Gå till innehåll
fredag 29 mars 2024

Wave_1

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    101
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

1 Neutral

Om Wave_1

  • Placering
    Örlogskapten
  1. Det är som att köpa bil. Välj den du tycker är snyggast. Det är nog ingen större skillnad på varken prestanda, bränsleförbruk eller kvalitet. Har själv den nya Honda'n 50 Hk. med bränsleinsprutning, är jättenöjd med den, men har även varit nöjd med andra motorer jag ägt, ( Suzuki, Mercury och Evinrude ).
  2. Klart man är nöjd om den inte krånglar, men hur många procent är nöjda köpare ?. Dom fleste köpare syns inte i dessa rubriker..
  3. Det finns inget som är billigt i det här landet, när det gäller båtar, motorer o tillbehör. Men, är man intresserad av en Hondamotor, så har faktiskt SS/Marin i GBG, bland dom bästa priserna iaf. i Väst Sverige. Prislistan på deras Webbsida stämmer inte med deras verkliga priser, jag betalade 55000:- för den nya BF50D när det står 62000:- i listan.
  4. Kolla med SS/Marin o Biltillbehör i GBG. http://www.ssbilbehor.se/http://www.ssbilbehor.se/'>
  5. Detta verkar som ett klassiskt fel på denna typ och ålder av motorer ( inte bara Volvo utan alla motorer av samma ålder ). Detta problem förekom även på bilmotorer som hade tändspolar. Jag är ganska säker på att av ovanstående beskrivning, är det TÄNDSPOLEN som du bör koncentrera dig på. Dom brukar lägga av när dom blir varma, så väntar man ett tag så att den svalnar lite, startar och kör, så blir den varm igen, motorn stannar osv.,sedan upprepas hela proceduren. Förr i tiden fanns det oljekylda tändspolar att köpa, dessa funkade bra. Vet inte om det finns att få tag på nu.
  6. Förstår att du tvekade inför köpet av den 1 års gammla Honda'n. När man har råkat ut för så mycket bekymmer som du gjort med 32 åringen, så är det mycket grublande och funderande innan man man fattar ett avgörane beslut. Hoppas at du blir nöjd iaf. Jag är helnöjd med min Honda i.a.f. Jag kommer förmodligen inte med nå'n rapport om 32 år, men man vet ju aldrig ( jag är 57 nu ). Det kanske inte ens finns soppa till den om 32 år.
  7. Nu har mitt förtroende för Honda rasat totalt, skall dom verkligen börja krångla redan efter 32 år. Neeej i morgon bär det av till Rusta, jag är den första som hänger på låset när dom öppnar !
  8. Alla kända märken har likvärdig kvalitet på sina motorer.
  9. Verkar som den här tråden är döende, Honda måste va' en sjuhelsikes bra motor. Den verkar vara helt befriad från bekymmer ock problem.
  10. Tror inte det spelar någon roll, vilket märke du väljer, bara du håller dig till dom kände märkena. Dom måste hålla hög kvalitet annars hade dom försvunnit från marknaden. Min förra motor var en Suki DT40, ganska snålt gick den oxså, gick alltid som en dröm, i alla väder. En pålitlig motor (kvalitet). Bytte till en Honda BF50D, då Sukin saknade eltilt/powertrim. Hondan går lite snålare ca. 0.30l. distansen, Sukin ville nog ha närmare 0,5l. distansen.
  11. Hej Wanmar . Var hitte proppen för priset du angav ( 1394:-. )?. Rodins Marin i Uddevalla skulle ha 1650 och då hade priset sänkts rejält sa dom.
  12. Det jag läst om insändare här på Brygg Snack och Propulse, så verkar dom halvnöjda. Dom tappar visst några knop i toppfart. Det finns ju plussidor oxså. Man kan ju ändra stigning tills man får dom egenskaper man vill ha. Och inte minst så blir det mycket billigt om råkar gå på grund och skadar bladen på proppen ( då dessa är utbytbara ).
  13. Tack för svaret ! Undrar ang. artnr., Hur mycket av nummeret 663-45941-01-EL 103,4-17,är artnr.?. Priset är oxså vettigt, tack för tipset igen.
  14. Hej. Har handlat en del elektronikprylar från USA och betalat med Master Card, har aldrig råkat ut för uteblivna leveranser eller något annat strul. Något annat positivt är att det är snabba leveranser oxså 3-5 dgr., och bra priser jämfört med ockerpriserna här hemma. Lycka till
×
×
  • Skapa nytt...