Jump to content
Wednesday 17 July 2024
Sign in to follow this  
juliett

varningssignal !

Recommended Posts

Har en mercury 60hk-89 motorn sitter på en rana ht16 dessa köptes inte ihop. När jag ger full gas så efter bara en liten stund så kommer det en hög varningssignal från reglagen? Är ny på detta området så är det någon som vet vaför detta händer. Tacksam för svar.

Share this post


Link to post
Share on other sites

hmm..det låter inte bra, rätt oljeblandning? hur är kylningen för motorn? låter ju som att det är någonting som varnar för låg oljenivå, överhettning eller dålig kylning..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Om du har handboken till motorn så bör det stå där vid vilka situationer som du kan få larm.
Några vanliga larmorsaker rent generellt:
* Övervarvning (men då brukar även en varvtalsbegränsare hoppa in så småningom och strypa varvtalet)
* Överhettning
* Låg oljenivå i behållaren för 2-taktsolja
Kan även pipa av andra orsaker men de ovan är nog de vanligaste och mest allvarliga.

Finns en användarhandbok i PDF (engelska) till en Mercury 60 hk 1991-1992 (gissningsvis ingen större skillnad mot din 1989) här:

http://www.brunswickmarineemea.com/download/dosearch/@isnew/desc?mod=4&lang=EN&categories=OUTBOARD$1992$2-Stroke$

Sidan 21 i den handboken står det vad pipen varnar för.

Är det kontinuerlig varningssignal är det överhettning, är det upprepat pip är det låg oljenivå i behållaren. I första fallet kan det vara impellern (vattenpumpens gummiskovelhjul) som är dålig så motorn inte kyls ordentligt - byt i så fall till ny impeller, kan även vara termostaten (om sån finns på din motor) som fastnat i nåt läge och ej fungerar som den ska och gör motorn överhettad - prova då utan termostat och funkar det då köp ny termostat och montera dit. I andra fallet fyll på marin 2-taktsolja i oljebehållaren.

/Bo



Senast ändrad av bossee | 17 juli 2009 | 22:55

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tack för ditt svar olje blandningen är ok impellerna är precis bytta av tidigare ägare och han har inte varit med om detta. Signalen försvinner när jag slår av på gasen. På halvgas händer ingenting den går som en klocka och det kommer vatten ur kylkanalen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hej tack så mycket för svaret oljeblandarn är ur kopplad blandar direkt i tanken skall kolla upp handboken så kanske man lär sig nägot.

Mvh Jonas

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...