Gå till innehåll
måndag 29 april 2024

MX175

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    16
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om MX175

  • Placering
    Kadett
  1. Har nu haft båten några månader. Är mycket nöjd med denna. Båten går fint och stabilt i sjön och har passat våra intressen. Dvs åka ut i skärgården sola, bada, fiska och utforska nya fina öar. vi övernattar väldigt sällan och då detta ska göras blir det tält. Några har skrivit att 3.0lmotor är lite surrig och håller med om detta. Dock så finns det inte någon motorumsisolering för ljud över huvudtaget så till nästa säsong så kommer detta att ordnas till. Kapellet är lite tråkigt att fälla upp och ner då det innehåller flera delar med dragkedjor och knappar som ska passas ihop. Man behöver dock ej montera ner alla delar utan kan ha takdelen och fönsterdelar kvar så sitter man bra skyddat för väder och vind.
  2. Tittade lite på din båt i sjöboden. I dina uttalanden om denna så verkar du inte ha provkört denna än. Väntar du på din båt oxå eller har du fått denna och kört den? Själv så har min precis kommit hem enl båtfirma och den kommer att vinterförvaras hos dem samt i ordningställas till våren. Om du kört den vore det kul att höra lite vad du tycker om båten.
  3. Om några år med lite inflation så kanske detta är ett riktigt fyndpris
  4. Tittade lite på Båtguiden och hittade ditt namn med en Glastron mx 175 årsmodel 2007. Så det blev ett köp i allafall? Senast ändrad av MX175 | 31 augusti 2007 | 07:11
  5. Sea Ray kan jag ej uttala mig om då jag ej tittat på någon. Jag tittade även på Baylinern som du skrev om men jag tyckte ändå att glastronen verkade trevligare och mer robust kändes mer rätt i mitt tycke och smak. Jag var oxå intresserad av en Four Winns 180 Horizon som jag oxå tycker ser trevlig ut. Tyvärr så har vi ingen återförsäljare i närheten så därav föll den båten bort lite. Du tyckte att Glastronen ser lite spetsigare ut men jag vet ej om detta stämmer. Bilden som jag lagt upp är i lite taskig vinkel. kanske därför den ser spetsigare ut.
  6. För att avleda lite av eran ilska och lägga lite av krutet på något annat så har jag en fråga? Brats??? skulle vilja veta vad förkortningen består av samt hur ordet uppkommit och en närmare beskrivning vad detta är. Har det att göra med att man har föräldrar som har mycket pengar så man själv ej behöver bry sig?. Har jag förstått rätt eller? Någon som kan förklara närmare? såg ett filmklipp om kustbevakningen och sk Brats. Samt att ordet har nämnts på denna tråd. Senast ändrad av MX175 | 28 augusti 2007 | 16:34 Senast ändrad av MX175 | 28 augusti 2007 | 16:35
  7. Håller med Gesse. Även straxt innan Stegeborg så ligger det en stor ö som kallas Eknön. i området kring denna ö finns mycket vass. Har dragit många fina gäddor där (kolla södra sidan.) Även vid Stegeborgsslottsruin så har jag lyckats med fisket. Abborre fungerar fint där. Tydligen så ligger det mycket stock och sten på botten som fungerade förr som spärr för att förhindra krigsfartyg att ta sig in till Söderköping. Har även fått fina gäddor där oxå. Tyvärr så finns det oxå risk att fastna i dessa stockar med dragen. Lycka till med fisket och skriv gärna en liten berättelse hur fiskelyckan blev. Mvh Micke Senast ändrad av MX175 | 28 augusti 2007 | 15:46
  8. Usch vad less jag blir när jag läser ditt inlägg har alltid fått lära mig av min morfar att vi är i skärgården på djuren och naturens vilkor för det är deras hem. Samt att man ska köra försiktigt och visa andra människor och djur respekt.
  9. Hejsan. Har en Nissan Primera sport -00. Har fungerat felfritt i alla år. Har beställt en Glastron MX175 som jag får i vår.(Jobbigt läge det blir en lång vinter.) Min förhoppning är att det ska bli lika strulfritt med denna båt som med bilen. Har precis sålt en snipa gullholmen 21 som oxå funkat bra.
