Gå till innehåll
fredag 26 april 2024

Rallisaari

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    23
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Rallisaari

  • Placering
    Kadett
  1. köp Degen DE1103 på *bay, den har fått bra betyg av flera sajter. Jag har den och har fått bra mottagning med den överallt. Använt både Airmail och JVcom32. Dock har jag detta som backup bara, annars kör vi med Icom703mkII med Pactor2.
  2. Melle: Tror jag har varit och kikat på er hemsida vid nåt tillfälle, om ni är de jag tror ni är =) Javisst, den devisen stämmer nog bra den med. Och om det blir trångt på 27fot båt? Ja, klart det blir ibland, men det är bara frågan om inställning. Men visst, vi ska inte sticka under stol att vi kikar och planerar på större båt till nästa resa =) Och stålbåt uteslutet då. Inget skoj i att kura skymning i åskoväder i en plastbåt... Vi visste ju inte om detta skulle vara vår grej, och det kändes tråkigt att spara många år för att sen komma på nån månad in på resan att det inte alls föll oss i smaken. Men nu gjorde det i alla fall och det känns helt rätt. Varit hemma i ca 1 vecka nu och det börjar redan suga i res-tarmen. =)
  3. Hej! Vill bara säga en sak. Bestäm er och kasta loss så fort ni kan. Vänta inte på att båten ska bli färdig(för det blir den aldrig!) eller att ni hunnit köpa det senaste och tuffaste prylarna...då kommer ni aldrig iväg. Det svåraste är att bestämma sig. Vi bestämde oss för att dra iväg hösten 2009. Den 11 augusti 2010 kastade vi loss. Vi sparade pengar i ca 6 månader genom att dra in på utgifterna. Flyttade bl a ut och bodde i husvagn då. Vi gör en budgetresa genom att ha en liten båt (allegro 27) och inte slösa pengar på hamnavgifter mm =) Vi befinner oss för nuvarande i Afrika,Marocko, Rabat....Det tog oss 4 månader hit. Planerna var att vi skulle vara borta 1 år men det blev förlängt till 2 år i dagarna...vi vill inte stressa. Go small,Go now är värt att fundera på. Så för att svara på om man är knäpp eller bara tokig...Själv hade jag blivit både och om vi inte hade kastat loss! =)
  4. Sitter en Jula pump med nivåvakt i min, har båten i året runt. Fungerar utan problem. Men jag funderar på att bära bort några hundralappar till Jula, så att den säkert håller. För visst är det så, ju mer det kostar, desto bättre är prylarna. Ungefär som den portabla grillen för 199 kr jag köpte på Biltema som gick för 1195kr i den lokala båtbutiken,samma grill, annan logga. Har hållt i 3 år utan en tillstymelse av rost eller åverkan, dessutom är den mycket flitigt använd. 3 ggr om dagen i ett halvårstid.
  5. Västkusten. å trängsel å trängsel vet jag itnte om det är =) Trängdes igår med en oljetanker och Västtrafik.
  6. ja, det finns nån här på forumet som har det vet jag. Vi får hoppas att denna individ råkar titta förbi här och kan tänka sig skicka över lite kuriosa. Var på båtmässan i gbg och såg Flygfisken i jubileumshallen...tänka sig, anses denna farkost lite som ett stycke historia Kul tycker jag, kommer aldrig göra mig av med denna båt,tar ju ingen plats direkt heller Mvh/ Roger.Ps Sitter just nu i segelbåten, kaminen på full flås, 4 minus ute, ska segla imorgon ut och trängas med de andra vinterseglarna
  7. Hydrofoilen fästes med genom att man borrar hål genom kaviationsplattan. En rail undertill borde i mitt tycke ge en mer kursstabil Flygfisk. Min väger lite mer än de ursprungliga 80 kg tomvikt då jag har förstärkt den på olika vis. Tycker den är rejält stabilare nu. Hade en tanke på att slänga i ett jet-aggregat =)
  8. Ja, en sån, fast min är knäckt uppåt så att säga. Ang, studset så avhjälpte hyrdofoilen på min. Även lite tyngd i fören motverkar och hur motorn är tiltad. Det satt på trimplan på min båt innan, tog bort dessa under renoveringen,man har till avsikt att montera på dom igen. Har ritat på hydraliska som jag ska tillverka. Trimplanen hjälper en del. Men sen är det ju så att Flygfisken har en ganska så plan botten, så går det hög sjö får man jobba lite med gasen. Har varit ute på öppet hav då det gått rejält höga vågor, trixet är då att man är tre gubbar med god sammarbetsförmåga i båten som kan agera som durkslavar under luftfärderna =P ,man siktar alltså på att ligga på vågtopparna. Blir man har haj på använda gasen duktigt och balansera båten under luftfärderna så blir faktiskt färden helt utan studs. Ett annat tips är att du köper njurbälte. Har du mätt upp topphastigheten på din? Jag hade upp min i 36,5 knop med 2 pers ombord med min 35 hk 2 år sen.
