Gå till innehåll
torsdag 25 april 2024

Alanl

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    22
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Alanl

  • Placering
    Kadett
  1. Hej jag har en dt50 som är väldigt svårstartad har provat med start gas nya tändstift osv utan att det blir bättre, men när den väl är varm går den bra. och är lät startad. Vad tror ni det är för fel? att choka den hjälper inte.
  2. Köte biltemas båt trailer för ca 300 kr var lite små fel på den som fick justeras men nu är den kanon Men ny a 13 tums hjul och för längd bom.
  3. Hej har ladat ner en hastighetsmätar i knop till min iphone är det någon som har provat den och jämfört resultatet med någon dyrer utrustning då programmet bara kostar 7 kr Min båt gick i 27 knop den har en 50 Hästars tvåtaktare och är 4.5 meter. Låter det rimlig?
  4. Köpte ett båtsläpp på biltema vilket var halvdåligt men prisvärt har för mig at jag köpte det för 3000 kr med lampor och lite annat krims krams som jag ville ha. Även om jag fick ändra en del innan jag vart nöjd så var det under halva priset mot det billigaste släpet jag kunde hitta på båt mässan. Det jag fick göra eller gjorde sig själv. Båda stänkskydden lossnade efter ca 5 till 40 mils körning i 50-90 km/h genom Polen. (jag är medveten om att man bara får köra 30 km/ h i sverige) Centrumbulten var inte dragen så efter några mil fick jag stanna vid en verkstad för att dra centrumbulten, efter att hjulet började vobbla, efter det vart allt bra. När jag kom fram till sverige så bytta jag hjul till 13 på en skrott (4 för 700 kr) har två ligandes som passar om någon vill köpa? Orginal är 8 ! Sen förlänge jag bomen vilket var enkelt då allt var bultat då båten vart lite baktung med 50 motor. Så för ca 4000 kr och en dags arbete får ni en trailer som passar båtar upp till 5 meter!
  5. Är det någon som har marin konverterat SAAB's Etanol turbo?
  6. 1. Vad har Du för båt/motor och hur använder Du motorbåten mestadels? (bada, fiska, vattenskidor m.m) 2. Hur länge brukar Du köra med båten när Ni åker ut? (ungefär tim) 3. Köpte Du båten och motorn i ett paket eller separat? 4. Vilka är de tre viktigaste egenskaperna som en bra utombordare skall innehålla/uttrycka? (t ex pålitlig, snål, snabb m.m ) 1)Pålitlig 2)snabb 5. Vad kommer Du att tänka på när ordet miljövänlig kommer upp? min gammla tvåtaktare som är allt annat en miljövänlig, skule vilja ha SAAb's etalol turbo i båten på 200h 6. Skulle Du kunna tänka dig att välja en miljövänligare utombordare om det erbjöds på marknaden? Ja 7. Övriga synpunkter och tips uppskattas. Jag skulle vilja ha en liten 50 hästars fyratakts etanol diesel eller en diesel som gick på rapsolja.
  7. Även om det inte är någon större vinst att att köra med lågenergilampor hemma så är det kanon på båtar där man är rädd om energin.
  8. Jag provade nya snurran idag och den maxade 27 knop (50 km/h) och jag tycker det räcker, ska försöka höja motorn lite för just nu så ligger kavitations plattan ca 10 cm under båten. Förhopningsvis så kanske jag kommer upp i 30 knop när det är fixat? Och det hoppas jag räcker för att kunna åka lite vattenskidor och åka och fiska lite någon helg?
  9. Hej jag var igår vid Marin shopeni Älvsjö efter att ha fått tips om att dom har allt, tyvärr hade dom inget ev det jag behövde... Upptäckte att pinbultarna till förgasaren var av på min nya motor så jag tänkte köpa nya packningar och nya bultar och sälja motorn billigt. För i övrigt går den kanon använde den ca en timme och den gick som en raket tyvärr lite för bra till min lilla båt (4,5 meter). Så nu har jag köpt en Suzuki 40 DT som provkördes igår.
  10. Hej Jobbar som Flygtekniker i skolan fick vi lära oss göra mindre arbeten med kolfiber. Kolfiberarken kommer i ark som är färskvara, du måste ha en mall som du lägger arken över hälst två tre lagger eller mer. om du vill få upp ful styrka må skall du desutom ha en vacum pump som suger ihop allt när det härdar i ugn. Men om ni bara vill ha styrka så går glassfiber ocg epoxy nästan lika bra nästan samma styrka och mycket enklare att arbeta med.
  11. Hej Hur brukar el'en till bakljusen vara kopplade? Jag drog kablarna i balken sen till en ljusramp. men det blir rätt bökigt, funderar på att säta en kontakt vid hjulen men funderar på om det blir strul med vattnet? Senast ändrad av Alanl | 31 juli 2010 | 13:23
  12. Artnr: STMSS547A Beskrivning: Relä marint Specifikation: Varugrupp: Övrigt relä/regul./kontakter/motstånd/brytare Saldo: Finns i lager Rek ex: 324 SEK Rek ink: 405 SEK Info: PRESTOLITE Extra info: Ersätter art: SIE185840
  13. hej Min motor fick jag köpa till ett bra pris av en släkting som hade fått den som delbetalning för ett jobb han inte hade fått betalt för, han jobbar som snickare. Igår upptäckte jag varför han hade fåt den så billigt när jag skulle ta min andra provtur. så skakade förgasarna loss, det vissade sig att pinbultarna till förgasaren var av! Nu tänkte jag vara lite lat så om någon vet någon som är duktig på att meka tvåtaktare? Senast ändrad av Alanl | 28 juli 2010 | 10:15
  14. Du trär bara kabeln genom röret i motorn, har inga bilder men kan ta några idag ich skicka. Är på väg till båten nu.
  15. Hej Jag har preciss koplat in styrning av teleflex modell på min morfars gammla båt. Nu centrerar inte motorn efter att ha pratat med experter på Hansen Racing och Erlandsons brygga så är enda lösningen att justera länkarmen. Så jag har fixat en vinkel som jag hoppas skall fungera? Se bild. Men jag är osäker på storleken på bulten då en vanlig m10 är lite för liten och har fel gänga? Är det tum storlek? Senast ändrad av Alanl | 26 juli 2010 | 02:07
×
×
  • Skapa nytt...