyttja befintlig pump till färskvattnet. Tanken är främst att kunna spola/vaska båten med fv. Mystik
  11. Mystik

    Bella 580 C

    Är det någon som har erfarenheter av nämnda hyttbåt? Jag bor på en ö och är trött på kapell. Vet att Bellan är smal i förhållande till sin längd, mer vet jag ej då jag inte har lyckats provköra ännu. Annars tycker jag den ser stabil ut i detaljer osv, (tittat på webben).
  12. Hej! Ja du..vet ej om du kan kräva så mycket på en 35 år gammal båt, stålbåt,hemmabygge, tillverkare kan ju va viktigt att veta samt om motorn är lika gammal så får man räkna med merkostnader framöver. Du har inte nämnt så mycket om båten å inget om motorn heller så det är svårt att göra en bedömning.
  13. Hej! Varva upp en kort stund så kommer kylvattnet. Det har funkat för mig. Har haft båten i sjön långt in på vintern.
  14. Hej! Tack för tips. Virgo & Marlin har hytten förskjuten tvärskepps åt ena sidan för att fritt passera från för till akter. Tar du dig lätt för och akter på din Salmon oxå?
×
×
  • Skapa nytt...