Gå till innehåll
lördag 27 april 2024

Herwamannen

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    26
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Herwamannen

  • Placering
    Fänrik
  1. Hade en ventil som satt sig Eftr. Jag gjort misstaget att koppla trädgårdsslangen direkt på kylvattenintaget för ett par år sedan. Detta krökte stötstöngen. Krökte sedan tillbaka stången över knät. Bevisligen funkade detta ej över tid.
  2. Hittade precis en sned stötstång.... uppskattningsvis 3 mm på stångens längd. Blir till o byta tror jag.
  3. Fixar man o göra komp.test själv? Hur får man in en sked olja i cylindrarna? tack på förhand/Magnus
  4. Ok. Då känns det som att det enklaste är att börja med att förvärma insugsdämparna/filtren med en värme pistol alt. Blåsa rätt i i bägge samtidigt.
  5. Har varit ute för samma grej med tänningslåset. Lossade låset, vände det upponer o pillade ut nyckeln med ett 2mm borr. Gjorde sedan ny nyckel på me.minit. Lyckades ej med att få tag i lås via boschnr.
  6. Under förra säsongen blev motorn gradvis mer trögstartad. Iår har det krävts en dutt startgas vid start. Funderar på vad jag ska börja titta på/villken ordning. Kontrollera insprutare/ kompessionstest kanske. Motorolja/filter bränslefilter bytt vid vinterkonsev. i höstas. Ventiljustering bra. Tacksam för tips!
  7. Önskar köpa värmare, fungerande, diesel eller fotogen.
  8. Har hört om femomenet förr. Den enda vettiga förklaringen är att motorn är grymt tät mellan förbränningsrummet och vevhuset. Njut av en ren motor bara....
  9. Sotrester är inte det farligaste för motorn. Små patiklar i oljan är värst, dom syns inte alltid. Lite gråaktiga strimmor lär komma när oljan tappas. farligaste skiten ligger i botten av tråget. Byt olja.
  10. Vad heter denna typ av list? var köpa billigast. Jag måste byta mina då dom är helt förtorkade
  11. Håller på att göra en trätina för krabba. Någon som har koll på hur stor ingången bör vara? Flyktöppningen ska vara 75mm har jag för mig.
  12. Låter som din motor inte får tillräckligt med luft. Samt att ledningen till oljetrycksmätaren är trasig eller ärg i koppling.
  13. Havstulpaner o annat skräp i kylvattenintaget under båten kan vara en felkälla!
×
×
  • Skapa nytt...