Gå till innehåll
lördag 20 april 2024

stefanfr

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    54
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

1 Neutral

Om stefanfr

  • Placering
    Löjtnant
  1. Uppdatering: Glappet blev för stort, när jag skulle pumpa in soppa sprutade den ut runtikring. Lösning är att jag kommer köra med interna tanken istället (att jag inte gjort det tidigare, så man slipper släpa på tanken till och från båten varje gång). Mailade Kinamarin som jag köpt motorn av. Fick svar inom ett par timmar (trots industrisemester) med förslag på reservdel, samt att den finns inne på lager. Den servicenivån tycker jag är bra. Förmodligen väntar jag med att mecka med detta tills nästa vår.
  2. Olja bytt, motorn påhängd. 3 ryck krävdes, sen var den igång igen. Årets problem är att det var svårt att trycka fast anslutningen för den externa tanken. Testat med två olika anslutningar (dock från samma inköpsställe), samma resultat - det går, men är lite trögt. När anslutningen väl sitter där går den som vanligt. Fortsatt fullt acceptabel ljudnivå på låga (upp till ca. 1/3 gas) varv, men nu känner jag verkligen för att försöka göra något åt ljudnivån på högre varv. Har sett en del tips på forumet, ska se om jag får till det.
  3. Jag håller med - skulle vara intressant att få ett säkert svar, kanske t.o.m. från Parsun eller Yamaha själva. Men det tror jag vi kommer få vänta på länge. Om Parsun har stulit någonting från Yamaha förväntar i alla fall jag mig att Yamaha skulle ta till legala åtgärder. Har det gjorts? Jag anser inte att en kopia automatiskt motsvarar stöld. Som Yamaha-klon skulle jag definiera en motor som till konstruktionen är så lik Yamaha att det stöts och blöts om det bara är en kopia, om den licenstillverkas, etc... alltså det som är fallet när man jämför Parsun med Yamaha här på forumet. Det jag syftade på i min förra post var just huruvida Parsun är bra eller dålig. Då tycker jag det känns vettigare att lyssna på någon som haft en Parsun ett par säsonger, hellre än att lyssna på någon som inte har någon praktisk erfarenhet av den alls.
  4. Att Parsun skulle vara precis som Yamaha är det nog ingen som tror på, inte ens säljaren som sa det. Däremot skulle man nog kunna kalla det en Yamaha-klon? Det är t.ex. samma anslutning för extern tank. Sök på Parsun här på forumet. Finns en hel del trådar. Koncentrera dig på de som har faktisk erfarenhet av motorn (du kommer nämligen hitta en hel del tyckande också, från de som inte äger eller har ägt en Parsun). Ska själv snart gå in på fjärde säsongen med min 5-hästars Parsun.
  5. Bara så jag också förstår; Hidean har gått bra, men du skulle hellre lagt ett par tusen till på en annan motor som känns mindre plastig? Att startsnöret gått av 3 gånger tyder självklart på bristande kvalitet, men hur upplevde du resten av motorn? Väntar fortfarande på avslöjande statistik från sea-ray_230...
  6. Just det känner inte jag igen. Däremot pumpade jag i för mycket bensin i början. Jag gjorde som manualen sa, och pumpade blåsan hård (eller vad det nu står). Men det upptäckte jag var för mycket... Däremot rekommenderas att man trycker in choken (stänger av den) ett par sekunder efter att motorn startat, men är det inte så även på andra märken?
  7. Motorn påhängd sedan ett par veckor, och den fortsätter gå även den här säsongen verkar det som.
  8. Man bör väl lägga den på rorkultsidan. Vet inte vad som kan hända annars. Testa att bara ha den rättvänd och tappa ur bensinen ur förgasaren via den mässingsfärgade dräneringsskruven. Pumpa sedan i ny bensin. Förmodligen väldigt dum fråga - du har väl luftningsskruven öppen?
  9. Precis. Vi är nog ett par stycken nu som har Kinamotorer. Eftersom sea-ray_230 uppenbarligen har statistik skulle det vara intressant att se den. Framför allt för att i det kortare perspektivet se om vi fått mer, eller mindre, än vad vi betalat för. I det längre perspektivet måste vi vänta åtminstone 3, 5, kanske 8-10 år till för att se. Som sagt, när statistiken är framme (beroende på hur den är framtagen*), ska det bli intressant att se hur mycket sämre Kinamotorerna är än de japanska motorerna. Att det är viss skillnad förutsätter jag med tanke på prisskillnaderna. * Självklart officiell statistik från t.ex. generalleverantör, inte hörde av min kusins kompis som såg en trasig Kinamoppe i sin grannes garage. Senast ändrad av stefanfr | 22 juni 2010 | 07:55
  10. Bra där. Jag har för mig att jag efterfrågade sådan statistik förut i annan tråd. Kan inte du visa den, enkelt uppställd där man ser antal sålda motorer per märke, och antal reklamationer. För enkelhetens skull räcker det med t.ex. år 2009. Jag kan tänka mig att t.ex. Parsun kommer högt upp, framför allt eftersom märket är relativt ungt, men det skulle vara kul att se hur stor skillnaden är. Tack på förhand.
  11. Vill man ha underhållning - sök på Parsun på detta forum, och läs om hur hiskeligt dåligt allt från Kina är. Det skulle förmodligen - som konsumentupplysning - vara bättre om man specificerade vad som var dåligt med just din Parsun. Men uppfattningen jag får är att de flesta som tycker illa om t.ex. Parsun aldrig ägt någon. Eller?
  12. Anledningen till få svar kan vara att det finns så många trådar att skriva i. Ska snart starta 3:e säsongen med min 5hk Parsun. Ett par småproblem i början, men det var nog (sett i backspegeln) mer ovana vid utombordare, och otydligheter i manualen. Motorn som sådan går förmodligen lika bra som sina mer kända kusiner. Som jag nämnde någon annanstans härinne; vi var 3 stycken som köpte nya motorer, vi var alla inne på service med dem; det vara bara Yamahan och Suzukin som det faktiskt var fel på. Sett till den lilla undersökningen så är Parsun bra, och Yamaha och Suzuki dyrt skräp.
  13. Som jag tolkar det får man ha två spön, om man är två personer i båten. Det gäller alltså (på riktigt) inte mig. Ens när jag har semester blir det hälften av den mängden fiske. Jag sätter personligen tillbaka 90-95% av fisken jag fångar. Undantag är om jag är övertygad om jag kommer äta den, eller om den av någon anledning är skadad eller sjuk (vilket inte hänt hittills i den här sjön). Det känns som jag inte är fel ute, när jag tycker att man kan fiska en hel del utan att man ska sluta kalla det fritidsfiske. Tack för svaren.
  14. Jag kanske bör tillägga att man i fiskevårdsföreningen har bestämt att man bara får trolla med ett spö i taget. Samtidigt som man har en övre fångstgräns på 20 kg... Jag lade som förslag förra året att man åtminstone skulle få köra med två spön eftersom vi redan har en begränsning på 20 kilo per år (vilket jag kan köpa). Jag var inte med på stämman, men de jag pratat med tyckte det verkade vettigt. Styrelsen bestämde dock att mitt förslag sög, och 1-spö begränsningen kvarstår. Behöver jag tillägga att nätfiske är tillåtet.
×
×
  • Skapa nytt...