Gå till innehåll
fredag 29 mars 2024

bebbster1976

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    19
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om bebbster1976

  • Placering
    Kadett
  1. Bra tråd då vi också har funderat på denna båt.
  2. Märkligt att det finns människor som vill bevisa sin förträfflighet genom att berätta hur dåliga andra är?? Samma människor verkar dessutom vara väldigt dåligt insatta i hur elementen påverkar. Att jämföra Stenaline med en liten 26 fotare är helt ointressant. Som att jämföra äpplen och päron. Att ha en stor och tung båt är bra mycket bättre vad gäller vindar mm än vad en liten båt är. Märkligt att inte alla verkar fatta det? Om man nu är en så förträfflig sjöfarare som har seglat de sju haven sedan jesus gick i kortbyxor. Hur kan man då ha missat denna del i båtlivet? Jag själ har en halvplanande snipa som är högbyggd och med relativt liten köl. Har kört denna i tre sommrar nu utan bogpropeller och det börjar väl funka ok. MEN inte sjutton hade jag sagt nej till en bog. Som det är nu får man ibland ge upp vissa plattser att lägga till på och det blir ibland en del "roddande" med lina om det är trångt. Vet inte om jag kommer montera en bog men om någon frågar mig om det behövs skulle jag säga ja! Fick tom den frågan för någon månad sedan från en som precis skulle köpa en likadan. Han hade möjlighet till att montera en nu då båten låg på ett varv. Och frågade mig om jag hade bog på min. Berättade att jag inte har det men att denna typen av båt borde ha en. Dels är det en säkerhets fråga (som att man bör ha en brandsläckare ombord. Blir lite samma effekt då inte heller den behövs om det inte brinner.....). Men den aggerar även en extra tygghet om det inte krisar sig också!
  3. Hej. Hade tänkt byta min propeller till min snipa (Joda 7500). Har slagit i den lite i sommras och tänkte byta iom att den är gammal och sliten. Tänkte dock prova och mäta min axel också iom att jag har slagit i. Tråkigt att sätta dit ny propeller för att senare märka att axeln är skev. Frågan är bara vilka tolleranser som gäller? Mätte den förrut i dag och kom fram till att den nog är lite skev. Men det ligger strax under 0,1mm längs ut på spetsen. Hittar inte vad som gäller. Penta hade på nya axlar 0,052mm. Men frågan är om det även gäller på en gammal axel? 0,1mm är ju inte mycket det heller? Läste något båtvarv som skrev att runt 0,2mm var gränsen? Någon som vet vad som gäller?
  4. Det jag menade var igenkligen mer åt detta hållet. Att vissa båtar som är tillsalu helt enkelt inte har tillräckligt många köpare för att man på en bra sätt kan få den såld. Båten kan ju ha ett visst värde men det finns inte så många som vill ha en sådan båt (eller det finns för många likadana) vilket gör den är i det närmaste hopplös att sälja. Ett exempel som jag tycker mig se är alla dessa Nidelv 24 och Joda 24 man ser ute på marknaden. I min mening är det verkligen inget fel på dom båtarna. Men det finns många tillsalu och de flesta kanske vill ha en snabbare båt. Det gör det i det närmaste hopplöst att få ut ett ok pris (sedan att vissa säljare fortfarande tror att de kan få 150k plus för en liknande med 35år gammal motor är ju märklig). Detta gör att det inte spelar så stor oll om de sänker till 80k eller lägre, båten blir inte såld för det! Bättre då att ta bort båten och sätta ut den efter några månader igen (om det tillkommit köpare). För om den står ute för länge blir det bara fel, alla tror att den är kass på något sätt. Detta för övrigt tror jag inte bara gäller båtar utan alla beg marknader, bilar, motorcyklar osv.
  5. När det gäller vissa modeller tror jag att det inte spelar någon roll vad de begär. Finns helt enkelt ingen som vill ha den??
  6. Ja, det skall vara en längsgående. Här är en bild på en upställd.
  7. Jag tycker personligen de ser bra ut och verkar lätta att både förvara och använda. Funderar på att inverstera i något liknande.
  8. Ja, lite så. Men en sak som jag tror många missar är att det finns så många olika varianter utav båtar. Och lika många varianter utav köpare. Vissa vill ha en snabb båt som ser fräsig ut, vissa vill ha en snipa med mycket platts, några vill ha vanl strypulpetare medans andra vill ha segelbåtar (stora eller små). Det gör att det bli så jäkla svårt för alla att värdera vad båtarna är värda. Ju större grupp människor som kan tänka sig båten ju högre pris (givetvis också ber på hur många objekt det finns). Prisbilden blir ju inte heller mer överskådlig iom att det finns många som sätter ut sina båtar till överpriser och tänker går det så går det.
  9. Vi har precis nyligen köpt båt. Och kan inte annat än hålla med om att vissa båtar är sjukt övervärderade!! Bara se på detta med båtar och nya motrer. Vissa tror att de kan få ut vad båtarna brukar ligga på i pris plus vad de har laggt på ett ev motorbyte? Dvs en båt som i bästa fall går för 120-140k vill de har 200k för om det ligger en ny motor i den. Sedan att de i själva verket var 10!! år sedan motorn byttes och att de fortfarande kallar motorn för ny?? gör ju inte det hela mindre underligt! Tänk om jag skulle sälja min bil och den brukar ligga i ca 100k. Men nu sitter det ju nya däck 10k och bromsar 8k. Har dessutom besiktigat den 300kr och gjorde nyligen en storservice på 15k. Så jag vill ha minst 133300kr för den :-S...... i det fallet tror jag de flesta förstår, eller?
  10. Någon som vet var man kan hitta dessa stöttor?
  11. Hej. Har en Joda 7500 som det läcker in lite vid fästet bak på badstegen (upp på överbyggnaden). under dessa sitter det träbitar som är inplastade. Dessa börjar nu bli lite möiga så jag tror att det börjar bli dags att fixa läckaget. Skall nog medans jag ändå håller på lossa på luckan till ankarboxen och täta den mellan överbyggnad och luckram. Frågan är bara vad jag skall änvända för att täta med? Sickaflex? Har även en liten läcka på babord sida. Läcker lite mellan skrov och överbyggnad. Är inte speciellt mycket men om det regnar kraftigt (som det har gjort det sista) så kommer det in lite vatten. Frågan är om man kan lossa listen och täta just där det läcker eller om man borde ta och lossa hela listen runt om och täta om runt hela båten. Tänker att det kanske blir värre om jag bara lossar för att täta just där, läckage på andra ställen istället? Så vad tror ni. Kom med lite tips och ideer. /B Senast ändrad av bebbster1976 | 03 augusti 2012 | 12:03
  12. Klart som fasen man skall kolla upp båten ordentligt! Om man som säljare tycker det är jobbigt med en ev köpare som frågar mycket kanske man skall be en handlare till hjälp Visst får man betala ett arvode men då slipper man ju iaf............
  13. Har letat lite på forumer men inte hittat? Finns det någon som har tips på någon bra firma som transporterar båtar mellan Göteborg och Stockholm? //B
  14. Jag har nog börjat glömma båten ifråga. Känns som om det blir lite för mycket funderingar ang lagningen. Har visserligen både fått nummer till försäkringsbilag och till vervet som gjort lagningen. Så vad gäller det verkar det som om allt är i sin ordning. Men det verkar inte heller som säljaren vill kompensara i pris för att båten är lagad. Det blir nog en annan båt.
  15. Ja, det är kanske så. Tycker bara båten i övrigt känns riktigt bra. Allt stämmer, förrutom då detta med skadan.
×
×
  • Skapa nytt...