Jump to content
Saturday 18 May 2024

Cruise

Medlemmar
 • Content Count

  22
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Cruise

 • Rank
  Kadett

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Undrar om här är någon som äger eller har ägt en Helmsman 26 och kan ge lite allmänna omdömen om båten, positiva och negativa saker samt eventuellt svaga punkter som man bör kolla extra nog på en sådan?
 2. Tack för infon, stämmer bra att bilden är från Norra Hamnen
 3. Någon som har koll på vilken modell av segelbåt det här är?
 4. Tack, provade söka på kapellrör och det hjälpte
 5. Någon här som på egen hand har införskaffat bågar till ett sittbrunnskapell och vet vad för material som kan användas för detta och var det kan inhandlas någonstans. Hittade ett äldre inlägg om samma ämne men tyckte inte att den som frågade fick några konkreta svar så jag hoppas på bättre tur
 6. Har själv inte köpt någon båt tidigare så det kanske är helt normalt att man erbjuder säljaren ett pris som ligger 20-25% under det utannonserade om man är intresserad. Jag tycker att de riktpriser som jag nämnde känns ganska vettiga för respektive båt av för någon av de sista årsmodellerna i bra skick och med den viktigaste utrustningen. Om jag jämfört detta med de annonser som ligger ute just nu på Blocket finns det några enstaka 77:or som kan matcha mina kriterier och inga 68:or.
 7. Generellt tycker jag att man ska pruta ner priset ordentligt. Om det enligt säljaren finns förbättringar/underhåll som inte kan styrkas med kvitton eller på annat sätt så ska man inte heller betala för den. Då slipper man också bli besviken i efterhand. Såg nyligen en annons på blocket där rubriken nämnde nya segel men inne i annonsen står det att dessa är från -08.
 8. Om man tittar på vilka priser som många på Blocket begär för sina båtar verkar de inte inse hur marknaden ser ut. Hörde t.ex. det här inslaget på radio som verkar ge en hint om att privatpersoner annonserar ut sina båtar ca 20-25% över marknadspris: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=4515840 Själv funderar jag på en Maxi 68 eller Maxi 77 med kravet att de ska vara någon av de sista årsmodellerna samt vara i bra skick och hyfsat med utrustning. Rimligt pris kan jag tycka är ca 35 000:- för en Maxi 68 och 55 000:- för en Maxi 77 som uppfyller dessa krav. Tittar man på annonserna på Blocket så är det ytterst få annonser där priserna ligger på en sådan nivå. Undrar om det är någon som köpt en sådan båt på senare tid och vilket pris ni betalade jämfört med det utannonserade? Intrycket man får är att det går ungefär 10 båtar per presumtiv köpare så priserna borde vara på väg ner ganska ordentligt.
 9. Tackar, då är problemet löst .
 10. Humor på hög nivå . Lyckades inte ladda upp bilden tidigare av någon anledning men har nu länkat till den i första inlägget.
 11. Undrar om det är någon som vet vad det är för märke och modell på den här segelbåten? http://privat.bahnhof.se/wb785294/img0054.jpg Senast ändrad av Cruise | 26 januari 2011 | 20:49
 12. Lånar den här tråden för en fråga kring det här med de olika årsmodellerna. Om vi säger att båtarna i övrigt är jämförbara i fråga om skick och utrustning. Hur stor är en rimlig prisskillnad mellan de olika årsmodellerna? T.ex. Årsmodell 75-78: 10 000:- jämfört med motsvarande båt av årsmodell 72-74 Årsmodell 79-82: 25 000:- jämfört med motsvarande båt av årsmodell 72-74 En annan fråga är också om hur bra en båt av årsmodell -77 med blå skylt är och ifall det är någon större nackdel med den svarta masten jämfört med seldénmasten?
 13. Ditt huvudspår verkar vara många av de båtarna som jag också funderar på. För egen del ligger dock projektet längre fram i tiden eftersom jag måste skaffa båtplats först men intressant att läsa dina synpunkter. Speciellt det här med Maxi 68 vs 77. Såg att du nämnde Monark 700 som jag också tycker verkar intressant. Har du haft möjlighet att titta närmare på den modellen?
 14. Cruise

  Sunwind 20 Mk2

  Någon här på forumet som äger eller har ägt en sådan båt? Undrar lite vad ni tycker om den och hur utrymmet i ruffen är. Hittar t.ex. ingen information om ruffhöjd. Det jag har fastnat för när det gäller båten är att jag gillar utseendet, gäller modellen Mk2, samtidigt som den ska vara en bra seglare men ändå väldigt stabil vilket borde passa en nybörjare som mig alldeles utmärkt. Problemet är att utbudet av begagnade såna här båtar verkar väldigt begränsat. Dem verkar inte heller vara speciellt mycket utrustade med bra tillbehör i samma omfattning som t.ex. Monark 700, Maxi 68 eller Maxi 77.
 15. Det där med värmare tycker jag verkar vara bra om det finns. Kan vara bekvämt i början och slutet på säsongen och verkar kosta en hel del att skaffa själv. När det gäller elsystemet så får man intrycket av att många båtägare med äldre båtar själva har dragit om elsystemet på egen hand och att detta inte alltid är speciellt bra utfört. Finns det något bra sätt att kolla upp installationen när man tittar på en begagnad båt?
×
×
 • Create New...