Gå till innehåll
tisdag 19 mars 2024

Lil-Bossan

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    131
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Lil-Bossan

  • Placering
    Örlogskapten

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Jag fick ett tips från båten bredvid oss att man ska lägga GPS:n i en kastrull när det åskar så den inte far illa. Är detta riktigt? I så fall ska man väl lägga mobilen,surfplattan, radion/stereon och VHF-radion i kastrullen med. Så många kastruller har jag inte med mig i båten, kanske att man ska ta med den stora zinkbaljan så allt får plats. Är det så att Ni vet något om detta så skriv gärna en rad.
  2. Jag tackar för svaren och önskar Er en fortsatt trevlig dag.
  3. Tjéna. Ja nu kommer hösten och det är snart dax att ta upp båten. Ska man fylla upp tanken med diesel eller inte. Tacksam för svar.
  4. Tjéna. Jag har en Yanmar men jag tror detta gäller de flesta motorer. Jag fick lära mig av han som servade min motor att man kan ta bort termostaten så får du in glykolblandningen direkt.
  5. Busenkelt. Jag klättrade upp i masten och trädde i flagglinan.
  6. Lil-Bossan

    Propeller

    Hej alla båtägare. Ja nu närmar det sig sjösättning. Sista turen med båten i höstas var inte kul. Det visade sig när jag tog upp båten att det var en mindre musselodling på propellern. Hur ska jag göra för att inte råka ut för det i år? Jag har en segelbåt med en mässingspropeller. (Inte foldingpropeller) Tacksam för svar. Danne
  7. Jag har, som Rolle skriver, hört att det är lagt på is ett tag framöver. Om jag inte minns helt fel så tror jag det var av kostnadsskäl. (Osäker)
  8. Jag har en Ericsson Xperia. SSRS har en app där du kan se hur vädret til sjöss ska bli. Där kan du se Vindstyrka, vindriktning, vädertyp, lufttemp, vågor, ström, lufttryck och vattentemp. Atlantica har också en app som du kan finna bra ankringsställen. Även Volvo Ocean Race har en app där man kan följa båtarna under tävlingen. Om du är nyfiken på sevärdheter och fakta kan du tanka ner TV4 Fakta-appen. Intressant app. Alla dessa appar är GRATIS. Ha det skôj.
  9. Att få vara ute på havet en hel dag och segla är fantastiskt. Om solen skiner och det är över 20 grader är bonus men att segla i regn och rusk har sin tjusning det också. Tänk att tillryggalagt en knippe distansminuter och sedan hitta naturhamn i lä. Tända sedan upp grillen och slänga på något gott kött och njuta av ett glas vin till det. På morgonen när man vaknar kokar man kaffe. Under tiden kaffet får sjunka i kitteln tar man sig ett morgondopp. Sätter sig sedan i sittbrunnen, häller upp en kopp kaffe och njuter av den vackra utsikten. Eller när man varit ute i regn och kuling. Hittar sedan en gästhamn där det inte är några problem att få plats. Man lägger till, hälsar på andra båtägare och tar sedan en skön varm dusch. Om det fortfarande regnar tar man fram en bok, lägger sig i salongen och läser samtidigt som man hör regnet smattra på rufftaket. Med andra ord, livet på havet är undrebart. Senast ändrad av Lil-Bossan | 04 november 2011 | 18:44
  10. Kolla in Dixie 27. Den seglar bättre än Amigo 27. Jag har erfarenhet av båda båtarna. Marieholm har jag aldrig provat.
  11. Har nu provat Salt o Sill. Fantastisk.
  12. Lil-Bossan

    Yanmar yse8

    Tjénare Gubbs and Gumms. Jag ska för första gången byta olja i motorn själv. Men jag har ingen ANING hur mycket olja det går åt och framför allt VILKEN olja som jag ska använda. Jag tänkte så här: Jag sjösätter och kör ca. 4 distans till båtplatsen. Detta tar cirka 45 min. Väl framme kastar jag mig ner i motorrummet och knôr ner slangen till oljebytarmojängen. Suger sedan upp oljan med mojängen och dönar ner ny fräch olja. Så, mina vänner här på Maringuiden, är det någon som vet hur mycket olja som går åt, och är det något annat som jag bör tänka på. Tackar på förhand för hjälpen. Sjösätter helgen v. 18
×
×
  • Skapa nytt...