Gå till innehåll
torsdag 28 mars 2024

Amanda31

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    614
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av Amanda31

  1. Noterar att det finns en viss radikalisering i kolgrillargänget. Utvecklingen av gasolgrillar gör att jag ändå vågar skriva i tråden - finns många behändiga gasolgrillar som man kan använda i sittbrunnen. Jag har gjort så i många år nu. Perfekt att grilla när man svajankrar. Hoppas ändå kollgrillningen blir kvar. Är så roande att se folk njuta av sina virrar vid grillen på klippan och sedan lätt fryntlig balansera steken ner från klippan, upp på båten och till sittbrunnen. Min egentliga fråga är vilka gasolgrillar ni tycker är smidigast i båten. Man vill ju ha mycket grillyta, praktiska avställningsytor, funktionalitet och bra koll olja så det inte dropper på teaken. Och sen kunna packa ihop den så den blir liten och lättstuvad. Tips?
  2. Det var ju ändå ganska uppmuntrande besked. Trodde att man skulle vara glad om man slapp skrotningsavgift eller transport till återvinning. Motorn är en VP 2003 T från 1989. Originalmotorn i min Wasa 420. Fungerar bra men det har kommit lite skräp i kylsystemet som gör att motorn går varm. Ett ganska vanligt problem har jag förstått. Men den är gammal och jag byter hela paketet (inkl. drev, kablage, reglage etc.) för att vara trygg med att det inte ska hända något i framtiden.
  3. Det tog 10 år innan kaviartråden började slira (Vegiar, messmör...). Hittade ett par tester som kan vara av intresse. Änglamark tycks vara en kaviar som klara sig ganska bra och som inte fått så stort utrymme i tråden tidigare. https://bloggeddie.blogspot.com/2021/07/kaviartestet-avslutas.html https://tobiasarwidson.com/bast-kaviar/ Testerna ska dock tas med en nypa salt eftersom de inte genomförts i sittbrunnsmiljö.
  4. Hej, i stället för att starta ny tråd gör jag ett gästspel i denna. Dessutom med en segelbåtsorienterad fråga. Sorry om jag bryter mot etiketten. Jag installerar ny motor i min 42-fots segelbåt under hösten/vintern. Finns det någon marknad för begagnade inombordare? Var?
  5. Nope. motgång. Är en annan Amungen som finns i listan. Längre söderut. Den Amungensjö jag är ute efter är den vid Svabensverk, längre norrut i Hälsingland
  6. Jepp, såg det! Mycket spännande detta!
  7. Anade det. Men kan vara värt att byta utrustning.
  8. Amungen. Men också Näsfjärden är av intresse. Ove, ok. Man kopplar alltså ekolodet (ett garmin med - tror jag - NMEA 2k) till GPS. Var får jag tag på Navionicskortet? Och kan du berätta mer om kartritningsfunktionen?
  9. Min polare har en motorbåt för fiske i en större sjö i Hälsingland. Det finns naturligtvis inget sjökort för sjön och den är inte uppmätt. Båten har legat i Mälatrn där Lowrance gps fingerat bra. Men finns det någon möjlighet att montera ett gps-dhip för typ Hälsingland? Så att man kan använda den i sjön där den är ni? Typ för att markera fiskeställen och grund etc. Är en lowrance hds 5m
  10. Det är inte så dyrt att köpa nytt- Kontakta några segelmakare, typ Boding som ofta ligger bra till i pris och kvalitet.
  11. Verkar finnas gott om säl i år. Såg en i Slätbaken utanför Söderköping. Och sedan en till i norra Mysingen. Den i Mysingen vände upp alldeles framför fören nästan som en delfin. Verkade sikta på samma sund som jag mellan Utö och Ornö...
  12. Välkommen, här finns många kunniga båtnördar.
  13. Jag har en toksnygg rorkult i trä som suttit på en ok-jolle. Kan tyckas som den är liten och klen, men den är ordentligt byggd, lätt och snygg. Hör av dig om du vill köpa.
  14. Så var det klart. Eftersom mönsterpassningen gjordes efter aktertoften blev det några smala plankor i ytterkanterna, men det är ok. Svart fogmassa i kanterna är bökigt att jobba med. Skulle jag göra det igen skulle jag överväga ljus nåt och vit fogmassa i kanterna. Det enda arbetsamma momentet var att maskeringstejpa inför kantfogmassan. Både paneler och ytorna runt om dem måste tejpas om det ska bli en snygg kant.
  15. Inga tips på lösmeter av Isiteek. Ok. Får väl köpa en hel rulle. Och passa på att lägga teek också på andra ställen.
  16. Får man se resultatet? Är själv sugen på att göra detsama Aktertoften tillbaka i båten. Återstår att lägga en sträng svart fogmassa runt panelen. Sedan dom övriga panelerna på dom andra tofterna. Tveksam om det blir så mycket billigare än teak, Men eftersom det är så lätt kan man göra allt själv. Men saknar alltså en meter till sista toften... Är inte så sugen på att köpa en hel rulle. så letar efter någon som säljer en kortare bit eller per meter.
  17. Får man se resultatet? Är själv sugen på att göra detsama Valde att inte ha någon ram. Här är aktertoften (som går att ta lyfta bort och ta med hem). Bör vara över 20 grader när man limmar ihop panelerna. Mallningen galet viktig.
  18. Amanda31

    Isiteek

    Valde Isiteek för att piffa upp sittbrunnen. Måste säga att det är riktigt bra. Lättarbetat och blir snyggt. Men. Jag saknar ca en meter till den sista toften. Någon som vet var man kan köpa Isiteek som metervara? Eller som har en bit Isiteek över? Svart fog.
  19. Chorizotubost. Inte dumt alls. Ligger nog topp tre.
  20. Bra länkar och tips. I filmerna används en limspray. Verkar ju väldigt smidigt. Finns den på svenska marknaden?
  21. Bra länkar och tips. I filmerna används en limspray. Verkar ju väldigt smidigt. Finns den på svenska marknaden?
×
×
  • Skapa nytt...