Gå till innehåll
söndag 28 april 2024

Nimb26

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    55
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

2 Neutral

Om Nimb26

  • Placering
    Löjtnant

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Det är en bra motor du har utan tvekan. Berntsen Marin har jag pratat med när det gäller vår AQAD41, mycket kompetent och trevlig. Inga kopplingar till honom dock vilket kanske är viktigt att säga på ett forum.
  2. Drevdelar har en nyckel som passar hålen i cylinderlocken men tapparna (skruv) är ganska mjuka. Försökte själv då med en rörtång med skarpa kanter på käftarna som greppade bra på de 2-3mm som finns att greppa i locken, blir minimala märken om du bara tar ETT grepp.
  3. Några tankar längs vägen för sjövattnet som jag hade kollat: silen in på framkant drevet - tulpaner, slangen från drev in i båt kan delaminera, kammen inne i impellerhuset sliten, slangar från sköld in till impeller kan delaminera på insidan, sjövattenfilter tätt, igentäppt framsida oljekyl. Antar att du inte har ett fullvarv över 3800-3900. Kan din krök börja bli trång efter turbon? Jobbigt men hoppas du hittar det inom kort.
  4. Tror du ska leta efter den som ser likadan ut fast har en centrumbult med o-ring i botten istället. Sådan bytte jag till.
  5. Då är ju drevdelar billigare på totalen 599kr, färdigpackat och ingen väntetid:) Momentum är billiga på o-ringar, men pga denna lilla unika ring utanpå o-ringen så sticker det iväg. Men det viktiga är ju att det nu går att fixa alla kolvar själv, när man fått loss gaveln.
  6. Tyvärr säljs inte dessa tätringar separat. Köpte först oringar av Momentum och sedan Drevdelars kit...inte billigaste sättet:)
  7. Flipperskeppare, drevdelar har dom tätningarna. Ömtåliga spröda när dom är gamla. Var rädd om de nya. Dom har ett "minne" och krymper lite efter montering. Jag lade mina kolvar i frysen med 2cm bred plastremsa från PET-flaska och buntband runt tätningarna (inkl o-ringen under) och satte sedan i kolvarna och lät plasten glida av bakåt vilket gör det enklare över den vassa kanten inne i kolven. http://drevdelar.se/nyhet-repsats-for-powertrimkolv-aq290-sp-dp-dpx-dp-g-dps
  8. Sucka på Coppertail, var inte meningen att irritera, därav ordvalet.
  9. Vågar hävda att axiellt inte är bra medans det radiella tas upp just av oljefilm vid gång. Sök och du ska finna:), tror jag har rätt. http://www.turbotech.se/turboproblem.htm
  10. Coppertail - du menar tvärt om eller hur, lite radiellt men inget axialt inte sant?
  11. Sanitator gelén håller borta alla sådana problem på vintern ihop med torrbollar. Min erfarenhet åtminstone.
  12. 30-31knop vid 3800 varv. 2900-3000 varv vid 21-23 knop.
  13. Hej Vi är inne på vår andra säsong på en Epoca med AQAD41 och är extremt nöjda. 2 vuxna och 2 barn 10 och 13 år. Motorn har gått 1000 timmar och är välskött med uppgraderad turbo. Marsch 22-24, toppar 31. Vår har dragit exakt litern per distans vilket är anmärkningsvärt. Med en Wallas 1800 så har vi haft 20 nätter ute i 2 säsonger. Man kan alltid köpa större men vår båt känns som ett bra val vid snabba dagsutflykter samt några nätter i taget. Vågar påstå att dessa motorer är kanon, inkl 42 och 43 motorn givetvis. Ingen elektronik och tåliga. Lite trångt motorrum men inte speciellt svårservad enligt mig. Skönt med diesel vad gäller andrahandsvärde, brand och förbrukning. Går riktigt bra i sjön samt är mycket båt för pengarna. Vi bytte från Coronet 21DC. Mvh Henrik
  14. En kvalificerad gissning, allt mellan 2-knappt 3 liter distansen. Bara att gilla läget med 2 bensinare. Samtidigt så är deltakostnaden mot en diesel inte oerhört stor på totalen på en säsong. Andra kostnader som uppläggning, förvaring, ny utrustning, ev värdeminskning är de stora kostnaderna. En stor diesel istället är svårt att räkna hem om du inte ska ha båten i många år. Om det svider så ska du köpa en med diesel nu istället. Finns att välja på inte sant? Vi kör vår Epoca diesel på 1.0-1.1lit/dist. Marsch 24-25. Topp 31 knop. Mvh Henrik
×
×
  • Skapa nytt...