Gå till innehåll
fredag 29 mars 2024

Behn

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    29
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Behn

  • Placering
    Fänrik

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Tackar Tackar för svaren och snabb respons på frågan. nu löser sig nog resten, men dom var kostsammare än jag väntat mig. men tackar som sagt.
  2. hej. någon som vet? tackar på förhand.
  3. Ok. Menar du att man får registrera sig i Danmark? Får jag lov att sätta mina 180m nät som är lagligt i sverige med antingen mitt namn och kontakt uppgifter eller reg nr i Danmark? Och får danskarna sätta på svenska sidan? och ta hem fångsten vare sig det är hummer eller fisk? ( men det är nog inte troligt att dom skulle vilja fiska här) Jag menar att man kan nog använda sig av samma uppmärkningssytem som i sverige om man nu får fiska där. Många fiskar ju med t,ex med torskegarn på danskt vatten och dom har nog inte registrerat sig i Danmark. Tjuvfiskar dom då? Har sökt runt på nätet men inte hittan någon plats som tar upp frågorna. mvh Behn Senast ändrad av Behn | 24 september 2010 | 13:22
  4. Hej. Hur fungerar det om man får hummer på danskt vatten, Får man ta med den hem då? Har sökt på nätet men inte hittat något om hur det funkar. Någon som vet eller var man hittar info om hur det funkar. Förr fiskade man mycke krabbor vid läseö och fick en del hummer där. hade. behn
  5. Behn

    Trissjolle segel.

