Gå till innehåll
fredag 19 april 2024

Namkong

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    113
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Namkong

  • Placering
    Örlogskapten
  1. Hur länge ska båten torka innan den kan läggas i sjön?
  2. Den är målad röd på utsidan, vet ej med vilken färg det är. Tänkte måla med epoxiprimer på utsidan pga att topcoat inte ska målas under vattenlinjen och jag inte ska måla nån bottenfärg, så tänkte att epoxiprimern va ett bra alternativ att måla hela utsidan med.
  3. Det var utvändigt och under vattenlinjen som jag tänkte använda epoxiprimern.
  4. Slipat med 40 papper och maskin, ska acetontorka den när dammet lagt sej i verkstan. Det står på burken att nya skrov tar 5-15 veckor att härda ut innan båten kan läggas i sjön gäller det även nu fast jag målar på den gamla topcoaten? Jag ruggar ju bara den gamla topcoaten och målar ovanpå den. Ska måla den utvändigt också, är det en dum idé att bara måla med epoxiprimer och inget utampå det? Ska inte bottenmåla den, den ska ligga i Mälaren.
  5. Står inte på burken om man behöver grunda med primer om man ska måla över den gamla topcoaten med ny.
  6. Har renoverat en 4 meters plastbåt som jag nu ska måla om. Mittoften har byts ut och plastats och en del lite smålagningar har gjorts. Frågan är. När jag nu ska måla om båten måste jag grunda med primer på dom ställena jag har plastat om? Tänkte att jag inte skulle grundmåla med primer där det redan finns topcoat, tänkte bara slipa ytan och sen måla, kan jag göra så eller måste jag måla primer över hela båten?
  7. Hej! Har fått en liten roddbåt på 4 meter som är i plast. Området där årtullarna sitter måste repareras och förra ägaren har rent ut sagt gjort ett skitjobb genom att bara sätta plåtbitar tvärs över det skadade stället i religen/årtullarna. Det bör nämnas att det är hål i relingen där årtullarna ska sitta, därav den lagningen som gjjorts. Vet att jag måste skära bort plasten som är skadad men hur gör jag sen? Ska jag fälla in något matrial som jag sedan plastar in med glasfiber?
  8. Jag är ute efter en lite motorbåt för fiske då helst plåtbåt och med rorkult, ej ratt. Det finns ju Linder som jag har lite förkärlek för med vill vidga mina vyer, så vad finns det därute???
  9. Tja! Vet ej vilken enhet jag ska välja. Det står emellan garmins 178 eller 298. Ska ha den till fiske. Har ett blue chart classic kort sen tidigare som jag tänkt använda, så vitt jag vet tar 298 blue chart classic korten, 298 är ju en utgående modell så jag vet inte vilken jag ska ta. Få höra era åsikter vad ni tycker. Prisskillnaden är en 500 lapp. Senast ändrad av Namkong | 23 juli 2007 | 19:47
  10. Hej! det här med att köpa GPS från utlandet. Hur blir det med garantin. Får man garantibevis med eller går dom på nummret bak på enheten om den skulle gå sönder??
  11. Tjena! Vad har ni för åsikter ang extern eller inbyggd antenn på GPS enheterna. Är sugen på en kombi enhet antingen 178c eller 298c. Vad tycker ni om enheterna resp extern eller intern antenn. Jag tänkte om man har en intern antenn, hur det blir med mottagningen om jag fäller upp kapellet. Jag förstår om det hade varigt ett hårt tak av trä,plast eller dyl, men vet inte som sagt hur det blir när kapellet kommer upp.
  12. Trollingmotorn tas natuligtvis av dom gångerna jag ska dra kneeboard eller ring och motorfästet hamnar ovanför linan då. Men du trodde också att öglorna skulle kunna användas om jag förstärkte dom på baksidan. Då skulle linan också skavas mot motorn i den situationen också.
  13. jag får då ett annat problem, för det höj och sänkbara motorfästet sitter i vägen för ena öglan. men om jag då istället sätter knap med avlång bricka på insidan så blir det samma sak som med öglorna. jag menar att fästa dom på sidorns utsida, som jag illustrerat med svart på bilden, att knapen sitter på utsidan.
  14. så här ser det ut nu med trollingbar och extra motor
×
×
  • Skapa nytt...