Gå till innehåll
fredag 19 april 2024

Ballad_kopian

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    1 035
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

6 Neutral

Om Ballad_kopian

  • Placering
    Vice Amiral

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Jag har en Kina motor 3cyl diesel 1.3l 27hk 72nm. Köptes ny för ca 5årsen Den har gått 120timmar problemen är väl dåliga el kontakter som man får byta eller ha ögona på. Dåliga slagklämmer och gummi. Lite tunnt lackad. Backslaget läcker olja . Har sett detta på flera Kina dieslar. Läcker mellan backslags halvorna. Har själv fått plockat isär det och fixat det Olje trycket är för lågt. Detta är justerbart men tror fjädern ä slapp dåden äändå får lågt olje tryck efter ha justerat upp det. Speciellt äe problemet om man kör länge och hyffsat hårt. Sen drar av och skall lägga till . Då är oljetrycket oroväckande lågt. Men går gör den i alla väder. Och har man en skiftnyckel kan greja med allt på den.
  2. Topcoat är ju det man har i motor rummet. När najad fanns så målades detta med Topcoat . Är båtbyggare Finns på biltema
  3. Jag känner mej inte onödigt rik. Vill inte lägga mer så mkt pengar på båten nu. Men vad trir ni en om eloxering skulle kosta ? Vad tror ni om att sprut lackera riggen med alu fälg färg?
  4. Eloxeringen ser lite matt ut och sliten lite repig och repor som går igenom. Har köpt nya vajrar till riggen plus rullfock m.n men dessa är inte pressade ännu och är nån några m längre . Man undrar om man skall satsa på orginal riggen eller inte ?
  5. Min möre 30 har gått upp rejält i vikt p.g.a mkt plast förstärkningar tex bottenstockar och längsgående balkar i vattenlinjen från för till akter. 3cyl mkt större tyngre motor Vvb Vattenburen diesel värme Tyngre inrede mer komplicerad 200liter vatten istället för 60liter 120liter diesel istället för 55liter Hel plastad laminerad toa för att kunna duscha Men den tyngre toan väger jämnt med det tyngre pentryt 4x100amp förbrukning s batterier mot 1 innan 1 start batteri totalt 5 batterier Landström med större tyngre laddare och mer komplex el ca 40 automat säkringar inverter Ja det finns massor av grejer som gjort att hon gått upp i vikt. I det hela gjorde det ca 80-90 mm höjning av vattenlinjen Men hon ligger perfekt i vattnet. Bara lugn familje segling Båten ör stabil som sjutton. Märks knappt nät man kliver ombord på sidan på skarndäck . Vid segling lutar det inte mkt. Man kan ofta se skillnader mot andra. Men det är svårt att avgöra. Hon kändes en smula underriggad innan renovering. Så nu lär det blivit ännu mer. Hon kräver hård vind för att få fart helt klart. Och lutar lite. Man behöver inte reva i första taget
  6. hej alla . har en möre 30 som jag renoverat väldigt nogrannt under 6år och det är väl ytterligare nåt år kvar innan den är helt perfekt. här finns liite renoverings trådar http://www.maringuiden.se/forum/;thread=305735&highlight=omlackering http://www.maringuiden.se/forum/;thread=287858&highlight=omlackering http://www.maringuiden.se/forum/;thread=277975&highlight=omlackering http://www.maringuiden.se/forum/;thread=249682&highlight=omlackering http://www.maringuiden.se/forum/;thread=329690&highlight=omlackering tyvärr finns inte inte med så mkt bilder på det sista med eldragningen och det sista i båten hur det blev med dynor m.m men det kan jag lägga upp. men det jag nu börjar störa mej mkt på är den gamla gedigna selden´riggen som är gult exloerad . det ser lite konstigt ut när båten går i mer vitt och grått. en vanlig alu eloxelerad mast hade passat så sjukt mkt bättre . min rigg är och hyffsat sliten i eloxleringen så den sser inte riktigt ut att vara hemma på båten lärngre. derar på att köa en annan mast men är rädd för att få en annan sliten alu eloxlerad rigg med kanske andra problem tec sprickor m.m som det kan bli med gamla aluriggar. har inte lust att lägga mer pengar på båten och köpa en ny då den redan har kostat mej mej alldeles för mkt pengar. men så slog det mej att man kanske skulle lackerat om riggen. detta är ju inte alls lika bra som eloxerad men rätt grejer kan man nog får en ganska bra slitstark yta. jag tänker mej en etsande grundfärg och sen nåt rigtigt bra 2komp alu färg typ sån man har på alufälgar på bil fast proffs färg. jag undrar om ni har några ider om detta ? kan jag lämna in riggen för om eloxelering ? kanske börjjag ändå köpa en beg högre rigg då min möre 30 har gått upp i vikt ca 1ton mer och kan behöva mer segelyta? mvh Johannes Rydberg
  7. Effektbortfall är tyvärr dåligt dyrt tecken. Om maskinen töms på olja p.g.a för högt tryck vevhuset och motorn till slut värme nyper p.g.a oljebrist är oxå dyr reparation.
  8. Det är samma sak iaf på så vis att det ett kraftigt övertryck i motorn vev huset. Omdet beror på igentäpp vevhusvent eller hål/sprucken kolv brända komp ringar ååterstår att se. Men effekt bortfall tyder på den dyra alt
  9. Jag har en Kina motor 3cyl diesel 1.3l 27hk 72nm. Köptes ny för ca 5årsen Den har gått 120timmar problemen är väl dåliga el kontakter som man får byta eller ha ögona på. Dåliga slagklämmer och gummi. Lite tunnt lackad. Backslaget läcker olja . Har sett detta på flera Kina dieslar. Läcker mellan backslags halvorna. Har själv fått plockat isär det och fixat det Olje trycket är för lågt. Detta är justerbart men tror fjädern ä slapp dåden äändå får lågt olje tryck efter ha justerat upp det. Speciellt äe problemet om man kör länge och hyffsat hårt. Sen drar av och skall lägga till . Då är oljetrycket oroväckande lågt. Men går gör den i alla väder. Och har man en skiftnyckel kan greja med allt på den.
  10. Hmm td 1.7 låter som du har turbo. Då kan det med lätthet bränna hål i en kolv om tex en spridare har haft sämre flöde .
  11. Fast den sugande kapillär kraften slipper man iaf med topcoat Duger utmärkt med lite topcoat på där trots att den inte ör helt vatten tät. Nga topcoat är ifs avsevärt mkt bättre än den gamla som var när båten var ny tex.
  12. Snyggt jobbat. . Tänk på att öppen plast utan topcoat suger fukt
  13. Och vilka färger blev det , så kan tråden vara till hjälp för alla andra
  14. Ballad_kopian

    Mahognyfanér?

    Jag limmade 7mm mahogny plywood på gammalt original teak skott. Limmade med sika. Tunnade ut i ändarna där plast falsen var på så vis försvann den.
×
×
  • Skapa nytt...