Gå till innehåll
måndag 29 april 2024

dupe

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    31
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om dupe

  • Placering
    Fänrik
  1. dupe

    Genrep

    Jag leker med tanken att köra et genrep inför en segling "Lilla"varvet. Jagvill gärna ha feedback, lästips och goda råd inför att segla från medelhavet till Madeira, Azorerna, Scottland och till Svenska västkusten. Är det någon som gjort resan?
  2. Tack för bra synpunkter! Många (som säljer sina äldre Bavaria) hänvisar till att båtarna före 2001-2002 har hög kvalitet och är byggda innan den sk industriliseringen satte fart, då det blev viktigare att att bygga många båtar ist för bygga bra båtar. Här har jag lärt mej att även Bavariar får 90-talet är klent byggda och det är först från mitten 2000-talet som det inte skiljer sig från övriga europeiska varv. Går det att mäta tex skrovtjocklek? Hur det än är så är det lockande att titta på Bavarior från 2000-2002. Oftast jättehög utrustningsnivå, mycket nytt och bytt och till ett överkomligt pris.
  3. Har du titta på Maxi95? Störst sittbrunn i båtklassen :-)
  4. Är det då "ocean-serien" som ersatt? De ser fina ut och har en massa certifikat. Hur kan man få det om säkerheten har brister (undrar jag ibland...).
  5. Jag menar när de "stora" problemen började med Bavariorna. Yta och finich räknar jag som medvetna val iochmed man köper en billigare båt. Jag tänker mer säkerhetsmässigt. Skrov, köl, sprickor på däck osv Albin och Maxi flyter ju idag också fast de är gamla nu :-) Deras status beror enbart på vilket underhåll de fått genom åren. År 97-99.. Tror ni då att det egentligen är båtar från ca 01-02 som är snabbproducerade och man bör vara vaksam på säkerhetsbrister på?
  6. Hej När började Bavaria snabbproducera segelbåtar och ge avkall på viss kvalitet? Hur är/var kvaliteten på båtarna innan snabbproduktionen startade?
  7. Sett en 35 fots segelbåt med fackmannamässigt utförd målning av fribord men amatörmässigt utförd målning av däcket. Inredningen är sliten men renoverad lite i taget. Utrustningsnivå, segel och motor är bra. Normalt ligger priserna mellan 550 och 670 tusen. Vad är rimligt (hypotes, givetvis) att betala för en sån båt? Vad kostar det att få det fackmannamässigt utfört?
  8. Toggel, tack för det! -Ingen billig historia men nu är det fixat iaf.
  9. Konstigt också att man väljer att göra reklam för ett grekiskt charterbolag i Grekland när det faktiskt finns ett svenskt, Navigare-Yachting med säte i Malmö som seglar i Grekland och Kroatien. www.navigare-yachting.se Håller med er alla, ett skitprogram som kunde varit jättebra!
  10. dupe

    ledad historia

    Hej Till mitt förtret upptäckte jag i fredags när jag mastade på min båt att någon varit framme och knyckt en halv vantskruv, gängat ur ena gaffeln. På gaffeln satt även en ledad sak. Det är egentligen 2 leder som sitter ihop och bildar dubbelled. -Vad ska den vara bra för?
  11. Nej, tyvärr. Men kan du ge tips på kustnära golfbanor i Sverige?
  12. ??? Testa att fästa dem i masten och bommen?!!:0) -Det är iaf min rutin.
  13. Jajjamen, jag håller med. - Fler bud, någon???!
  14. Prestanda kanske inte innebär det samma för varje människa! ex - 140 cm i ruffhöjd är långt ifrån prestanda för alla. - Behöva reva redan i lätta vindar är långt ifrån prestanda för alla. - Tvunget segla ifrån allt och alla är långt ifrån prestanda för alla.
×
×
  • Skapa nytt...