  9. Jag en Flugfisken också,det sitter en 35hk johnson på den nu, funkar helt ok. som att åka GoCart =P Ägaren innan mig hade på en 70 hästare på den, han sa att man fick vara hyffsat försiktig när man drog på då båten tenderade att göra en bakåtvolt annars. Mest tror jag att det berodde på att det var en långriggare på en adapter på akterspegel.Aktern på min är förstärk för detta. Jag har själv renoverat båten totalt och förstärkt den med stringers som löper från akter till fören. Utöver detta så är båten plastad med 2 lager glasfiber runt om som extra förstärkning. Har monterat vingar på min snurra, det gjorde en markant skillnad i stabilitet. Studsar inte i höga farter längre utan svävar på vingen då. Planerna är att byta propeller på den för att få högre toppfart. Styrkan finns ju där, räcker att man ögnar på gasen så är man i planing. Rolig snabb båt och billigt att köra
  10. liggunderlag? silvertejp? buntband?!! Är ni Galna eller?! Vad ska båtgrannen säga? Det måste ju vara cerifierade grejjer för sjön, visst det kostar en biljon gånger mer än ovannämnda. Är är också EXAKT lika till funtionella. Ooops...IRONI MODE: *ON* SORRY, STÄNGER AV DEN *OFF* SÅJA
  11. Vi kommer inte bygga över båten,blir för mycket meck när man ska ut och segla. Varför vill du bygga över båten? Båten tål ju lite väta tror dessutom att en överbyggnad skulle fungera som vindfång och senare resultera i att saker går sönder och att båten din eller nån annans båt repas mm. Menar bara att det kanske skapar mer oro.
  12. Det låter ju bra, jästa fekalier kanske rent av har lägre fryspunkt? Ja, det är frostsprängningen jag är mest bekymrad över, vid en eventuell elavbrott, som i regel kommer alltid då det är som kallast, då tappar jag funktionen av frostvakt. Jag har planer på att ta upp båten en kort sväng i November och byta bordsgenomföringarna samt ventiler. Räknar med 2 helgers jobb. Dessa är av mässing nu och jag har blivit lite avskräckt av bilder som jag sett här på maringuiden.De kan vara helt uppluckrade på insidan.Läskigt. Vet inte när dessa är bytta, förra ägaren har inte gjort det och han hade båten i 5-6 år. Frostvakten består av ett litet element på 200W. Är det någon som har råkat ut för en frostsprängning båten liggandes i vatten, tänker på genomföringar och ventiler,ja,sådant som kan bli ödestigert. Erfarenheter?
  13. Ja,Flygfisken är min första racerbåtsupplevelse med Har nu totalrenoverat den, plastat om med stringers osv. En båt jag kommer att behålla nu då den har affektionsvärde för mig samt ett allmänt historiskt värde. Tillbaka till tråden, Ja, självklart måste man vidtaga alla åtgärder som säkrar en trygg segling. Och givetvis kryddar man rikligt med god sjömansskap så blir det nog en härlig säsong också. Överlevnadsdräkter står på inköpslistan. Båten ligger förtöjt i flytbrygga där det är skyddat och strömt. Brukar ligga ett tiotal båtar året runt. Ström finns så en frostvakt är installerad. Jag har hört att man kan istället för glykol i septitanken hälla i matolja istället, låter miljömässigt vänligare. Någon som vet om det är ett tillfredställande alternativ?
  14. Vi kommer att ha kvar båten i år, ser också tjusningen med att ha nästan hela skärgården med alla hamnar helt för sig själv. Vi har en Glembring 4kw vattenburen i båten, så det lär ju värma på ordentligt. Har inte provat den i minusgrader ännu men det blir rena rama bastun nu så det blir nog inga bekymmer. Ser verkligen framemot soluppgång, bleke,varm oboy och morgontofflor i en skärgård täckt i vinterskrud. Tittar man statistiken på de olika väderstationerna som är placerade runt om på västkusten så kan man ju konstatera att det inte blir så fasligt kallt och dessutom inte heller direkt några långa perioder. En vanlig vinterdag är ju i princip lika kall, eller varm om man vill, som en kass sommardag. Dock är det de korta dagarna som känns trista. Båten är köpt för att användas, det är bara materia, Livet är kort, fyra semesterveckor ännu kortare. Väl bemött/Roger
×
×
  • Skapa nytt...