Gå till innehåll
fredag 29 mars 2024

_fredrik_

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    62
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om _fredrik_

  • Placering
    Löjtnant
  1. Nej, tyvärr är det nog inget jag ger mig på. Sedan passar det inte med övriga delen av båten, rostfritt passar bättre. Har hittat detta på Marinaman men vet inte om ytan är för konvex för att montera det på: http://www.marinaman.se/grabbrackehandtag-i-rostfritt-p-4503.aspx Kanske det finns någon anslutning man kan använda i slutet av fästet så man får det att passa (?).
  2. Hej, Är på jakt efter ett grabbräcke, mått CC60, som ska sitta tv om insrumentpanelen. Jag är osäker på var jag kan hitta ett som passar. Ytan där räcket ska sitta är inte plan utan något konvex. Jag bifogar en bild från båtens beställningsbroschyr (nr 7 på bilden), däremot saknas återförsäljare av dessa vad jag vet då Maxum är nedlagt. Har någon tips på var jag kan finna ett passande räcke?
  3. Vår läcker också lite olja, har inte hittat orsaken. Inga mängder men man får torka upp ibland. Vet inte om det gör någon skada så länge det finns olja i oljebehållaren. Vi har en bogpropeller från Sleipner och där ska oljan (EP90) bytas vartannat år har jag läst mig till. Under själva propellerhuset finns en skruv som man lossar med insexnyckel. Sedan tömmer man och fyller på i oljebehållaren som vi har längst fram i ruffen. Kolla vilket skick det är på anoden den kanske behöver bytas om du har en sådan.
  4. Tack för svar! Jag dubbelkollade med tillverkarens (Marine Air) kontaktpersoner och de sa att inget mer behövde göras än att köra igenom systemet med glykolvatten. Sjövattenintaget är stängt och kommer så länge vi har båten inte att öppnas igen (beror kanske på växthuseffekten i och för sig..). Om någon annan har frågor ang ett Marine Air AC-system så fanns det en del instruktionsböcker här: http://www.dometic.com/enus/Americas/USA/Marine/Marine-Air/Translated-Literature Mail till kontakt i USA: MarineSales@dometicusa.com Mail till kontakt i Sverige: order@dometic.se
  5. Vi har haft läckage vid cirkulationspumpen där det kommit in en del vatten. Därför var vi tvungna att byta den till i år. Tar motorn in sjövatten så blir det tråkig rost på motorn och är båten sötvattenkyld så läcker ju glykolvattnet ut.
  6. Tror min fråga passar denna tråd. Vi har en AC i vår båt som vi endast använt för att se att den fungerar. Nu i vinter har vi vinterkonserverat den och kört igenom glykolblandning i hela systemet. Nu till frågan. Är det något mer vi ska göra för att denna konservering ska gälla tillsvidare? Dvs vi kommer inte att använda oss av AC:n längre men vill ändå att det ska finnas en chans att den startar om nästa ägare vill prova den. (Vi har separat värmare och denna AC kyler endast).
  7. Tack för svar! Jag blev rekomenderad att köpa något som heter Abnet Spotremover för fågelskiten. Men funkar inte det så provar jag Rönnqvists!
  8. Hej! Nu har jag köpt en flaska Rönnqvists båtbottentvätt. Är det någonstans jag absolut inte ska använda detta medel på? Kan jag använda det på beväxt drev, trimplan, målad båtbotten (eller försvinner färg & grundfärg?) etc? Sedan undrar jag också om medlet fungerar för att ta bort elaka och envisna fågelskitar som lämnat en tråkig gul/brun fläck efter sig på plasten ovan vattenytan?
  9. Hej, är du helt säker på att det är då vattnet kommer in i motorrummet? Det kan annars vara otät relingslist eller läckage från motorn m.m. Vatten är ett lurigt ämne..
  10. Dina föräldrar har en fin båt! Du får hålla tummarna för att du får ärva den när de byter/väljer att inte bruka den längre..!
  11. Hej, Det var en liknande tråd nyligen ang. Bayliner m OMC från slutet av 80-talet: http://www.maringuiden.se/forum/;thread=464703
