Gå till innehåll
fredag 19 april 2024

tidow

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    23
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om tidow

  • Placering
    Kadett
  1. Tack bhemac. Ska kolla
  2. Filtret efter pumpen? Menar du inte "mässingsröret" som sugslangen går till. Det har jag kollat och det är tomt, hål rakt igenom. Inget filter. Det sitter en diod före pumpmotorn som jag skall förbikoppla för att se om det höjer varvtalet på pumpmotorn. Inbillar mej att värmaren får för lite bränsle. En annan sak som har slagit mej är. Nu körs den i garaget utan skorsten, vilket kanske blir lite som att elda för kråkorna. D.v.s. rökgaserna får inget motstånd av skorstenshuven utan lämnar värmaren väldigt fort. Bara en teori. Har aldrig haft någon sån här värmare i tidigare båtar, vilket innebär att jag saknar referens. Vad tror ni.
  3. Jimjens. Det är värmedoktorn som har renoverat pumpen Bhemac. När värmaren brinner kommer det inte något i returen. Däremot om den inte skulle tända, droppar det.
  4. tidow

    Wallas

    Hej. Jag söker tips om hur man soter en Wallas 1400. Har renoverat pumpen och provkört den hemma i garaget utan skorsten.Den går som den skall ,men jag tycker den ger dålig värme. Någon som vet?
  5. tidow

    vindkänsligt kök

    Har du en reduceringsventil kopplad till systemet? Kolla så köket är byggt för ett arbetstryck på 30 mbar. Det kan hända att köket inte skall ha någon reducering. Men som sagt, KOLLA NOGA så det inte händer en olycka. Prova ute på parkeringen.
  6. Hej där ute i cybern.Nu är vi på rätt sida. Bara 2 - 3 mån till sjösättning Jag har en undring som jag vill ha hjälp med. Det är så att jag har investerat i en ny plotter som betjänas av NAVIONICS micro-SD kort. Till den gamla plottern har jag ett vanligt SD kort. Nu till undringen. Kan jag kopiera SD kortet till ett micro d:o utan att förstöra orginalet. Tycker att det är mycket pengar (1500) för att få ett mindre format på samma kort.
  7. tidow

    Plotterval

    God fortsättning på året. Jag lider av Aftonbladet/Expressensyndromet. Hjälp! Skall jag välja Lowreance Elite 7m altså plotter med en 7-s skärm, dock utan sjökort, eller Raymarine A50D med en 5-s skärm och inbyggt sjökort över Europa. Ekolod har jag, även Navionic SD Gould kort, dock inget micro d:o som Lowreance kräver. Priset på de båda är detsamma.men Lowreance blir 1500:- dyrare med tanke på att det måste kompletteras med sjökort. Är det värt det pristillägget för att få en 7-s skärm? Och är Raymarines fabriksinstallerade sjökort lika detaljerade som Navionics? Jag vet att RM-s kort endast är siffersatt ned t.o.m. 10m. men det kanske inte är av avgörande betydelse om det är 15 eller 30m djupt, eller? Kom gärna med tips och synpunkter.
  8. Hej Tommy Det stämmer att vi inte har sill i vänern. Men däremot har vi SIL. Med andra ord siklöja. Var nere i dina hemtrakter nyss för att klappa om min lilla Västbris. God Jul
  9. Ok. Tack ska ni ha för era synpunkter. GOD JUL
  10. tidow

    Plotter

    Är det någon som har erfarenhet av LOWREANCE ELITE 5m sjökortsplotter. I synnerhet när det gäller synbarhet i solljus Varför jag undrar, är att min nuvarande plotter ( ett annat fabrikat ) är totalt värdelös i fint väder. Man ser bara en svart skärm i solljus. Den sitter visserligen väldigt öppet uppe på rufftaket. Inte optimalt, men i en liten båt finns inte många monteringsalternativ.
  11. Jag köpte Biltemas varvräknare 129:- och lämnade in generatorn hos en bilelektriker som lödde på en W-kabel. Kostnad 60:- Fungerar klockrent.Varvr äknaren går att kalibrera.
  12. Tänk att det finns så snälla forumsmedlemmar. Här frågar jag om tips för anskaffande av en VHF-anläggning. Och vad händer:Jag får en apparat helt till skänks. Visserligen inte årets modell. Men vadå Den kommer väl tillpass som instegsapparat.. Bara gesten att skänka den är beundransvärt. Tack Funkis Med tacksamma hälsningar
  13. Tack för hjälpen. Då vet jag vad jag skall värma mej med
  14. tidow

    Wallas

    Hej där ute i cybern Behöver hjälp med att välja bränsle till min Wallas 1400. Det anbefalls endast Prips Blå. Skämt åsido, jag menar STATOIL BLÅ. Problemet är att denna produkt har utgått och ingen mackpersonal vet vilknt ersättning som finns. Vid säsongsslut skall man köra med K-sprit. Hur gör man. Eldar endast med sprit eller blandar man med bränsle?
  15. Hasselösund. Ett pitoreskt ställe att passera för en ilnandsbo.
×
×
  • Skapa nytt...