  10. Om jag har förstått saker och ting rätt så kommer regler att bli ganska generösa vid övergång till ett sk båtkörkort. Dvs om man har ett intyg på en sk nautisk kompetens som förarintyg(skärgårdskeppare eller kustskeppare kan man visa upp detta och då få sitt båtkörkort. Har jag missförstått detta? Är det någon som vet hur det kommer att bli? Det står i tråden att förare med gammal dokumenterad erfarenhet kan få körkort utan att genomgå prov. För att få dokumenterad erfarenhet måste man väl ha skrivit upp hos en NFB skrivningsförättare.
  11. Jag har själv varit på sjön. Jag var på sjömätningsfartyg där vi gjorde sjökort för både fritidsbåtar samt militär och yrkestrafik. Har läst en massa sjökunskap och navigering. Det var meningen att vi skulle få ut en förhörsförättare och skriva upp för både förarintyg(skärgårdsskeppare) och även kustskeppare.Tyvärr blev denna sjuk så detta ställdes in. Synd annars hade man ju bara behövt lämna in intygen för att få lappen. Min sambo har börjat läsa på distans via Internet och fått hem en del böcker så tanken är att vi ska skriva upp när hon anser sig klara av detta. Jag tror heller inte att körkort kommer att lösa alla problem för det har det inte gjort i biltrafiken heller. Däremot de som aldrig varit på sjön förut kan köpa en båt utan några som helst förkunskaper och bara åka iväg. Visst det är ju första gången någon gång för alla. Men många båtförare har kanske haft det som jag och varit med sina föräldrar på sjön och växt upp med detta. Då har man ju fått med sig förkunskaper. Som ni ser så är jag lite kluven till detta med båtkörkort.
  12. Pratade med min Morfar ang biltrafik och hur detta ändrades under åren. När han var liten och de var ute och åkte så hälsade bilister på varandra. Samt att man visade hänsyn och hjälpte alltid till om det var något som hade hänt. Typ bensinstopp,punktering osv... Sedan inträffade något. Det blev fler bilister,farten ökade, man slutade hälsa på varandra i trafiken, Samt om man fick punktering eller bensinstopp så åker de flesta bara förbi. Om vi kopplar i hop detta med hur båttrafiken var för några tiotals år sedan och hur den är idag så finns det vissa likheter.(förutom punktering då) Trots att det krävs körkort för fordonstrafik så är det inte bättre på vägen. Jag vet ej om lösningen är körkort på sjön. Själv så har jag varit med min morfar och Pappa på sjön i många år, samt började köra båt i ung ålder och gissa om man fick en utskällning om man kört för fort förbi en båt och dragit upp för mycket svall. Eller om man inte uppmärksammat fågelmamman med sina ungar i vattnet. Ja körkort eller inte det är ju frågan??????
  13. Min sambo har själv precis beställt en distanskurs som man läser över internet(förarintyg).Navigationsakademien. Man kan läsa både på internet och följa med i böckerna. Sedan skriver man delprov från varje kapitel och kan då se hur man ligger till. Jag har själv tittat lite på sidan och tycker denna verkar bra. När alla delprov är godkända så mailar man dem så ordnar de en uppskrivningstid. Eller att man själv kontaktar en skrivningsförättare på närmaste ort. Sök på NFB (http://www.nfb.a.se) klicka sedan på skrivningsförättare. Tänkte att vi skulle skriva upp samtidigt så vi är redo i fall det blir något av med båtkörkort till nästa sommar.
  14. Hejsan. Jag var och talade med försäljaren till min båt och hörde mig för ang sötvattenkylning till motorn.(Ny aldrig körd). Han tyckte att det kunde vara bättre att installera en form av saltavhärdare istället. Skulle tydligen fungera så att efter körning trycker man in en knapp som gör att det går runt en form av vätska som neutraliserar saltet samt lämnar en korrusionsskyddande hinna. Han tyckte att detta kunde vara bra då man får ut denna även till hela systemet som avgaslimpa o dyl. Undrar om det är någon som har erfarenhet av detta system eller har info om detta. Har letat lite på nätet men ej hittat något. Vad tror ni kan detta vara något?
×
×
  • Skapa nytt...