Gå till innehåll
tisdag 23 april 2024

Palma

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    9
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Palma

  • Placering
    Kadett

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Har en Bukh dv20 med sötvattenkylning. Var ute för första gången i år, kollade som vanligt att det kom ut sjövatten via avgaserna, efter bara typ 5min körning visade tempmätaren 90 grader, sjönk sedan lite. Köpte mig en sån där ir-tempmätare, körde igång motorn på tomgång (vid bryggan) efter ca 20min var temperaturen 70 grader. Värmeväxlaren ca 25, allt verkade bra. Slog av motorn men lät tändningen vara på så den elektriska vattenpumpen gick, då steg temperaturen snabbt till 90grader.... Vad kan vara fel?
  2. Har en Bukh dv20 med sötvattenkylning. Var ute för första gången i år, kollade som vanligt att det kom ut sjövatten via avgaserna, efter bara typ 5min körning visade tempmätaren 90 grader, sjönk sedan lite. Köpte mig en sån där ir-tempmätare, körde igång motorn på tomgång (vid bryggan) efter ca 20min var temperaturen 70 grader. Värmeväxlaren ca 25, allt verkade bra. Slog av motorn men lät tändningen vara på så den elektriska vattenpumpen gick, då steg temperaturen snabbt till 90grader.... Vad kan vara fel?
  3. Jag har skruvat loss mitt motstånd och kan konstatera att det är svårt att mäta fram vilket ohm-tal det har eftersom det är så lågohmigt så motstånd i mätsladdar samt övergångsmotstånd påverkar mätningen, när jag provar att köra 1A genom det så blir spänningsfallet 0,1V vilket ger 0,1ohm (100mOhm). När jag kollar på motståndet så ser jag en lite otydlig märkning R0243 vilket skulle kunna innebära 0,0243Ohm alltså 24mOhm alltså bara en 1/4-del av det jag mätte fram?
  4. Någon som vet vad resistansen är på motståndet (pucken) som sitter i serie med glödstiften?//VH Mats P
  5. Hej. Någon som vet vilket ohm-tal resistorn har?
  6. Tack så mycket Winst69 och Wildeside.
  7. Hej. Motorn har börjat läcka sjövatten på det jag tror man brukar kalla avgaslimpan. Det verkar vara någon typ av lock som har korrigerat. Jag hittar inga ritningar på nätet som talar om vad det är och om/Hur man åtgärdar det. Någon som vet. Kolla bilden.
  8. Hej. Motorn har börjat läcka sjövatten på det jag tror man brukar kalla avgaslimpan. Det verkar vara någon typ av lock som har korrigerat. Jag hittar inga ritningar på nätet som talar om vad det är och om/Hur man åtgärdar det. Någon som vet. Kolla bilden.
  9. Hej! Har exakt detta problem men med opperativsystem VISTA!! Går det att gåra någåt åt det tro
×
×
  • Skapa nytt...