  12. Hej, Läs denna artikel: http://www.praktisktbatagande.se/artiklar/artiklar/20110104/kaxig-jankarbat-bayliner-2155-ciera-sunbridge Där står det lite om Bayliners byggen i slutet av 80-talet m.m. Som jag förstått det är det precis den båttillverkaren och båtår som du ska passa dig för när du köper begagnat. Googla även på Bayliner 80 tal eller liknande så hittar du säkert mer. Du bör också tänka en del på andrahandsvärdet om du vill ha några pengar när du säljer båten. Om du köper den blir i och för sig den förra ägaren glad och du kan se det som att du har gjort en god gärning! Lyssna även på Jockes tips ang. motor m.m.
  13. Den går säkerligen att serva. Ta kontakt med närmsta marinservice och hör vad de har för svar att ge dig. Sedan finns det så klart båtmekaniker som är mer eller mindre bra på just din värmare - hoppas du har en som är bra i närheten! Borde bli mer prisvärt att byta ut delar/serva den än att köpa helt nytt.
  14. Jag fick 14/5 ett meddelande/mail från cutebaby... Så klart man blev smickrad men meddelandet var lite väl kryptiskt så jag valde att inte svara... Mailet enl. nedan: ----> Meddelande från medlemmen cutebaby på maringuiden.se (Blessing_luiz@ymail.com). God dag kära (Blessing_luiz(at)ymail.com) Hur gör du idag? Jag hoppas fine.My heter välsignelse, såg jag din mail idag () och jag blev intresserad i dig, kommer jag också vilja veta dig mer, och om du inte har något emot jag kommer att gilla dig att skicka ett mail till min e-postadress så att jag kan ge er min bild för dig att veta vem jag am.Here är min e-postadress (Blessing_luiz vid ymail.com) Jag tror att vi canmove härifrån! jag väntar på ditt mail till min e-postadress ovan ....... (kom ihåg avståndet eller färg spelar ingen roll ens vår ålder diffrent, men frågor kärleken mycket i lifebecause jag har något mycket viktigt att berätta för dig, kontakta mig med den här e-postadressen ... ............... (Blessing_luiz@ymail.com) Good day dear,(Blessing_luiz(at)ymail.com) How are you doing today?I hope fine.My name is blessing,i saw your email today ()and i became intrested in you,i will also like to know you the more,and if you dont mind i will like you to send an email to my email address so i can give you my picture for you to know whom i am.Here is my email address(Blessing_luiz at ymail.com) i believe we canmove from here!I am waiting for your mail to my email address above.......(Remeber the distance or colour does not matter even our age diffrent but love matters alot in lifebecause i have something very important to tell you, please contact me with this e-mail address ..................(Blessing_luiz@ymail.com) Vill du svara användaren så klicka här. Om maringuidens mailfunktion Alla medlemmar har möjlighet att skicka ett meddelanden till varandra. Dessa meddelanden skicka s via våra egna servrar och garanterar att din mailadress ej exponeras. Varken för användare på maringuiden.se eller för robotar/spindlar som fiskar efter mailadresser på nätet. Vänliga Hälsningar maringuiden.se Sedan 1996 <--- Jag tror nog allt att det var en liten robot-/spindeltjej som var ute och fiskade..
  15. Usch! Låter riktigt tråkigt, lider med dig. Ta kontakt med konsumentvägledningen i Norrköping och berätta vad som hänt och om du ev. kan få någon hjälp med ärendet. http://www.norrkoping.se/vard-omsorg/konsument/ En av anledningarna till att man köper en båt av ett företag är ju för att göra en trygg affär, vilket tyvärr inte verkar ha fungerat i ditt fall. Men som konsument har du rättigheter, kolla upp dem. (Har du försäkrat båten finns det troligen också ett rättskydd men då blir det en mer komplicerad historia om du ska driva det vidare..)
×
×
  • Skapa nytt...