Gå till innehåll
fredag 29 mars 2024

Links

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    96
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

1 Neutral

Om Links

  • Placering
    Kapten

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Links

    Växelhusolja

    Skall byta olja i min motor. En johnson 50hp från 82. Hur mycket olja behöver jag köpa?
  2. Om jag tolkar dig rätt minbuss så menar du nått i stil med bilden till höger. Vad som känns problemetiskt med det alternativet är områdena som är markerade med pilar. I hörnet finns det i princip inget att fästa mot och utmed kanten är det som mest kanske 3 cm... Kommer hålfastheten verkligen bli ordentlig med 5-7 cm yta? Och precis som du skrev... jag kör med epoxy.
  3. Skall jag nöjja mig med att lägga såhär? Det blir ju mindre häftande yta nertill då? Senast ändrad av Links | 12 juni 2010 | 18:22
  4. Här är en ide. Enl regeln slipa ner 12x laminatets tjocklek kommer jag att behöva vika väven över in i motorbrunnen och under båten. Skall jag gå på och göra det i en bit liknande denna?
  5. Då var det dags att lägga glasfiber på min akterspegel efter bytet av plywoodskiva. Frågan är dock hur jag skall lägga väven. Det är epotex 850g multiaxiala väv så riktningen på den skall tydligen inte spela någon roll... Aktespegeln ser ut som den bifogade bilden. Nedan kommer mina funderingar. Har du bra förslag så ta gärna bilden och rita på den så blir et tydligare.
  6. vill minnas att hemsidan hade färgglada knappar till vänster... Problemet med vanliga listfendrar att sätta på bommarna är att dom inte fungerar på runda bommar...
  7. Hittade för ett tag sedan ett fäste för att montera vanliga fendrar på en y-bom. Färstet var som en kläma runt bommen och sedan en pinne ut som man fäste fendern på. man behöver alltså två fästen per fender. Jag hade nu tänkt skaffa ett gäng sådana men hittar inte hemsidan. Någon som känner igen fästet och vet var det finns?
  8. 5-24 timmar... https://secure.international-coatings.com/pds/yacht/SW_ISO_M_5000013.htm
  9. För international gelshield 200 har du mellan 24 och 4 timmar på dig beroende på vad du målar på och vad för temperatur det är. Läs på ordentligt innan du börjar annars kommer du ångra dig ordentligt. Misstänker att det inte bara är international som har gott om information på sin hemsida...
  10. huruvida högtalarna tål vatten eller ej har inte med saken att göra. Vilket träslag är lämpligt/olämpligt att plasta in?
  11. Hade tänkt plasta in en träregel i en av båtens bänkar för att kunna fästa en skiva med högtalare. Vad för träslag bör jag välja?
  12. Det som hamnen.se gjort är en ren integrering mot tradera. Samma objekt finns även där. Tar man en titt så ser man att det är den enda båten som finns bland deras auktionsobjekt och dom har tidigare aldrig sällt något så jag kan tänka mig att detta är en enstaka auktion med båt.
  13. Beror på hur länge du har väntat (har epoxin härdat för mycket kan du få problem med vidhäftningen) och vilken bottenfärg du tänkt använda. Jag har målat min botten med internationals gelshiels 200 och väntade flera veckor med att måla på bottenfärgen (international cruiser) och det har resulterat i att färgen flagnat.
×
×
  • Skapa nytt...