Gå till innehåll
torsdag 18 april 2024

Beckman

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    85
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Beckman

  • Placering
    Kapten

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Ajjuste, från förra sommaren: Den tände inte på en cylinder så de gjorde något i styrboxen tydligen. Men åter till ämnet. Tycket ni jag ska byta upp mig i propellerstorlek?
  2. Ny sommar och som förra året har frågna åkt upp. Ska jag byta upp mig i propeller. Nu går båten i 36knop @ 5500rpm (maxvarv). Vad tror ni om att byta upp propeller en aning? propeller: 13 25x17 Senast ändrad av Beckman | 26 juni 2008 | 10:34
  3. Om detta genomförs tycker jag att man borde ha mer kontroller så att Kort-kravet efterlevs. Jag har blivit stoppad 2 gånger under mitt båtägande. MER KONTROLLER:
  4. Jag som ej har dokumenterade kunskap kommer altså få gå en helt onödig kurs. Jag lovar att jag bra mycket då jag växt upp med båtar. Känns lite mer nödvändigt att införa en åldersgräns 16år eller liknande och ha hårdare kontroller på drogkonsumtionen. MÅnga olyckor idag är ju alkohol/narkotioa relaterade.
  5. Lämnade in den igår, får se vad de säger när jag hämtar ut den.( NÄR jag hämtar ut den.)
  6. Motorn är ju ny? så filtrena är ju färska. Tror det inte är något fel på kylningen, motorn blir inte jättevarm och strålen är kraftig. Dock så under vintern så vart det en rinnfläck av olja längst ner på motorn, altså under drevet. Men den drar inte mycket olja, så det är nog inte så farligt. Det är bra att evinrude har en heltäckande 3års garanti, riktigt bra. Får kolla om varvet har öppet i morogon. Annars så reder det ut sig på måndag, har fixat lite nummer. Senast ändrad av Beckman | 27 juli 2007 | 23:13
  7. Så nu ska vi se: propeller: 13 25x17. varvtal tomgång ca 500 varvtal full gas: 3200,om jag tiltar upp motorn. annars neråt 3000. Testade att starta den och ta bort en av hattarna märkte ingen större skillnad. Har inga instrument för att kolla om den tänder på alla.tips? ( verkstan öppnar mån). Om man gasar i neutral hackar den vid ca 1100 rp/m. Om den gick i 42 med en johnsson 120 (tyngre) borde den ju gå i 40 eller liknande om man är ensam. Jag hittar inget om vilken propeller det ska vara men det är som du säger, propellern kan inte inverka så mycket som 2000 varv!!?? För den är inte seg eller så. edit. Den ska gå i 40 knop, det gör de på blocket med samma motor. Senast ändrad av Beckman | 27 juli 2007 | 20:41
  8. Hej! Kom hem från jobbet nu, jag ska ut och testa fullgas vid tomgång och exakt varval vid full gas. Återkommer.
  9. Hej! Jag har nu åkt med båten hela sommaren, men jag tycker den borde gå fortare. Motorn är en evinrude etech 90hk. Och det som är konstigt är att den varavar max 3500var/min vid full gas. Enligt speccsen på brp så ska den varva 4500-5500. För det är ju vid de varven den leverarar 90hk. Vad sak jag göra? kan det vara något så enkelt som för stor propeller? bilder finns i sjöbod. Vorde jättetacksam för hjälp.!!
  10. Man kanske skulle bygga en egen ramp som man sköter och tar ut en liten slant för att låna ut. Skulle man kunna dryga ut semesterkassan lite.
  11. Idag var det ju bla. Racing-tävling och kite-uppvisning. I morgon är det : Öppetvarv på marströms och windy.(gick på rundvandring på windy förra året. Det var mycket lärande). Kiteuppvisning, Per Gessle kommer ha konsert på Gränsö och miljödebatt, med och utan politiker.
  12. I morgon går Boat meet av stapeln i Västervik. Fem dagars båtfest i Västervik och Tjust skärgård. BoatMeet har på några år vuxit till Östersjöns största båtträff. Du är välkommen i båt eller landvägen. Det finns plats för 1000 båtar i gästhamnarna mitt i stan. Ifjol besökte 40 000 personer BoatMeet. (citerat www.boatmeet.se) Är det någon som har planerat in detta i kalendern? Jag var där förra året och tycker att det var en mycket trevlig tillstämmning. Västervik är ju en fin sommarstad också. Så om ni har vägarna förbi tycker jag verkligen ni ska åka dit. Från ons-lör håller det på.
  13. jag tror med att en 75hk för klent på en yammarin 58xx, minst 90 skulle jag säga gärna 115hk. Det hade vi på våran (5810). Vi hade funderingar på större.
  14. Angående satellitbilderna så har jag löst det genom att om man har nord upp så går det ibland att se bilderna när man kör. Men det är omöjligt om man har kurs upp. Jag ringde supporten och frågade de visste inte mycket, och sa att det skulle vara segt att det inte var något fel. Detta tycker jag är mycket skumt att de lanserar en halvfärdig produkt. Jag menar tydligen så klarar inte plottern av all info samtidigt. Det är dåligt, man kunde ju lika gärna köpt en 198. Om inte satelitbildern nu inte fungerar. Framför allt verkar inte supporten har i Sverige ha någon koll.
  15. nej, du måste ha ett orginalkvitto från en orginalsäljare. Så ett kvitto från ebay går t.ex. inte. Och du kommer inte kunna räkna med att få någon hjälp i sverige, då får du skicka den till gb. Fast priserna i usa lockar mycket, men glöm inte att räkna med tull och moms.Dett gör du på tullverkets hemsida.
×
×
  • Skapa nytt...