Gå till innehåll
fredag 29 mars 2024

Esteve

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    243
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Esteve

  • Placering
    Kommendörkapten

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Tack alla för tipsen om hur jag ska undvika att batteriet blir urladdat eller oro för att det nya ska bli det. Dock har jag full koll på den delen.
  2. Jo jag förstår det, men i egenskap av TS så vet jag anledningen till varför batteriet blev urladdat. Därav mitt svar, men du har förstås rätt i sak.
  3. Kan man på något sätt mäta konditionen på batterierna i den befintliga banken?
  4. Vet inte vart du finner i min text att priset är det viktiga??? Däremot är jag inte intresserad av att betala mer än jag behöver för att få ett fungerande batteri.
  5. Nej. Inget annat som behöver prioriteras.
  6. Tack för ditt svar! Ditt tips är alltså att det bör funka med 45 Ah. Någon annan som har annan uppfattning? Själv tycker jag det låter lite klent.
  7. Tack för din rekommendation. Som jag skriver så har det gamla batteriet fungerat perfekt under de fyra säsonger jag haft båten.
  8. Nja. Alltså batteriet har fungerat bra. Nu i höst blev det rejält urladdat och jag litar inte längre på det. Används endast för start. Tycker inte det finns någon anledning att betala mer än jag behöver för att få ett fungerande startbatteri.
  9. Tänker mig att utöka förbrukarbatteribanken med ytterligare ett batteri. Har idag tre vanliga fritidsbatterier på 70Ah vardera som använts under tre säsonger sedan de var nya. Vet att det inte är optimalt att lägga till ett nytt batteri till de tre som varit med ett tag, men det är inte aktuellt att byta hela banken. Tanken är att köpa ett till batteri med samma eller ungefär samma Ah. Frågan är vart jag bäst placerar det nya batteriet: Längst fram, i mitten eller längst bak? Är det något annat jag bör tänka på? Tacksam för svar!
  10. Det är dags att köpa ett nytt startbatteri. Frågan är bara vilken kapacitet? I båten sitter ett batteri som jag inte vet hur gammalt det är, men det har fungerat utmärkt under de fyra säsonger jag ägt båten. Motorn är en 5,7l V8 med insprutning. Batteriet är märkt med 625MCA/500CCA. Däremot framgår det inte hur många Ah det är på. Funderar på två saker: 1. Hur många Ah behöver det batteri jag ska köpa vara på? 2. Enligt instruktionsboken ska startbatteriet vara på minst 650CCA. Med tanke på att allt fungerat perfekt med det gamla batteriet på 500CCA så borde jag väl klara mig med ett sådant som ju blir lite billigare i inköp, eller finns det någon anledning att följa instruktionsbokens rekommendation och köpa ett batteri med högre kapacitet? Tacksam för svar!
  11. Alltid lite enklare om man kan få ett riktigt bra resultat utan att använda maskin, men står det något på förpackningarna om att produkterna lämpar sig bäst för maskinpolering? Brukar ju vara så med proffsprodukter.
  12. Nyfiken fråga. Körde du på de båda produkterna för hand eller med maskin?
  13. Lämnade in trimcylidrarna i höstas till en lokal hydraulikfirma. De mätte upp och bytte ut några o-ringar och annat jox. Delar för nån hundring. Nu är båten sjösatt och allt fungerar alldeles utmärkt. Innan detta var jag i kontakt med VP. Där menade man att en renovering nog skulle bli nära nog omöjligt och det fanns inga reserv-/renoveringsdelar, så de rekommenderade mig att köpa två nya till priset av i runda slängar 10 000 kr/st! Senast ändrad av Esteve | 29 juni 2012 | 14:42
  14. Jag tycker inte alls att Man får vad man betalar för, så enkelt är det. Jag är helt övertygad om att t. ex. VP har rejäla överpriser på många av sina produkter och som i flera fall inte är det minstra lilla bättre än så kallade piratdelar. Problemet är att det ofta är svårt/omöjligt att veta om det är någon kvalitetsskillnad och just därför betalar man överpriser för att vara säker.
  15. Powertrimpumpen läcker lite. Den är av modellen som sitter monterad inne i motorrummet. O-ringen mellan tank och ventilhus ser ok ut, så gör också o-ringen mellan elmotorn och ventilhuset. Kan heller inte se något läckage från slangkopplingarna. Vilken är den troligaste orsaken? Tacksam för svar!
×
×
  • Skapa nytt...