Gå till innehåll
fredag 19 april 2024

trimaran74

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    28
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om trimaran74

  • Placering
    Fänrik
  1. Hej där. Det finns en vädertjänst som jämför. www.climendo.com
  2. Om det är kompassen i siffror som du vill ha, så är det riktning du ska ställa in i datafälten. På min E-trex & gps60 så blir det samma som på kompassrosen.
  3. Mina tankar går till motorvärmaren på en bil. Skulle det inte gå att använda ett sånt uttag i förpiksluckan. Det sitter väldigt öppet & oskyddat fram på bilen utsatt för både regn & snö. Problemet blir kanske att hitta en tillräkligt lång anslutningssladd.
  4. Funderar på kvalitén på biltemas prylar. Vantskruv t.ex. På en båttillbehörsaffär får man ge 300:- ( lite till) för en skruv, medan biltema vill ha 150:-. Det är ju en ganska viktig detalj så hållfastheten måste ju vara ok. Schacklar lika så. Man vill ju inte att sakerna går sönder så att man får masten i huvet eller nåt. Vad tror ni? Kan ju inte finnas så jättemånga tillverkare av sånt. Är det bara inköpskvantiteten det hänger på? Eller?
  5. Tjena Har en albin O-41:a. Med växeln i neutral så är det tyst & lugnt, men så fort jag lägger i en växel så börjar det skrapa. Vad tror ni om det. Vad är trolig orsak. Jag har spänt både lamellkoppling & bromsband. Drar jag åt lite till blir det bara svårare att få i växeln.
  6. En fråga/reflektion. Bör inte båda förbrukarbatterierna vara av samma storlek? Det har jag fått lära mig. Samma sort & samma storlek. Man kan inte göra något åt det gamla, men när man köper nytt. I min bank har jag 2st 85Ah=170Ah. Laddar dessa med en C-tec som är rekomenderad för max 90Ah. Det enda som händer är att det tar lååång tid att ladda fullt. Det har ingen betydelse då jag har hela vintern på mig att ladda. Sedan har jag möjlighet att underhållsladda i hamnen när jag inte använder båten. Tiden är inget problem. Vad tror ni om eventuella risker med att använda en liten laddare?
  7. 600 SPÄNN för ett litet ankare?? 90kr i frakt. En dragg från biltema på 1.5kg funkar lika bra. Kostar 60 spänn http://www.biltema.se/Bat/Ankare/Dragg/Dragg/
  8. Ladda alla samtidigt. Hur har du kopplat dom? Har du skiljerelä mellan start & förbrukarbank? Du kan antingen koppla både plus & minus startbatteriet, eller plus på första batteriet i serien & minus på sista.
  9. Å ena sidan. Tanken är god. Låter fjuttigt med 10 L till en V8 när man snurrar runt bland kobbar & skär. Å andra sidan. Har du aldrig behövt använda den reserven du har, så varför skaffa mer. Men om du har plats för en stående jeepdunk utan att den är ivägen, så KÖR PÅ.
  10. Välkommen till oss seglare. Det är inte så dumt att gå med i en klubb. Där finns det ofta jollar att låna när man går seglarskolan. Vi har ingen övre åldersgräns i våran seglarskola. Alla från 8 år & uppåt är välkomna. Annars kan man köpa en seglingsklar båt för mellan 5000 & 10 000:-, med motor. Stortriss MK1 t.e.x. Inte någon superseglare men annars en kanonbåt. Liten, lätt, övernattningsbar, skaplig sittbrunn & ganska billig. http://www.blocket.se/ostergotland/Stortriss_MK_1_26876072.htm?ca=12&w=2 Lycke te
  11. En liten undran! Läste annonsen om båtplatsen i Sannegårdshamnen. Är inte 10 000:- mycket? Eller är det vad man får betala där? Jag ligger i en mindre stad visserligen, men betalar mindre än hälften för en plats vid 8m Y-bom. 2,5m bred, Framdraget el & vatten.
  12. Hjälper väll inte om det är mätningar & upptäckter av nya grund? Kan dom, så kan vi. Själv har jag kört på ett gammalt grund som legat på samma ställe i många år. Skulle bara kolla om det låg kvar....Det gjorde det. Senast ändrad av trimaran74 | 14 januari 2010 | 11:22
  13. Vilka versioner har ni på era Fugawi & Maxsea? Jag har Fugawi 3.? på den ena lappen & Maxsea 10.? på den andra, Och jag hittar inte funktionen för att få kurs-upp på någon av dom. Är det för gamla versioner, eller hur gör man?
  14. Stämmer! Det var väll då som dom spräckte backslaget? Synd. Tror det är en Albin o-41:a som sitter i.
  15. Håller med till . & pricka. Drömmer om det ljuva livet ombord & får sig ett gott skratt. Dels är det lättlagad mat, men framför allt, en RIKTIG båt. Ingen tupperwarebalja som guppar runt. Jag ser varje avsnitt.
×
×
  • Skapa nytt...