Gå till innehåll
måndag 29 april 2024

Aandreass

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    31
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Aandreass

  • Placering
    Fänrik

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Är inte administratör för gruppen själv, men skall lyssna med han som startat den om det är möjligt.
  2. Sugen på att besöka Åland? Vill du få tips om hamnar på Åland? Vill du höra vad andra tyckt om hamnen som verkar mysig? Nu finns gruppen Åländska gästhamnar på Facebook - gå med för att följa och delta i diskussionen! https://www.facebook.com/groups/2063565320521712/ Välkommen till Åland! (Hälsar en tidigare styrelseordförande för Östra Hamnen i Mariehamn på Åland som numera enbart njuter av eget båtliv!)
  3. I fredags kväll var vi på väg ut på sjön i vanlig ordning. Startade båten och lät den gå varm medans vi packade i, kastade loss och drog ut oss från pållarna. När jag slog i växel (back) pluttrade motorn till och dog. Nåja, in till hamnplatsen igen, bort med bränslefiltret och tömde det. En hel del vatten. Byter filter och vevar igång, motorn går ojämnt och går inte på alla. Tömmer filtret igen och inget vatten, gör denna procedur två gånger men hittar inget mer vatten. Kastar även i Masinol i tanken. Tar loss förgasaren (roschester quadrajet) och tar hem denna för rengöring. Idag skruvades förgasaren tillbaka med en god förhoppning, men fortfarande går motorn ojämnt. Tändstiften sitter måttligt roligt till på ena sidan, lyckas komma åt 2 av fyra, kommer åt samtliga på andra sidan med lite pyssel. Sotiga, men ingen tjock beläggning, inte heller våta. Några tips på vidare felsökning och vad som kan vara fel?
  4. Söker med ljus och lykta efter en bra flödesmätare till båten för att bättre kunna kontrollera bränseåtgången, alltid kul att se. Hade i en tidigare båt en Navman 2100 Fuel, men då Navman har försvunnit på den Europeiska marknaden söker jag efter ett prisvärt alternativ. Några tips?
  5. Jag har ansvar för en större hamnanläggning. Maila gärna om du har frågor!
  6. Båten hittad och inköpt! Det blev en Finnsport 8500 cruiser som kördes hem till Åland från Pargas i Finland igår. Kanonnöjd!
  7. Jag har precis köpt ny båt, en Finnsport 8500 cruiser, som det sitter en Yamaha 5,0l V8 inombordare i med tillhörande yamaha drev. Söker nu manualer samt info om dessa, någon som vet var det finns att tillgå?
  8. Hej, Är på jakt efter en större båt då vi håller på att växa ur vår nuvarande, en Nordic 77. Våra kriterier är det som ställer till det i båtjakten, annars finns utrymmesmässigt många båtar som kunde vara intressanta. Det vi har satt upp som önskemål för nästa båt är: -Kapellfri (ev. över akterdäck, men dörr till kabin är ett krav) -Balkong / Öppet akterdäck med plats för bord -Dubbla sovkojer för 2 2 personer, bäddbar dinett är inte intressant, det har vi nu -Minst 15 knop marschfart -Minimilängd 8 meter -Pris max 350000 kr / 40000 euro -Tankvolym min 200 liter bränsle, 100 liter vatten, 60 liter septi (måste klara sugtömmning) Tror jag fått med det mesta. Någon som har nåt tips?
  9. Hittade du någonsin mer information om båten, var du och tittade på den? Spekulerar själv nu på en likadan och vore kul att hitta mer information om båten.
  10. Hej! Har nyss köpt en båt som har en Raymarine 4 kw radar och en Garmin GPS 128 samt autopilot sammankopplat. Nu skulle jag vilja byta ut Garmin 128:an mot min andra GPS Garmin 172c. Hur skall jag bära mig åt för att koppla samman dessa? Går det? Tacksam för hjälp. Har googlat men inte hittat ngt användbart ännu...
  11. Hej! Nu har jag ingen erfarenhet av detta, men tror att du har större chans till ett bra svar om du lägger in lite mer info. Hur många balkar? Hur långa? Hur breda? Osv... Annars blir det ganska svårt att räkna åtgången.
  12. Aandreass

    hälsa på sjön

    Att hälsa är en fin gest. Hoppas att det får leva kvar länge.
  13. Tja, beror på när jag får nya motorn... Gamla havererade så nu inväntas offerter på nytt. Men det finns fler projekt att fixa på båten. Men jag hoppas på sjäsjösättning till 1:a maj..
  14. Varför inte döpa Trophyn till belleza, spanska för skönhet...?!
  15. Har en VP Aq 145 A som slukar kylvatten. Har ingen aning om vart vattnet tar vägen, ngn som varit med om detta?
×
×
  • Skapa nytt...