    Hej. jag undrar om någon som har eller vet någon som har äldre segel till en tidig trissjolle. Håller på at fixa till en trissjolle av äldre modell som har legat mkt länge efter att ha åkt av en släpkärra och farit illa men som nu blivit plastad ska målas m.m.m.m. o.s.v. Båten är illa medfaren men nu sjöduglig för en mindre insjö så jag har tänkt kolla om killen i huset och hans syster tycker det är kul med jolle-segling men vi saknar segel så vi får börja med att lära sig att ro. Jag önskar kontakt för inköp av segel till projektet. Tackar på förhand. Behn
  6. Hej på er. Var ute och drog torskgarn igår söndag och vi fick vår första mackrill för året då. på 48m djup rakt väster om stora pölsan på västsidan djupa rännan vid ett vrak med okänt namn. Behn
  7. Hej och tack för uppföljningen ska bli kul att se fortsättningen.
  8. Hej och trevligt att det finns fler som skaffar sig stålbåtar. Det som jag blivit rekomenderad är något som heter jotamastic aluminium från jotun som du ska användas som grund och sedan något som heter venygard ovan på det under vattenlinjen så att bottenfärgen fäster, ovan vatten linjen en topcoat som inte blir fördärvad av uv strålarna från solen som epoxin gör. Men först en ordentlig blästring, Jag vet inte själv utan detta är vad blivit rekomoderad av kunnigt folk men kolla vad du får för svar för övrigt , Hade,
  9. Tack . Jag vet ju om detta men tyckte ändå det var mycke felvisning. Då kan jag lika gärna sätta den där den passar bäst in i instumenteringen eftersom det inte var värre där än på andra ställen. Tack en gång till för svaren att det inte var helt katastrofala fel utan förmodligen inte värre här än på andra stålbåtar.
  10. Hej igen. Jag har varit ute och kollat var jag skulle montera min kompass en LYTH 6 Eftersom jag håller på att bygga inredning så tog jag ut och kollade var som var lämpligaste placeringen av kopassen och började med det ställe där den passade bäst in i inredningen och sedan flyttade runt den på olika ställen och blev mycke förvånad när det skiljer över 45 grader när jag flyttar den 20 cm i sidled och sedan lite olika beroende på var jag provar den. Men den ändrar sig ca 20-50 grader inom en 50cm omkets och då är ändå ingen ström inkopplad.( batterierna utagna för vintern ) Min fråga Är detta normalt? Hur stora fel fixar en yrkes man som sjusterar kompasser?
  11. HEJ PÅ ER IGEN. Nu har jag en annan fråga, Var kan man få sin gamla LYTH kompas igenomgången Den har läckt in luft och blivit mörk inuti. Det är en gammalmässing/brons? hus med mässing på ovansidan som kan/sarg. den behöver tätas, fyllas och rengöras. tackar på förhand för tipps.
  12. Hej på er. Jag har tängkt köpa en bärbar dator att ha i båten kopplad till gps som navigerings hjälpmedel. Kan någon ge ett råd om vilken/vilka märken och modeller som lämpar sig bäst? Har tänkt köpa en begagnad men är lite osäker på vad jag ska söka efter. Mina undringar. strömförsörjning. system krav. olika utag, vilka behövs? Kan någon ge mig rådet att köp en sådan den funkar? Det är svårt val har hört om modifierade sinus kurvor? på 220v om man omvandlar strömmen, kan man inte köra med 24 v som båten använder eller 12 v? Är tacksam för svar och råd och kanske lite olika synpungkter, Sen kommer frågan om vilket program man ska skaffa. Eftersom jag fiskar mest så vill jag ha ett som jag kan lägga in vrak och grund positioner med lite info om vad det är. Tackar på förhand för synpunkter och råd.
  13. Hej på er. Jag har tängkt köpa en bärbar dator att ha i båten kopplad till gps som navigerings hjälpmedel. Kan någon ge ett råd om vilken/vilka märken och modeller som lämpar sig bäst? Har tänkt köpa en begagnad men är lite osäker på vad jag ska söka efter. Mina undringar. strömförsörjning. system krav. olika utag, vilka behövs? Kan någon ge mig rådet att köp en sådan den funkar? Det är svårt val har hört om modifierade sinus kurvor? på 220v om man omvandlar strömmen, kan man inte köra med 24 v som båten använder eller 12 v? Är tacksam för svar och råd och kanske lite olika synpungkter, Sen kommer frågan om vilket program man ska skaffa. Eftersom jag fiskar mest så vill jag ha ett som jag kan lägga in vrak och grund positioner med lite info om vad det är. Tackar på förhand för synpunkter och råd.
  14. HEJ PÅ ER STORFISKARE. File knivar, Enligt min åsikt så finn det två sorters knivar 1, Snygga utställningsknivar faktiskt mycke snygga och bra stål massor med förklaringar på varför just deras dyra knivar är helt oumbärliga och ett måste enligt vissa försäljare. 2, Ta en titt hos din fiskhandlare och se vad han använder för knivar jag skulle inte tro att ni hitta några utställnings knivar där utan några väl utvalda knivar kanske från NIMA av märket DICK med nylonhandtag bra stål och priset ca 100-150:- för en normal användare räcker dom en halv livstid, kolla även in ett bra skärpstål och lägg hellre pengar på ett bra sådant 500-700:- sen kommer nästa steg. Om man är ovan vid detta verktyg så fråga någon som arbetar antingen med kött eller fisk och be dom visa hur detta funkar för det är inte alltid så lätt som det ser ut. Och nu har vi en bra grund om nu skärbrädan är ok at börja filea. Ett tipps om du väger en torsk ska du få ut ca 40-45 procent benfri file om man inte är proffs då kan man få ut 49-50 procent om det är fin fisk som inte är mager. Men det är bara träning som gäller. masssor. Hoppas jag inte sårat någom nu För det är inte min mening. Samma sak gäller många som jagar t,ex. HA DE BRA OCH LYCKA TILL MED FISKE OCH FILEANDET. P,S Fileade ca 160 kg för några veckor sedan.det tar en stund att få upp farten nu när det inte blir varje vecka. En god skärpa är minst två tredjedelar av arbetet, för med slö kniv kan man inget gör mer än skära sig.
  15. Hej några korta frågor. Är det någon som vet något om detta varvet? Finns det kvar gamla ritningar? Om inte vet någon om någon som arbetat eller var man kan komma i kontakt med nån som vet nått? Söker efter uppgifter ang deras nybygnation nr 23 . 1981. tacksam för info eller kontakt med dom i så fall.
×
×
  • Skapa nytt...