Gå till innehåll
torsdag 25 april 2024

Robert63

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    22
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Robert63

  • Placering
    Kadett

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Så klart det kan finnas en mitt emellan status, det gjorde ju försäkringsbolaget klart genom att vara justa. Ägaren har inte tagit strid mot försäkringsbolaget, men bolaget har ställt upp. Är det säkert att du har sett samma program. eller är du bara full och dum?
  2. De tog ju ansvar, de skulle stå för rättsskyddet. Dessutom betalade de ut ett belopp de inte hade behövt göra. Försäkringsbolaget kan verkligen inte lastas i detta.
  3. Trams. Har alltid haft cabben avställd med full tank, helt utan problem efter 5-6 månader.
  4. Grov sjöfylla???Det mest absurda är att sådana som du sitter och spekulerar. Berätta gärna för oss andra hur du drog din slutsats.Var du ombord?
  5. Helt sjukt. Om min fru kör vår bil sitter jag som på nålar och delar ut diverse kommandon. Och hon kan köra bil, men det ligger nog lite i manliga genen, typ. De gånger någon tagit rodret till sjöss blir jag likadan. Det där tror (hoppas) jag inte håller när det väl prövas.
  6. Detta är en viktig fråga för alla oss med egen båt över 13 meter! Jag tycker att en rimlig lagändring hade baserat det på taxerad inkomst. Som vi alla vet är kriminalitet, särskilt i trafiksammanhang, något som främst låginkomsttagare och arbetslösa sysslar med. Vi som sköter oss, har riktiga jobb/företag och en redig slant på banken har väl för fan förtjänat att ta en liten tuta till kräfterna? Det är ändå inte vi som kör på folk. Nej, denna jävla häxjakt från sossesverige måste fan stoppas. Död åt jante!
  7. Du pratar om förändrade beteende i köp och sälj, men du glömmer en sak, det finns fler båtar än vad det finns köpare och de faktorer som påverkar köpkraften på relativt dyra extravagansa som båtar är fler. Därför håller båtmarkanden på att stabilisera sig från en sjuk nivå till en mer balanserad. Det här är inget jag har uppfunnit, det räcker med att sätta sig in i läget för att notera att fler gjort det, redan dagen efter min trådstart lade någon tidning nästan exakt det jag skrev, att båtmarknaden hade gått på grund. Det är fakta. Jag tror också att det finns människor som lägger ut en annons för att testa, men väl kommen så långt i tankeprocessen har man nog redan börjat släppa sin båt, så jag tror inte det är någon stor del som gör så, men säkert fins de. Helt kallt ska du nog räkna med att man faktiskt vill sälja sin båt om man annonserar ut den. Enklare att sälja, men också att köpa, även den biten går att ta kommando över från soffan. Tiderna förändras Zwen.
  8. Superbra idé, men jag tror den går att utveckla. Batteridrivna båtar har ganska kort verkningstid, bättre då med en liten bensindriven. Man kan ta det ytterligare ett steg, en liten radiostyrd helikopter
  9. Kul att jag kan roa dig Moltas Vad jag är ute efter? Tja, vad tror du om att skapa en debatt om den skeva prisbilden? Har jag någonstans påstått att säljarna ljuger eller undanhåller fakta?! Var ifrån fick du att säljarna inte accepterade mina bud? hur fick du ihop det till att jag skulle vara besviken? Nä, du får nog läsa igen, du gillade ju tråden. (och jag gillar ditt svar som verkar skjutet från höften, inte många siffror rätt) Och läser du, givet att du har läsförståelse så klurar du ut varför jag följt marknaden sedan april. Och båt har jag köpt, så nu njuter vi för fulla muggar i det härliga sensommarvädret Ohoy!
  10. Nej, inte som jag uppfattat det. Men om man följer marknaden och de faktorer i omvärlden som påverkar är det en ganska snabb analys att priserna i många fall är tokiga. Det är det inte bara jag som kommit fram till.
  11. Varför är det ett dåligt beteende att på ett hövligt sätt förklara att det kan finnas ett intresse för båten om priset justeras till en vettig nivå? Det är väl bara att tacka nej? Är det sedan att luras att skicka ett mail där man tackar för visat intresse men att man valt att gå vidare med ett annat objekt och önskar lycka till med försäljningen? Jag fattar inte det, allt handlar väl om hur man formulerar sig och följer upp, tror knappast någon känt sig vare sig lurad eller illa behandlad. Priserna i de fall jag agerat har också varit en del upp åt väggarna fel, vilket nog säljaren känt på sig, annars skulle de väl inte vara så snabba att acceptera? eller menar du att jag är elak som värnar om min ekonomi framför säljarens genom att hitta en prisnivå som är rimlig? Jag löste allt genom att sitta i soffan, alternativet hade varit att ägna en halv vecka åt att fara runt och slösa både min och säljarnas tid. Jag är själv för bud, det är enklare att ha ett konkret utgångsläge att förhandla i från, i några fall där jag sålt bilar har jag endast haft mailsvar. Men vi är olika, däremot är jag respektfull mot de jag närmar mig en affär med. Lite svennigt att snöa in på att ett prisförslag som enligt mig är mer förankrat i verkligheten på något sätt skulle vara ett dåligt beteende. Obegripligt.
  12. Jag är ibland på säljarsidan, grejen är att jag aldrig tar något personligt, det är bara att avfärda bud som inte passar eller människor som inte uppför sig. Respekt gäller åt båda håll, såväl som säljare som köpare. Exakt varifrån har du fått att jag behandlat någon dåligt?
  13. Om det gällt en båtaffär hade jag tyckt säljaren var en idiot, men om det gällt en lägenhet/husaffär så hade jag hackat i mig det. Du har inte en aning om hur jag formulerat mina bud eller hur jag avslutat tagen kontakt, så börja inte yra om att jag lurat någon. Du har mycket kvar att lära om affärer om du lever i förvillelsen att det är på plats med pengar i handen som prisdiskussionen startar. Men vi är olika, jag är rädd om mina pengar/tid, du får spendera dina bäst du vill enligt din hitte-på-ridderlighet. ingen kände sig lurad, däremot har jag kanske trampat på en öm tå hos dig, vad är det du ska sälja
  14. Men lille vän, du tolkar detta som djävulen läser bibeln bud=affärsförslag. Som jag formulerade mig så var det ingen som misstolkade mig eller som kände sig lurad, var fick du det ifrån? Däremot fick jag ett smörgåsbord av båtar att välja mellan. Otroligt smidigt.
×
×
  • Skapa nytt...