Gå till innehåll
lördag 27 april 2024

WalleNo1

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    9
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om WalleNo1

  • Placering
    Kadett
  1. Det blev en Mercury 6 hk 4 takt lång rigg -07. Har funkat klockrent i sommar, ioförsäj inte behövt backa i kuling men annars har det gått bra. Seglar man bara så långt som möjligt och använder motorn vid tilläggning och frånläggning så duger den utmärkt. Ska man gå långt i motvind önskar man nog att man hade en starkare motor.
  2. Hej, Har en liten fråga, är det någon som vet om jag kan laga skador i gelcoat själv eller om jag bör anlita någon? Det är så att min Maxi77 hade en dust med bryggan en blåsig natt i början av sommaren, så fören och lite på sidan har fått några hack och skrap. Jag undrar om det är något jag kan fixa själv (och få det snyggt) eller om jag ska kolla med någon proffsfirma. Försäkringsbolaget Okejade så jag betalar bara självrisken. Ni får gärna tipsa om ni vet någon som reparerar plastskador i Stockholm/Solna området. Eller hur jag bör gå till väga för att lösa det själv, det kanske är busenkelt och mycket billigare ändå? Tacksam för svar! Mvh Daniel
  3. Tack för all bra input! men jag är fortfarande villrådig. Har fått ett bra pris på en suzuki 6hk men såg att Bryggan sålde en motsvarande Mercury för inte så mkt mer pengar. Vilket fabrikat är bäst? Dessa motorer väger c:a 25 kg, blir inte en 9,9hk 2 cylindrig motor väldigt tung och ser lite overkill ut på en Maxi? Kan tyngden påverka seglingsegenskaperna? Sen spelar ju priset en stor roll också, plus att det känns lite konstigt om motorn på en segelbåt (äldre Maxi77) kostar hälften så mkt som båten i sig! Sammanfattningsvis kan man kanske säga att det funkar med vilken motor som helst mellan 5hk och 9,9hk på en Maxi77. Men alla åsikter är välkomna, förhoppningsvis hjälper de mig i mitt beslut.
  4. OK tack! Lång rigg alltså, och 4 taktare kanske eftersom jag inte riktigt bemästrar segla-lägga-till-utan-motorhjälp tekniken. Kan man klara sig med en 6hk 4takt om man är van vid en 8hk 2 takt? Har kollat lite på en ny Suzuki DF6, har haft en gammal suzuki 8hk men den har nog tuffat sista milen.
  5. Hallå! Är det någon som kan säga vilken typ av utombordare som passar på en Maxi 77:a? Hur många hästar? 2 el 4 takt? Lång el kort rigg? Några tips eller synpunkter någon?
  6. Vet en Rj85:a som heter Gamen... lämpligt med tanke på dess nya ägare.
  7. Kanon! Tack för svaren. Bra att veta det där om allemansrätten, har aldrig varit på Åland förut.
  8. Hej gott folk! Är det någon vänlig själ som kan tänka sig att delge lite tips o trix och saker som är bra att tänka på vi en översegling till Mariehamn/Åland? Vi tänkte utgå ifrån stockholms skärgård i en Maxi 77:a i sommar och vi är väl lite nybörjare, har kanske 5-6 veckor ute i ryggen. Att ta sig till Åland är väl inte toksvårt? mvh Daniel
×
×
  • Skapa nytt...