Gå till innehåll
torsdag 25 april 2024

martin_tre

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    61
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om martin_tre

  • Placering
    Löjtnant

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Som jag har förstått det så räcker det att måla med denna. Sen kan man välja om man vill ha botterfärg utanpå eller inte.
  2. Den färgen du länkar till är endast för målning ovanför vattenlinjen. Men du kan istället använda deras epoxiprimer. http://www.biltema.se/sv/Bat/Kemikalier/Farg-och-Lack/Epoxiprimer-2000023393/ Denna är till för målning under vattenlinjen och fungerar även som ett fuktskydd för att motverka blåsbildning
  3. Jag har behandlat min durk med just Osmo hårdvaxolja. Jag tillverkade durken 2012, så båten har nu varit i sjön tre somrar med denna behandling. Har än så länge fungerat kanon. Min durk är gjord av spårad Merantiplywood där spåren är "nåtade" med sika. Sikan ligger några mm högra än durken vilket ger ett bra halkskydd.
  4. Hur menar du? Olika vinkel på spöhållarna? Jag kör med samtliga spön rakt upp vilket fungerar bra.
  5. Jag TROR det beror på vinkeln mellan linan och paravanen som avgör hur mycket den drar. om du tänker dig att fiskelinan är helt rak och du krokar på paravanen på denna så sitter paravanen ganska nära linan i bak där du har beteslåset men i fram vid klämman så är paravanen längre ifrån linan vilket gör att det vill dra utåt.
  6. Jag är inne på att ta bort all gammal bottenfärg och ska sedan köra utan. Men vad menas med en epoxibehandling? Är det bara epoxiprimer man målar på eller är det sen en epoxifärg av något slag utanpå? I min värld är en primer bara en grundfärg
  7. Det där kommer att fungera utmärkt för att dra wakeboard. Jag har åkt ganska mycket och enligt mig är det först när man börjar köra mer avancerat efter en riktig wakeboardbåt som plöjer upp ordentliga svall som du behöver ha upp linan.
  8. Ventilspelen ställdes in med bladmått innan sjösättningen i år så det borde vara rätt. Oljessmörjningen ska jag kolla på.
  9. Vad menar du med kraftöverföringen? Ljudet finns där oavsett om jag har växeln eller friläget i.
  10. Vänta lite nu....Det där är väl ingen marinmotor ? Tycker mej se en bil vattenpump på motorn. Är det månne denna som låter ? Här har du en B20 marin http://i1.ytimg.com/vi/P0qQtj8qFmU/hqdefault.jpg Det sitter en marinkonverterad biltopp. Vattenpumpen har jag pluggat och satt dit då den tidigare pluggningen av hålen inte höll tätt. Så det går inget vatten genom pumpen. har iof inte kollat om det är ifrån denna som ljudet kommer.
  11. Jag är rätt säker på att 13x13 är den vanligaste proppen. vad har du för någon på båten nu?
  12. här är filmen med lägre upplösning https://www.dropbox.com/s/zfhimqz7t3rnwpu/MOV_2304_converted.mp4
  13. Jag har försökt ställa ner tomgången på min gamla B20. När jag kommer ner under 1000rpm så börjar motorn utstöta pysande ljud med jämna mellanrum. Låter lite som Darth Vader. Ju längre jag ställer tomgångsskruven desto mer frekvent blir ljudet. Vad är det som låter, och är det något problem med att ställa tomgången så lågt så att det låter? Finns en film på länken under, är lite svårt att höra på den, men hjälper kanske lite. https://www.dropbox.com/s/ehwe4n8678mgio9/MOV_2304.mp4
  14. Vad jag förstått mär jag googlat runt så ska man anpassa propellern efter motorns maxvarv. Men för din del så skulle det i så fall innebära att du ska ha en högre stigning vilket kommer medföra att den blir segare upp i planing. man kan tänka att propellerns stigning är som växlar i bilen. Har du låg stigning/växel så är det bra acceleration och har du hög stigning/växel så är den trög i början men en högre topphastighet. hur storleken på propellern påverkar har jag aldrig fattat. du kan testa att höra av dig till riwall.se utanför Mariestad som kan det mesta om propellrar.
  15. Jag hade också 13x13 på mitt 100drev så tror det är standard. det brukar finnas propellrar på blocket för samma pengar som det kostar att bocka om en. Så kan man prova lite olika storlekar och stigningar tills man hittat rätt.
×
×
  • Skapa nytt...